07 de novembre 2007

(217) Crisis al PDB, Ramos vol plegar i Vila vol la cadira

El que avui surt al diari de la crisis del PDB per culpa de l’anul·lació del contracte de Meca, de l’escàndol del candidat a càrrec de confiança Sr. Bassols està passant factura al partit.

Segons he pogut comprovar, la darrera reunió d’aquest partit ha comportat una greu crisis interna, el seu cap de llista va decidir plegar, el que donava peu a que Eduard Vila (ex-regidor d’Unió) entres a l’Ajuntament.

La discussió encara segueix oberta, amb pressions per tots els sentits que han provocat una greu divisió al PDB, entre els partidaris de continuar al govern o els volen anar a l’oposició.

Ells saben que el PDB ha perdut força i “pistonada” i que els personalismes els estan portant a l’abisme. Saben a més que les amenaces a Esquerra no tenen cap força, saben que ells estan al govern i tenen 10 vots i tenen que parlar per aconseguir els suports necessaris.

Les coses dins del PDB podrien esclatar en els propers dies, el PDB s’ha quedat sense programa i ple de lluites internes que poden acabar en les primeres dimissions al consistori.

Des d’Esquerra ens reafirmem amb el suport al govern municipal de Josep Trias i ja hem començat a preparar la negociació dels pressupostos.

42 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantasies d'en Joan Puig

Anònim ha dit...

Desconocia que tomases drogas !!.

Anònim ha dit...

T'agradi o no, la Casa del Poble i l'edifici de la cooperativa es del poble i no dels lladres d'ERC

Anònim ha dit...

Que voleu fer amb un únic regidor? us penseu que sou els salvadors de Blanes, és patètic tot el que esteu fent, mal i més mal.

Un català perdut a Anglaterra ha dit...

La Casa del Poble i la Cooperativa, Sr/Sra. Anònim es diu així perquè està oberta al poble i perquè té la vocació de treballar pel poble de Blanes. Això no vol dir que sigui de titularitat municipal. La titularitat d’aquests edificis és de l’entitat, dels seus socis. I la vinculació de l’entitat amb ERC està perfectament documentada. Vinculació que no implica que siguin la mateixa cosa. Així ho hem dit sempre d'ERC. Només va a passar a ser de titularitat pública per la incautació feixista. Per tant, qui encara defensa la falsedat que aquests edificis són de l’ajuntament ho bé desconeix la història o és sent hereu i solidari d’aquella incautació. Quin d’aquests dos problemes teniu vos?

Anònim ha dit...

Capullos

Anònim ha dit...

Una mostra més de la ràbia i dels problemes que tenen entre ells els del pdb. No són democràtics quan no saben parlar. No són democràtics quan es pensen que el que ells diuen és la veritat absoluta. No són democràtics quan imposen la seva opinió i juguen amb els diners públics i les cadires de l'ajuntament, pensant-se que és tot seu. A mida que coneixen la dinàmica administrativa, que saben que hi ha unes lleis per complir i que veuen que no poden continuar dient begenades com feien amb la rev ista, de la mateixa manera s'estan quedant sense desenvolupar un "programa" totalment irrealitzable que només buscava el populisme barat, amb unes promeses de massa pressupost i d'una necessitat més que dubtoses. ans al contrari. el primer que han fet ha sigut, literament, imitar el que ells criticaven, amb càrrecs de confiança dubtosos, fent números esperpèntics anant a madrid (amb quatre amiguets) a fer un brindis al sol que no va interessar a ningú i a continuar donant ales a la demagògia persistent.
Adéu, Pdb. Si tan coherents sou, plegueu. No del govern. Si no de Blanes.

Anònim ha dit...

Es demostra la poca lealtad del PDB i del PSC, tots contra esquerra.

quina vergonya

Anònim ha dit...

Els del p"D"b, si atenguéssin a la segona de les seves teòriques sigles, el primer que farien seria respectar i acatar la voluntat majoritàriament Democràtica (amb "D" de democràcia) del plenari municipal, de rescindir el contracte amb David Meca.

Un altre tema diferent és que no els dongui alegria el fet de l'anulació del milionari contracte, sensació de decepció personal de membres del pdb que podria ser humanament comprensible. Tanmateix però, quan s'està en política, cal estar-hi a les dures i a les madures.

No es pensin pas que amb 2 regidors poden imposar els capritxosos despilfarros econòmics que pretenien imposar a tots els ciutadans honrats de Blanes que paguem els nostres impostos. Quan hi ha despilfarros, ni amb dos regidors, ni amb 222.

