14 de novembre 2007

(221) Trias honora la política. Gràcies

Article publicat avui al Diari de Girona.
Recentment, en aquest diari el qui va ser alcalde de Blanes Josep Marigó publicava un article titulat Trist Trias, a través del qual pretenia donar lliçons de comportament polític. Vaig llegir-lo amb atenció.

M´imaginava trobar-hi paraules de reconeixement per la voluntat expressada per l´actual alcalde d´assumir l´acord de ple i de rescindir el contracte amb David Meca. Però no ho vaig trobar.jo sí vull fer-ho.

Alcalde Trias, segurament no és fàcil, però has demostrat que la política pot ser un acte de coherència. Malgrat les pressions has actuat com un gran alcalde. Prefereixo un alcalde «trist» però honest, que no un alcalde que no respecta la voluntat democràtica i que fins i tot actua per venjança -Marigó va anar contra la Casa del Poble per venjar-se d´Esquerra, i el PDB ha anunciat el mateix: això és més que una casualitat.

Marigó va demostrar, amb el seu article, poca estima cap a Blanes. El seu article demostra que encara no ha perdonat a la seva vila d´adopció que no li dones prou suport. La ràbia que encara porta a sobre la deixa anar contra Josep Trias. No se n´adona que va ser ell, que no va voler ser alcalde; que només ell, i en contra del criteri d´una bona part dels seus regidors, va ser qui es va negar a parlar amb Esquerra.

Es va enquistar en parlar amb tothom, menys amb qui coherentment defensa els interessos de Blanes. És tanta la seva hipocresia que en el darrer ple fins i tot va dir públicament que estava «d´acord amb Joan Puig». Va obrir la porta a canviar. Sap que sense Esquerra no pot governar i amb el seu article contra Trias vol obrir la porta a recuperar el poder.

A Marigó, el perden les formes i els fets. A Marigó tant se li´n fot en Meca o l´alletament familiar. Ell vol tornar a remenar les cireres, i com a prova hi ha el fet que ha trucat a Esquerra (no a Blanes, però ha trucat) per veure les possibilitats de remenar aquestes cireres. Però amb aquesta actitud, Marigo demostra un total desconeixement de la realitat, un total desconeixement de la política local i un total desconeixement d´Esquerra i sobretot de la seva gent.

Esquerra no és Joan Puig, ni Conxita Boldu. Esquerra és un projecte col·lectiu que prioritza Blanes. Amb la decisió presa per part d´Esquerra, reafirmem encara més el nostre compromís de fer governable Blanes.

Per tant, vull deixar clar en aquest article que en cap moment ens plantegem una moció de censura com auguren fonts socialistes interessades. Ara toca treballar per Blanes. Si el portaveu socialista és l´alternativa, aquesta no té color. Trias ha demostrat respecte, coherència i capacitat de diàleg i treball, i per tant Esquerra valora positivament la feina feta.

No permetrem que les engrunes del PDB tapin la bona tasca que s´està realitzant: l´hora gratuïta d´aparcament, els pisos públics de lloguer, el projecte de S´abanell, i molts altres projectes que s´han desencallat.

Ni el PDB ni Marigó posaran en perill la nostra decisió. Marigó no va voler ser alcalde i ara ho vol menys: el que vol ara és rebentar el govern municipal. Cada cop més gent és dona compte de la seva irresponsabilitat en no parlar amb Esquerra. Fins i tot els seus.Podrem tenir discrepàncies amb l´alcalde Trias, però a diferencia de Marigó, Trias no ens ha mentit. Públicament , vull expressar tot el meu respecte i el màxim suport perquè segueixi dirigint la nostra vila.

*Portaveu d´ERC a Blanes


24 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan, vomitas odi

Anònim ha dit...

l'odi és el que despreneu els del PDB i els socialistes.

Anònim ha dit...

Beatifiquem Joan Puig!
Màrtir de la política blanenca!

Anònim ha dit...

