09 de novembre 2007

(218) Els que mai és mullen, els defensors de la “sociovergència”

“La sociovergència és l’opció menys volguda pels enquestats”

Arran de l’editorial del setmanari Cafè&Llet en que propugnava per Blanes un pacte de la “Sociovergència” a partir del que considerava mal funcionament del govern municipal, altres veu s’han apuntat a la proposta.

Entre aquests un habitual col·laborador del Diari de Girona, en Josep Alum (en soc un fervent lector dels seus articles, no perquè hi estigui d’acord, més aviat tot al contrari) que partint d’un elogi desmesurat de l’editorial esmentada demanava un altre cop un gran pacte.

Dic elogi desmesurat, perquè anomenar “editorial mesurat i respectuós” deu ser una broma, l’esmenta’t editorial desprès de negar el dret a l’existència d’Esquerra, parla d’una gran coalició com a solució als problemes, sense en cap moment fer menció a les greus errades i a la manca de coherència dels dos grans partits quant se’ls deixa sols.

Si no hagués estat per partits com EUiA/IC o Esquerra, els desencisos haguessin estat pitjors. Si en el seu moment no haguéssim actuat amb conseqüència, avui els blanencs pagaríem molt més cara l’aigua, tindríem urbanitzat (alguns tindrien les butxaques plenes) el delta de la Tordera, Pinya de Rosa no seria paratge natural, els impostos a Blanes serien molt més cars i malgrat que algunes vegades plantar-se, comporta que et facin campanyes en contra, ha valgut la pena ser honestos i coherents.

Pel contrari, fer perdre 500.000 euros pel pavelló, perdre el temps i els diners en un projecte buit de contingut per l’Illa de Blanes, no defensar el paratge del Vilar, pactar d’esquenes a Blanes perquè Tordera en surti beneficiada, i moltes altres actituds nefastes per la nostra vila te cost zero, no sols això, alguns fins i tot els conviden a governar.

La Sociovergència representa el manteniment en el poder, dels de sempre, els que sempre han volgut remenar les cireres, a Blanes i a Catalunya. La majoria d’articles o editorials en aquest sentit neixen viciades per estar buides de contingut real.

I finalment com autocrítica, perquè és clar que fem coses malament i ens equivoquem, però ho reconeixement i ho fem amb el cor, i tal com estem a Blanes, davant la negativa del PSC a parlar amb Esquerra, fem un crida als companys d’EUiA i IC a posar-nos d’acord per assumir amb responsabilitat el nostre compromís amb Blanes.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Com la majoria de cops, el que dius l'encertes, la sociovergencia és una falacia, que defensen els de sempre, Bota, Oms, Marigó, Ramos, la mediocritat.

Anònim ha dit...

Com la majoria de cops, el que dius l'encertes, la sociovergencia és una falacia, que defensen els de sempre, Bota, Oms, Marigó, Ramos, la mediocritat.

Anònim ha dit...

Hi ha molta gent, de diferents ideologies, que el que vol és que Blanes tingui, d'una vegada, un govern fort i estable que li permeti avançar. És per això que pensen que l'opció és la sòciovergència, ja que fins ara malauradament ERC ha mostrat ser un element desestabilitzador, en totes les legislatures i amb tots els partits. La sòciovergència, que evidentment no t'agrada, és la manera d'evitar ERC. Tot i no ser el que pot desitjar algú d'esquerres.
Pensa-hi, Joan. SISPLAU.

El contingut del teu darrer comentari de l'anterior text és molt bonic i t'honora. Tot i això, contrasta significativament amb l'escrit que acabes de penjar.
Si realment estàs disposat a escoltar i a reflexionar, et demano que ho facis amb les següents qüestions:
- Què vols per a Blanes? Quin tipus de govern? Un progressista? Un catalanista? Un seriós? Qualsevol que et permeti fer el que vulguis i tenir protagonisme?
- Els socialistes no volen parlar amb tu. Però: vols tu parlar amb els socialistes? I en aquest cas: seria per construir un Blanes de futur i d'esquerres amb un govern fort i unit, o seria per estirar molt la corda amb esperit de revenja?
- Podries oblidar el passat? Podries arribar a deixar les manies personals, i seure a treballar pensant només en Blanes, pensant que això és el que volen els blanencs?
Cap d'aquestes preguntes està feta intentant molestar-te; potser més aviat amb el dubte (i l'esperança que comporta, que Blanes pogués tenir el govern que es mereix i que fa molts anys que no aconsegueix).

Anònim ha dit...