Diàleg, tot. Fets consumats, imposicions, cap.

Anònim ha dit...

Joan, no t´enteres de rès. Tot això que escrius sobre el PDB és MENTIDA, no hi ha CAP crisi. El qui potser no deu dormir ets tú, Joan, rumiant una vegada més què fer per tornar a l´Ajuntament. Quin ridícul que fas,...

Anònim ha dit...

Mai hauria pensat de que poguéssis escriure tantes mentides juntes, Joan. Realment en Dalí i el seu surrealisme són un joc de nens comparats amb la teva imaginació. Tú prens alguna substància o medicament que et faci veure al.lucinacions? Fes-t´ho mirar, és molt greu ja i pot anar a pitjor!

Anònim ha dit...

Sr. Ametller & Co.,
La Casa del Poble està al servei d'ERC, i és utilitzada per ERC i entitats vinculades. Tot blanenc ho sap.
Que la majoria de gent d'ERC no tingui criteri propi per veure la realitat no vol dir que la resta de blanencs pateixi el mateix problema. I, si no, MIREU EL RESULTAT DE LES ELECCIONS.
Una realitat que intenteu camuflar des del maig.
En democràcia, ens agradi o no, LA INFLUÈNCIA D'UN PARTIT HA D'ESTAR LLIGADA A LA SEVA REPRESENTACIÓ POPULAR. Si voleu tenir més influència, aconseguiu recolzament popular AMB VOTS, i fent les coses ben fetes, no com les esteu fent.

No ens deixem enganyar per 4 persones escrivint en un blog com si fossin 1000.

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 9.15 h.,

- - - - - - - - -

"La Casa del Poble està al servei d'ERC".

o

"La Casa del Pueblo está al servicio de ERC".

- - - - - - - - -

Aquest és un dels principals "arguments" pels que el règim franquista, el 1939, va espoliar (=incautar=robar) la Casa del Poble.


Avui dia, a segle XXI, la mateixa frase:
"La Casa del Poble està al servei d'ERC",
avui la reproduïu i la firmeu membres d'un tal P.D.B. i Marigó, amb el mateix propòsit del règim franquista:

Expulsar als legítims propietaris -Casa del Poble- del local del c/. Muralla.

Anònim ha dit...

Puig, t'agradi o no, corra perill el futur de La Casa del Poble i de La Cooperativa.
El poble estem cansants de lladres com vosaltres.
Ara ja saps que no pots manipular ni jugar amb les persones que estan al front del PDB, com feies amb altres.

Un català perdut a Anglaterra ha dit...

Sr/Sra. Anònim de les 9:15. Veig que no la meva intervenció anterior potser no era prou clara, o potser vos no l’heu entesa. Tal com deia abans, l'entitat Casa del Poble té una vinculació amb ERC. Vos dieu que és al servei d'ERC. Crec que us (torneu) a equivocar. El que passa és que els estatuts de l'entitat deixen clar que aquesta es dedicarà a promocionar valors republicans i de progrés, raó per la qual té una vinculació especial amb ERC. Parleu de estar al servei d'ERC quan el que passa és que hi ha una coincidència política i ideològica entre ERC i molts dels socis de l'entitat. Però la Casa del Poble és plural i és el que els seus socis volen que sigui, tal com es correspon amb qualsevol entitat.

Diria que us costa de creure que pugui existir pluralitat dins d'una entitat, però mireu, en una entitat de tremp democràtic i republicà com la centenària Casa del Poble les coses son així. Intentant desqualificar a l’engròs un col-3lectiu sencer perquè no pensa com vos, no feu altra cosa que qualificar-vos vos mateix.

I per cert, a qui els ciutadans van retirar part del seu suport electoral és a ERC, la Casa el Poble no es presenta a les eleccions. Així és la democràcia, i com que a ERC ens la creiem vam acceptar el resultat i vam fer autocrítica públicament. Si desconeixeu el que volen dir democràcia i autocrítica us prego que feu servir el diccionari.

Anònim ha dit...

Tot partit polític pretèn (o hauria de pretendre) "servir el poble", des d'una ideologia particular. En aquest sentit, res a dir ni d'ERC ni de cap altre partit. Però, des de la perspectiva de molts, ERC fa un ús de la "Casa del Poble" utilitzant aquest nom generalista. Estaria molt més encertat anomenar-la "Casa del Poble Catalanista i Republicà", així ens evitaríem equívocs i mals usos, i sabríem a quin poble dóna servei en concret.
No tinc res contra la Casa del Poble (em costaria molt posar-me en contra de cap entitat cívica), però no m'agrada que es faci mal ús de noms, història o d'equívocs.