Eres un embustero.ERC Blanes no es un proyecto colectivo,es tu corralito y asi os va.
Claro que para ti mejor un alcalde sometido y sumiso que un alcalde de verdad.
Con sus aciertos y sus errores,pero con los suyos y no con los que tu tratas de endilgar saliendo tu siempre de rositas.
Eres patetico Joan Puig sino fuera por todo el daño que le haces a Blanes.Porque el daño que le haces a tu partido,que se apañen los cuatro que quedan y aun te votan.

Anònim ha dit...

Jo també vaig llegir l'article de Marigó "Trist Trias" a DdGi, i em va quedar una sensació de que Marigó està ressentit i, sobretot, amb una voluntat destructiva, mancada del més mínim decòrum i respecte i desqualificadora total i gratuïta cap a en Josep Trias, que jo crec que ho fa prou bé com a alcalde.

Coincideixo en què PSOE i PDB es comporten de forma crispadora i, a més, amb mentalitat destructiva envers la governabilitat i l'estabilitat del nostre estimat Blanes.

Ara, darrere meu, poden venir els assidus jfo's -psoe- i del pdb a insultar-nos i a escriure totes aquelles paraulotes habituals.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord i com a votant de CiU, agraeixo la sinceritat de l'article.

discrepem però cal separar les coses, i sempre heu demostrat que actueu per coherencia

Anònim ha dit...

Collons Joan, t'han possat firmes, eh.

Anònim ha dit...

Primer tireu la pedra i després amagueu la ma, no teniu res a fer, heu perdut el nord i només us queda un únic regidor. No cal que busqueu excuses, el poble ja va parlar i a les properes municipals passarà factura.

Anònim ha dit...

M'agrada ERC perquè contribueix a la governabilitat del poble, fent aportacions i propostes interessants, constructives i en positiu, i per altra banda avisant d'alguns errors que pugués tenir el mateix govern.

M'agrada Trias perquè s'està comportant de forma intel·ligent, mirant pel present i futur en allò que pot necessitar aquest poble.

Sempre s'ha de mirar endavant, afinant en com i de quina manera (la feina d'organitzar un Ajuntament no és fàcil) es poden millorar els serveis, per això em sembla que crea frustració l'actitud socialista de votar NO i NO en els temes importants per fer tirar endavant Blanes.

EL PSC no hauria de voler-se assemblar a aquell partit que es diu Ciudadanos C's.
Però si aquell partit a Blanes ha tret mals resultats electorals, potser és perquè els votants de C's se senten ben representats i a gust amb l'estar a la contra de tot i de sempre, amb la cultura del NO en la que s'ha acomodat el PSC-PSOE de Blanes, i es creua l'electorat de Ciudadanos amb el socialista.

Avui dia, quina diferència veieu entre el que pregonen a nivell de Blanes un partit extraparlamentari (extraconsistorial) i extremista com Ciudadanos i el més votat i majoritari PSC-PSOE?

Jo, ben poques diferències veig. Els extrems es toquen.

Anònim ha dit...

es veritat, psc i pdb. son cada cop mes iguals i mentres esquerra marca el perfil.

Anònim ha dit...

El PDB no és Ciutadans, que no t´enteres, noi!

Un català perdut a Anglaterra ha dit...

Benvolgut jfo,

Parafrasejant el President Montilla, vos teniu un problema i aquest problema es diu Joan Puig. Tant us obsessiona que us acabeu creient les vostres teories conspiratives i fins i tot us penseu que sabeu més d'ERC a Blanes que els mateixos militants i simpatitzants. Per moltes vegades que ho repeteixi ERC no esdevindrà un projecte personal d'en Joan Puig. La força d'ERC no és únicament tenir excel•lents regidors com en Joan i la Conxita, és tota la gent que en forma part d'una manera o una altra. Uns militants i simpatitzants, que a diferència del que passa a altres partits tenen idees pròpies i les defensen assembleariament. Jo us convidaria a venir a alguna assemblea, així podrieu parlar amb coneixement de causa, i de passada potser aprendríeu quatre coses sobre debat democràtic.