Podria ser possible que a Blanes passés com a la Generalitat? Que després d’un govern progressista inestable i de vodevil els partits que l’integraven aprenguessin la lliçó i constituïssin un govern progressista unit, discret, estable i treballador?

Anònim ha dit...

Al de les 12.57 h.,

¿De què parles si saps que Marigó jura i perjura que es nega a parlar amb ERC?

Si no entens l'anterior paràgraf que he escrit, a veure si arribarem als extrems dels criatures de la llar d'infants.

Quan un polític (Marigó) no vol parlar ni pactar amb ERC amb l'excusa del seu cap de llista......, ERC no pot fer res, absolutament res per parlar amb el senyor de la Diputació que és el màxim representant del PSC-PSOE a Blanes.

Quan una persona (Marigó) no vol entendre's amb un altre col·lectiu, aleshores aquest altre col·lectiu no pot obligar al PSC-PSOE a que els socialistes pactin amb ERC.

Aquesta dissertació la pot entendre un nen.
Sembla mentida que socialistes de Blanes que no sou Marigó, us feu els sords i els desentesos, i no entengueu allò que un infant entén.

Dos no poden parlar, si un (Marigó) no vol. Ho enteneu, socialistes?

Repeteixo per si no ho heu entès:
dos no poden parlar, si un no vol.

Anònim ha dit...

No,el Sr.Puig de nuestros pecados n o podria jamás ponerse a pensar en lo que es mejor para Blanes.No le deja tiempo su megalomania.El se preocupa de lo que le interesa a él;a sus glorias politiqueras que no politicas y lo que él cree que es su destino en lo universal.¡Qué pena de partido politico en manos de las paranoias personales de un visionario!.Paciencia que ya queda menos.

Anònim ha dit...

Si hi ha algun lector que entra per primera vegada en aquest bloc i llegeix l'anterior comentari de "JFO", que no es pensi pas que jfo és un membre de Fuerza Nueva (pel to i continguts escrits que hi vessa, ho podria semblar), sinó avisar al nou lector que jfo, escrivint i dient el que diu, és militant declarat del partit socialista a Blanes.

Per no donar lloc a confusions.

Anònim ha dit...

AUTOCRÍTICA.

Autocrítica, autoanàlisi, sentit comú, obertura...

Joan, malgrat trobar-te mancat d'alguns d'aquests atributs (per algunes declaracions que fas), he de confessar que el que portes escrit sota la signatura d'anòmim en aquest text m'ha fet riure. Avui devem estar tots dos de bon humor!

Per això et demano que et preguntis -si no ho has fet a hores d'ara- com pot ser que una persona que té tarannà dialogant i pacient, i idees d'esquerres i catalanistes igual que tu, es negui tan terminantment a parlar amb tu. No li vas posar fàcil governar amb tu, Joan, i ho deus saber. Eres més deslleial al govern formant-n'hi part que ara que ets a l'oposició. Per què?

Pot canviar això?

Anònim ha dit...

El Marigó no és l'únic socialista que no vol parlar amb en Puig. N'hi ha molts que, després de l'experiència viscuda, ho rebutgen totalment. Igual que passa amb la gent d'ERC envers el PSC.
Em pregunto si, pel bé de Blanes, els dos partits no haurien de suavitzar postures. Un bon començament és no insultar-se ni fer-se retrets, i avui alguns aneu així.
No podrien actuar EUiA de mitjancers?

Anònim ha dit...

El primer que te que oferir diàleg és el PSC, els extremistes sobren i els sectaris encara més.

El Sr Marigó és va vendre als interesos del Sr, nadal, es va vendre al PSC.

Va trair al seu poble.
en lloc de criticar a ERC que miri el melic.

Anònim ha dit...

No anem pas bé així.

Anònim ha dit...

Qui es mira el melic ets tu, Joan. En lloc de mirar-te la palla a l'ull, que veus de seguida en els altres.

Anònim ha dit...

He llegit l’Editorial del C&Ll. No la trobo irrespectuosa sinó una valuosa reflexió des de l’interès en Blanes.

Els partits minoritaris en un govern corren el perill de passar desapercebuts enfront el seu soci majoritari, i per aquesta raó a vegades es passen en exigències i protagonisme.
La influència d’un partit en el govern hauria de ser mesurada, proporcional a la seva representativitat. La credibilitat s’hauria d’aconseguir proporcionant estabilitat i acció al govern. I la visibilitat ha de venir per la bona feina en les àrees de la seva competència, i per permetre l’avenç del poble.