Perquè tinc coneguts que eren socis de la Casa del Poble i clarament apolítics, i que van deixar d'usar-la quan van veure que era un ambient massa polititzat i massa poc "popular", entès aquest com en benefici de TOT blanenc.

Respecte l'"autocrítica", crec que qui hauria de mirar el diccionari és la gent que diu que la va fer... Perquè si entenguéssiu bé el que significa, no estaríeu tinguent el comportament que teniu des que vau tenir l'estrepitós fracàs electoral.

Anònim ha dit...

Sr Ametller, vostè ho podia més alt però no més clar.

El PDB en contra de la Casa del Poble (igual com en contra n'està Marigó), en el cas del PDB per un motiu que no tés a veure amb la Casa del Poble com que han perdut la seva votació d'en Meca (10 regidors a 11).

Quin mal perdre que tenen els del PDB!!
Si puguessin, per venjances i misèries personals, incautarien altre cop, com en el 39, l'edifici del Passeig de Dintre. I ho farien PDB de bracet amb Marigó.

Com barregen els del PDB: a Meca amb la Casa del Poble, quan no té res que veure, cap relació un tema amb l'altre.

Tot ve arran del Meca.

Anònim ha dit...

Del que fa el PDB i del que feia Marigó respecte a la Casa del Poble, se'n diu xantatge.

Però amb xantatges, ni PDB ni Marigó ni ningú, no assoliran pas els seus objectius.

Anònim ha dit...

El tema de la casa del poble l'han tret els del PDB com a "moneda de canvi" o cromo des del moment en què estan rabiosos per la votació en plenari del contracte amb Meca.

Patètics, primitius, PDB. No saben perdre, i, com a represàlia, després es volen endur per davant tot el que trobin al seu pas, reprenen l'habitual i pretèrita vocació destructiva del PDB. Allà ells.

Un català perdut a Anglaterra ha dit...

Els noms son els que son, i en aquest cas es tracta d’un nom històric i no veig perquè hauria de canviar-se. Ara mateix hi ha un partit a Blanes que s’autodenomina democràtic. El meu partit també és demòcrata però no crec que això em legitimi per dir-los com s’han d’anomenar. A que es dedica cada entitat ja està recollit en els seus estatuts i en allò que fa.

A mi, com a soci de la Casa del Poble, em sap greu si hi ha socis que deixen l'entitat. No conec el cas en concret del que parleu, però us puc dir que a les assemblees de la Casa del Poble tots els socis hi poden dir la seva i que el nombre de socis ha augmentat molt en els darrers anys, i no precisament només per gent que sigui d'ERC. He de pensar, per tant, que amb tots els defectes que té qualsevol entitat hi ha molta gent que si que veu la Casa del Poble com una entitat útil i oberta. Això no vol dir que la Casa del Poble pretengui que tothom a Blanes hagi d'estar d'acord amb allò que defensa i vol fer, igual que una associació filatèl•lica no pretén que tothom col•leccioni segells. Que cadascú s’apunti a allò que li interessi.

A qui no agradi la Casa del Poble, si vol que la critiqui, però només els socis estan legitimats per decidir que ha de fer l'entitat. I molt especialment, ningú no té dret a decidir que s'ha de fer amb la propietat d'altri, siguem curosos amb aquestes coses, si us plau.

Entenc que no us sembla que hem fet prou autocrítica a ERC. És una opinió molt respectable. Les properes eleccions ens donaran la resposta.

Anònim ha dit...

Sí PSC o EUiA presentan una moció perque el poble recuperi la propietat de la Casa del Poble, els vots del PP i els del PDB els teniu segurs i mes ara.

Un català perdut a Anglaterra ha dit...

No sé que votaria cada partit, però aquesta moció, així, no es pot presentar, perquè l'ajuntament no l'ha tinguda mai la propietat de la Casa del Poble.

Anònim ha dit...

Si algun partit pretén portar al Ple allò que el règim franquista va aconseguir per la força de les armes, després el poble també jutjarà passant factura a les urnes (i amb campanyes ciutadanes de solidaritat amb la Casa del Poble) a aquells grups polítics que pretenguin portar al Ple allò que el règim franquista va aconseguir per la força de armes.

Algun/s grup/s polític/s poden quedar ben retratats (i sense màscara).

Anònim ha dit...