Anònim ha dit...

El problema lo teneis vosotros.Joan Puig en la politica de Blanes es una fuerza minoritaria con un solo regidor y todo el mundo sabe que no hace nada por Blanes sino por su propia soberbia y sus ganas de figurar.El problema lo teneis vosotros que cada vez pintais menos y todo gracias a Joan Puig y su cuadrilla.
Mirad a ver porque os han dejado de votar vuestros votantes.Mientras no hagais esa autocritica seguireis cuesta abajo y ya solo os queda un regidor y ochocientos y pico votos.En cambio el partido al que yo voto y por el que trabajo sin remuneracion alguna sino formando parte de un colectivo progresista de izquierdas que se preocupa de las personas es el partido mayoritario en Blanes.Tambien en el Estado español.O sea,el problema es vuestro y para vosotros.

Un català perdut a Anglaterra ha dit...

Veig, benvolgut jfo, que amb el vostre missatge confirmeu el que havia dit abans. En Joan Puig no és una força política. En Joan Puig és representant d'una força política que es diu ERC. Aquesta obstinació amb en Joan Puig, benvolgut jfo, li fa oblidar aquest fet essencial de la democràcia.
Jo també formo part d'un partit polític d'esquerres (no afegeixo progressista perquè em sembla redundant). Jo tampoc no he cobrat mai ni un ral per la meva feina a ERC per Blanes. I com jo, tots els que formen part d'aquest partit a Blanes i no tenim càrrec electe. Em sembla evident, però ho dic perquè vos ho escriviu com si volguéssiu donar lliçons de no sé què.

Només tenim un regidor a Blanes. Això és un problema? Si, és clar, per això treballem per buscar solucions. Això deslegitima el nostre projecte? de cap manera. Hem de fer autocrítica? Evidentment, i ho hem fet. Però fer autocrítica no vol pas dir donar la raó al PSC, que és el que vos voldríeu.

Al PSC de Blanes va guanyar les eleccions, i nosaltres vam trucar per felicitar-vos. Però sense majoria, no ho oblideu. I no vareu ser capaços de bastir un equip de govern majoritari. Potser també teniu un problema a resoldre. Però jo no us diré pas com heu d'endreçar casa vostre.

ERC no és el primer partit a Espanya, cosa que no m'importa en absolut, perquè jo no soc espanyol. Per cert, el PSC, tampoc no ho és el primer partit espanyol, tinc entès que és el PSOE. Vos de quin col•lectiu sou?

Anònim ha dit...

En jfo confon realitat amb desitjos.

Confòn allò que està ben fet amb allò que li agradaria al col·lectiu de partit al que pertany jfo.

Li comentaria que no per haver rebut gran part de vots, uns polítics ja tenen carta blanca per a fer allò que llibèrrimament els plagui, dit col·loquialment, "allò que els roti".

Així com, no per tenir gran part del vots, ja es té automàticament la raó en els afers.

La raó, en democràcia, es demostra, es guanya i es perd en la feina del dia a dia, en si les propostes i accions són apropiades o no per a la societat a la que se serveix.

Perquè en les properes eleccions de 2011, el votant no jutjarà la feina feta durant 2003-2007 per un partit (aquesta feina ja s'ha jutjat el juny de 2007)........, sinó que parlem del present, del present, i per a les eleccions de 2011, els electors jutjaran la feina d'un partit en el present, és a dir, des de juny de 2007 a juny de 2011.

No es pot viure de les alegries del passat, i quedar-hi ancorat, jfo.

Anònim ha dit...