Blanes i en general el país estan tips de demagògies i ambicions personals o partidistes. El poble necessita gent que pensi en els ciutadans, i que treballi molt i bé amb aquest objectiu.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó i està clar l'editorial i el Sr. Alum expresent una opinió i el Sr. Puig una altre i en democràcia cadascú es lliure, el problema està que l'opinió de Puig no es rebatuda, es insultada.
Em canvi l'opinió dels periodistes és veritat eterna, crec sincerament que demanar la sociovergència quant aquets dos partits han fet més mal que bé, si pacte és per posar-se a corre.

Si els ciutadans vulguessin la sociovergència votarien a les eleccions d'una altre manera, la pluralitat ha demostrat que beneficia als ciutadans.

Mireu a Lloret puja d'impostos amb la majoria absoluta-

Anònim ha dit...

Mirad,lo mas parecido a un nacion alista es otro nacionalista.O sea que nacionalismo por n acionalismo yo prefiero a las personas sin p`reguntar de donde vienen.Porque seria muy curioso saber de donde venis esta panda de chuflas disfrazadops de nacionalistas que formais un partido en Blanes al que desgraciadamente habeis destrozado.Esa idea aun romantica por su lucha durante la guerra civil que cualquier persona de izquierdas y de bien(como es mi caso)hemos respetado,os lo habeis cargado con vuestra intransigencia de mierda.No servis.Ni para la politica ni para nada.Solo se trata de salvar vuestra apariencia.Resultado cero.No sois nada.Ap`rovechados de la politica nada más.Tened respeto por la gente,por los votantes y dejaros de ostias.Sí,estoy indignado porque sois una indignidad que tenemos que soportar y ya vale.

Anònim ha dit...

Mirad,lo mas parecido a un nacion alista es otro nacionalista.O sea que nacionalismo por n acionalismo yo prefiero a las personas sin p`reguntar de donde vienen.Porque seria muy curioso saber de donde venis esta panda de chuflas disfrazadops de nacionalistas que formais un partido en Blanes al que desgraciadamente habeis destrozado.Esa idea aun romantica por su lucha durante la guerra civil que cualquier persona de izquierdas y de bien(como es mi caso)hemos respetado,os lo habeis cargado con vuestra intransigencia de mierda.No servis.Ni para la politica ni para nada.Solo se trata de salvar vuestra apariencia.Resultado cero.No sois nada.Ap`rovechados de la politica nada más.Tened respeto por la gente,por los votantes y dejaros de ostias.Sí,estoy indignado porque sois una indignidad que tenemos que soportar y ya vale.

Anònim ha dit...

Quant odi és respira cap els que tenen la valentia de parlar clar.

Anònim ha dit...

Un dels majors problemes d'esquerra a blanes no es altra cosa que el seu cap i alguns dels seus militants (ja que, segons diuen, es un partit assembleari...). La meva pregunta es: la gent no vol que no es respectin als partits minoritaris, o amb menor representacio, ja que ningu parla malament d'ICV. El que passa es que alguns ciutadans, d'esquerres, que defensem la nostra llengua cultura i tradicio, estem fart de que al nostre poble la politica representi un lloc de disputes personals que acaben repercutint en alguns dels ciutadans que, per altres vies com l'associacionisme, intentem compartir amb els nostres conciutadans inquietuds, alegries i sobretot, que es el que potser mes fa falta al politics blanecs, CULTURA.

Si us plau, facins un favor a tots i posseuvos d'acord d'una punyetera vegada. Estem cansats!!

Anònim ha dit...

El primer que ha de demanar respecta es el candidat majoritari, si aquest no para de dir que no vol saber res d'esquerra que hi fem.

Ell està malbaratant el tripartit.
es clar durant la campanya va dir que no tenia idelogia.

Anònim ha dit...

A aquell comentarista socialista o ecosocialista que vol el pacte dels tres partits d'esquerra:

Llegeix atentament al JFO, llegeix-lo ratlla a ratlla, paraula a parula, empapa-te'n bé, fas l'exercici imaginatiu de traduir-ho al català i veuras allò que és exactament a dia d'avui el PSC(PSC-PSOE) a Blanes, i més concretament encarnat en Josep Marigó i Costa.

Els socialistes i ecosocialistes amb una mà aneu fent els cants de sirena de que voleu un pacte, mentre que amb l'altra mà (la decisiva) voldrieu a ERC eliminada i esborrada del mapa, per tenir PSOE i EUiA majoria suficient d'11.

Doncs heu de saber que per la vostra negligència en les negociacions postelectorals, vàreu perdre l'oportunitat de governar que avui dia esteu pregant com aquell nen mimat que no fa més que insistir una i altra vegada a la seva mare que li compri caramels mentre mare i fill passegen pel carrer.

Per aquell VETO i aquella tossuderia en el moment clau, en el moment en què calia no ser tossut, la de Marigó de no pactar amb ERC, (tossuderia en la que PSOE-PSC i ICV-EUiA en sou còmplices car l'heu assumit com a col·lectius, ja que NO vau desautoritzar a Marigó)..., després d'això, i perquè un poble necessita un govern, ERC, des de l'oposició, va optar per establir un compromís de col·laboració, per escrit i públic, amb el que seria principal partit governant (CiU).

Ara que veniu amb cants de sirena (en una mà, ja que en l'altra mà veniu amb el garrot i el fuet assotador del JFO/Marigó), feu tard, ja que ERC és seriosa en els seus compromisos, i no els trenca pels plors d'alguns socialistes/ecososcialistes que avui s'adonen de l'error de l'estratègia de Marigó, però que continuen sense atrevir-se a dir-li ni "mu", perquè si li diéssin "mu", trontollaria la cadira que li garanteix el seu jerarca Marigó, al seu torn fidel servidor de Nadal.

Les regles de joc i l'estabilitat es van establir des dels moments de tot el procés que va desembocar en l'elecció de l'alcalde Trias, ara fa uns cinc mesos: aquesta és l'estabilitat "menys inestable": i l'avantatge que té és que els temes s'han de parlar i treballar més, que no pas si hi hagués una majoria folgada, immobilista o fixa com demanen els sòciovergents.

Mentre no passés un motiu de causa major important, convuls o traumàticament irreversible, ara com ara qualsevol canvi de govern o de la correlació de forces en el mateix (canviant-ho cap a sòciovergència o cap a PSOE-IU-ERC o cap a qualsevol altre combinació) conformaria un factor més alt d'inestabilitat que no pas la imperfecta però menys perjudicial i més adequada per al poble de les opcions de govern, que és la que existeix ara com ara.

Aquesta, aproximadament, és la situació. A partir d'aquí, reflexionem tots plegats i vulguem ser constructius en favor del poble, no pas en favor del meu partit o la teva capelleta o el seu grupúscul o de l'altra sòciovergència, que no és altra cosa que parlar per parlar sense conseqüència, i per anar fent bullir l'olla sense aportar res de concret i propostes reals i en positiu per a la ciutadania.
Anem tots per feina, que tot està per fer i tot és possible.


Un veí que s'informa del que passa.

Anònim ha dit...

Mai tant ben explicat.

PSC(IC) heu impedit el tripartit

Anònim ha dit...

ERC ni dona ni donarà cap estabilitat al govern municipal (si el seu cap de llista és en Joan Puig), per tant crec que el Sr Marigó va fer molt bé de complir el seu compromís de no pactar amb ERC. Altres i tots ho sabem vam fer moltes promeses de no pactar amb el PDB i al final paper mullat.Però al final el temps posa a tothom al seu lloc, i ho veurem en un futur no massa llunyà.

Anònim ha dit...

Això és una gran mentida, el PSC no vol pactar amb Esquerra perque sap que no cauen en les pressions sector totxana que van pagar la campanya a PSC i CiU.

Marigó s'ha venut BLanes i el vilar

Anònim ha dit...

Joan, molt ben explicat el teu article sobre la sòciovergencia, contestant a l'editorial de Cafèambllet.

Estaria bé que te'l publiquessin en un proper número de la mateixa revista.

Anònim ha dit...

Tu ERC ni es seria ni lo será mientras tu la representes.Ya esta bien de aguantarte en aras de una educación democratica de la que tu careces.No tengo porque otorgarte nada de lo que tu no solo no das sino que desprecias.No pidas respeto,respeta.No pidas coherencia,se coherente.No pidas un acercamiento porque no lo va a haber.Tu sobras en una sociedad medianamente inteligente y te lo han dicho tus votantes.Sí,los tuyos.Los que no te han querido votar.No hemos sido nosotros que no te hemos votado nunca,han sido los que te habian votado y ya no te votan porque ya te conocen.Esa es la cuestión y lo demás pamplinas.Se capaz de pensar.

Anònim ha dit...

Al JFO,

Les eleccions són passat. Se n'ha parlat a bastament, i no cal que ens convertim en discos ratllats que es repeteixen com els alls.
No actuaras amb intel·ligència si penses que "buscando en el baúl de los recuerdos, cualquier tiempo pasado siempre fue mejor", sinó que cal viure el present i mirar cap al futur, sobretot. Tu mateix.