Pues a mi me ha dicho mi vecino que se a metido a los socialistas para ver si le colocan en algun sitio, en el ayuntamiento o en donde sea, a ver que cae,un puesto de trabajo.
me supongo que eso es mas dificil en la esquera republicana pues tienen un solo regidor.
Osease que la cancion de las izquierdas solidarias, el socialismo el marxismo que se preocupa de los ciudadanos, una pamema como otra para hipnotizar a otro sector del personal, que cada vez va quedando menos personal de tipo credulo.
Con unos 4500 votos base y 6 regidores asegurados hagan lo que hagan los sociatas aunque lo hagan fatal, mas cargos a repartir y mas facil que a uno lo enchufen desde el partido del psoe, Y AL PUEBLO QUE LE DEN........ que no desde erc con un solo regidor en el ayuntamiento, ahi solo se puede estar por ideas.
Anda ya de pamemas jfo

Anònim ha dit...

Joan Puig, màrtir de la política blanenca.
Primer tira la pedra i després amaga la ma. Ets un porc!.
Marigó molt millor que tú amb tot. Fins i tot el PDB millor que tú

Anònim ha dit...

CASA DEL POBLE I COOPERATIVA.
Recuperem per el poble el que es seu.
ERC lladres.

Anònim ha dit...

Ni pamemas no ostias.Vamos a ver.
Lo que no puede ser es que con la fuerza politica que teneis querais ser el eje central de la politica en Blanes sobre todo gracias al Maquiavelismo del Sr.Puig.
Teneis razón,ERC no es solo el Sr.Puig,al menos eso espero pero lo cierto es que os habeis dejadoi fagocitar por este politico que creo que no os ha hecho ningun bien.A vosotros creo que no pero a Blanes estoy seguro de que no.Entonces si la poca o mucha fuerza de un politico no sirve para l.os intereses de los ciudadanos,explicadme para que sirve.
Al final esto redunda en la aparición de partidos pseudemocraticos(PDB),personajes pseudopoliticos(Concejal-lillo) y todo por el personalismo de un señor del cual conoceis igual que yo su forma de obrar.Por supuesto desleal con todo el mundo menos con él.

Anònim ha dit...

Compañero JFO, No es que erc quiera ser el eje de la política de Blanes.
Es que, a causa de vuestra autoexclusión "Preferimos estar en la oposición ANTES QUE PACTAR CON ERC", vosotros socialistas dejais un hueco y poneis en bandeja a ERC que sea el eje de la política de Blanes.
Los socialistas habeis hecho que ERC pase a ser el eje de la política de Blanes, te lo dice uno que había votado socialista en el pasado.
Ojo con los maquivelismeos, que de eso Marigó sabe mucho. Puig ejerce su papel, que es representar a su partido, trabar constantemente la política que lleva a cabo con afiliados y simpatizantes de esquerra, comunicación permanente concejal-militantes y siendo práctico para hacer valer sus ochocientos y pico de votos de blandenses que pusieron su confianza en un partido, en unas personas y en un programa. Y a fe de quien sea, que en la práctica influyen más en la política de Blanes las propuestas y parte del programa republicano que el de los socialistas, como he dicho por propia voluntad de Marigó, autoexcluido su partido y encallado en la oposición, por propia voluntad.

Anònim ha dit...

Son las reglas y las leyes de la democracia, jfo: Puig ni ERC no han hecho nada ilegal, perverso ni ilegítimo para influir en el panorama político municipal.

Si así lo creyeras, no deberías quejarte tanto y sí en cambio ponerlo en manos de los jueces.

Pero si no, aplaudir como mínimo el hecho de que con tan pocos medios y logística como con un solo concejal, se procure desde el grupo municipal republicano optimizar al máximo y representar de la mejor manera posible a los votantes de ERC, que están satisfechos de la tarea que lleva a cabo no sólo Joan Puig, sinó de la de sus compañeros y compañeras de Esquerra.

Anònim ha dit...

Al final sois como siempre,victimistas.Pero de positivo nada de nada.Ah,y no censureis lo que no os gusta.
O quereis presumir de libertad a vuestra forma?.Como siempre.

Anònim ha dit...

Al final sois como siempre,victimistas.Pero de positivo nada de nada.Ah,y no censureis lo que no os gusta.
O quereis presumir de libertad a vuestra forma?.Como siempre.

Anònim ha dit...

salut i força.

endavant esquerra