Sóc l'anònim que he escrit el comentari sobre que ERC ha establert un compromís de 50 punts amb CiU, i he afegit que ERC és seriosa perquè té paraula i complirà per la part que li toca amb el que està acordat.

No sóc en Joan Puig, però amb les teves desqualificacions, em sento insultat tant com ell se'n pugui sentir, amb raó.

La serietat de complir la paraula donada i allò que es firma, m'hauria agradat que l'hagués tingut el teu cap (en castellà: jefe), quan va incompir el pacte de govern 2003-2007 i el va trencar expulsant dos dels adjunts de govern a falta d'un any per finalitzar la legislatura, per meres motivacions electorals, tal com va reconèixer públicament Pasqual Maragall.

Marigó va incomplir i trencar el pacte escrit de legislatura (firmat el 2003) entre PSC-PSOE, EUiA i ERC també en altres aspectes, però si els anomenés tots, m'allargaria. Així, repara una mica i fixa't en les paraules que escrius quan parles de "serietat" o "formalitat" en els actes de cada un.

Anònim ha dit...

A D V E R T E N C I A .
Hi ha un anònim o dos, que de tant en tant “s’identifica” con jfo, que té molt poca feina, i es dedica a fer malabarismes demagogs a totes les noticies que es publiquen aquí.
No proveu de fer-ho a casa.
Es un especialista.
L’intent d’imitar-lo, o d’entendre’l, pot portar a l’atrofia mental.
Si us plau, pregueu-vos-el com una nota d’humor i color, o directament, ignoreu-lo.
La vostra salut us ho agrairà.

Mirar Comentaris de la noticia del 10 d’agost de 2007 al missatge fet el 15 agost, 2007 22:49

Anònim ha dit...

No,Marigó no va a incumplir ningunpacto,lo va a incumplir el Sr.Puig con sus descabelladas ausencias ye imposiciones que vamos a tratar de llevar hasta que hubo que decir basta.No se ha imcumplido ningun pacto con ERC,se ha puesto fuera a una persona totalmente desleal con ese pacto.No solo con ese pacto sino coma ahora se esta viendo,con cualquier pacto.Ya sea con fuerzas politicas o con sus votantyes.Pese a quien pese cada vez menos votantes y eso es una absoluta responsabilidad del Sr.Puig.
Te repito,nosotros jamás hemos votado ERC,son los que un dia votaron ERC los que ya no os votan.Buscad las responsabilidades en vosotros y no esteis continuamente tirando mierda contra todo y contra todos.
Ya esta bien de vuestro victim ismo y de vuestra mala educacion democratica.
Los votos dicen lo que dicen.Pareceis el PP sin asumir los resultados electorales.
No teneis la patentye para insultar y menospreciar a los demás.Vosotros habeis puesto la politica en Blanes en este punto.Ahora que cada palo aguante su vela.
Yo pertenezco al partido m´-as votado de Blanes y vosotros no.
Solo os falta decir que vuestros votos son de m´-as calidad porque son más catalanes.Pues tampoco.

Anònim ha dit...

Al JFO,

Les eleccions són passat. Se n'ha parlat a bastament, i no cal que ens convertim en discos ratllats que es repeteixen com els alls.
No actuaras amb intel·ligència si penses que "buscando en el baúl de los recuerdos, cualquier tiempo pasado siempre fue mejor", sinó que cal viure el present i mirar cap al futur, sobretot. Tu mateix.

Sóc l'anònim que he escrit el comentari sobre que ERC ha establert un compromís de 50 punts amb CiU, i he afegit que ERC és seriosa perquè té paraula i complirà per la part que li toca amb el que està acordat.

No sóc en Joan Puig, però amb les teves desqualificacions, em sento insultat tant com ell se'n pugui sentir, amb raó.

La serietat de complir la paraula donada i allò que es firma, m'hauria agradat que l'hagués tingut el teu cap (en castellà: jefe), quan va incompir el pacte de govern 2003-2007 i el va trencar expulsant dos dels adjunts de govern a falta d'un any per finalitzar la legislatura, per meres motivacions electorals, tal com va reconèixer públicament Pasqual Maragall.

Marigó va incomplir i trencar el pacte escrit de legislatura (firmat el 2003) entre PSC-PSOE, EUiA i ERC també en altres aspectes, però si els anomenés tots, m'allargaria. Així, repara una mica i fixa't en les paraules que escrius quan parles de "serietat" o "formalitat" en els actes de cada un.