El pueblo una vez más parado por tu culpa y tu tan contento Joanet.
En mi pueblo se diria :¿Porque no te vas a escardar cebollinos?.Claro que a lo mejor ni eso0...Como se puede ser tan fanatico de uno mismo!.

Anònim ha dit...

Tots aquests que atequeu a Puig, li teniu enveja

Anònim ha dit...

Beatificació d´en Joan Puig, màrtir de la democràcia!

Anònim ha dit...

JFO, "parado" el poble ¿per què?.
¿Perquè s'ha tombat el contracte amb Meca?

No em digui, vostè que és socialista, que vostè hagués preferit que en Puig hagués votat en contra de la moció d'EUiA per la que es demanava l'anul·lació del contracte amb Meca.

Li recordo que, a un poble, el deixen més "parado" i "bloqueado" aquells grups municiapls que no aproven les ordenances fiscals (com PSC-PSOE i EUiA), que no pas aquells grups municiapls com ERC que voten a favor de les ordenances fiscals, per tal que el poble no estigui "parado", funcioni i tiri endavant.

I grups municipals com ERC, contribueixen a que el poble no estigui "parado", al votar a favor que no es despilfarrin 200.000 Euros (si no recordo malament), en un personatge de la faràndula com Meca.

Miri, li diré que el poble no està parat, encara que és el que agradaria a PSC-PSOE i EUiA, al votar aquests 2 grups en contra de les ordenances fiscals.

Blanes no està parat i es van aprovar les ordenances, no per la bona feina de vostès PSOE i EUiA, sinó gràcies a la feina de l'equip de govern i al vot afirmatiu i decisiu d'ERC.

I encara li diré més, el despilfarro de Meca, no es portarà a terme mercès al vot decisiu d'Esquerra Republicana.

Si Blanes s'estalvia aquests milers d'euros com és el cas, serà una important aportació per tal que Blanes no es quedi "parat" ni bloquejat.
Perquè aquests diners previstos per a Meca es podran destinar a altres inversions realment necessàries.

En aquest sentit (del Meca), celebro que EUiA, PSC-PSOE i ERC hagin tingut el mateix sentit de vot... (encara que a vostè li produeixi fàstic votar al costat de l'ERC representada per Joan Puig, gràcies a ERC de Blanes s'ha guanyat la moció d'EUiA).
Per causa d'en Puig, d'ERC, d'EUiA (que va presentar la moció) i de l'alcalde Trias que ha respectat la decisió democràtica del Ple), s'ha posat seny en l'affaire Meca.

Respecte per la democràcia de l'alcalde Trias, cosa que, quan era alcalde el líder del partit de vostè JFO, Marigó es va saltar a la torera la decisió democràtica del Ple.

Aquí té complida resposta del que s'entén per "parar" un poble..., i sobre qui "para" segons què.

Anònim ha dit...

Senyors, el parking de caravanes és més viu que mai! de que serveix el tancament si aquestes aparquen igualment!

Anònim ha dit...

N'hi aparquen 2 o 3. On es l'escandol i l'hecatombe?, que no els trobo.

No és igual 2 o 3 d'ara, que 18 d'abans (18 com a mínim per l'efecte crida).

¿De què va servir la inauguració si abans de l'obertura ja hi aparcaven?
Va servir per crear problemes, polèmica, pèrdues de temps i discòrdia allà on no n'hi havia, fins i tot amb quelcom tan greu com incompliments del mandat del Ple.

En aquella esplanada les autocaravanes (les poques que hi ha) ara hi aparquen com els altres vehicles, no pas amb un pàrquing privilegiat i exclusiu només per a elles. Ara en aquell espai tothom hi està en peu d'igualtat, a més que no es perd espai públic, de tothom.
I tothom feliç i tranquil.

Anònim ha dit...

El que està clar es que esquerra marca el debat, puig diu les coses clares, i això molesta a mes d'un-

felicitats per tot

Anònim ha dit...

El PDB esta trencat, eduar vila vol la cadira i si s'escau carregarà contre el que cregui convenient.

Esquerra veig que ho te clar-

Anònim ha dit...

"España se rompe", "El PDB està trencat" em sona pràcticament igual: DEMAGÒGIA BARATA

Anònim ha dit...

Montilla ahir va venir a dir (amb altres paraules), si fa no fa, que "España se rompe".

I està clar que la Proa no se surt amb la seva.

Anònim ha dit...

L'autocrítica principal que, a criteri de molts, havia de fer un partit que tenia 2 regidors, esperava obtenir-ne 4-6 (i l'alcaldia!) i es va quedar amb 1 i la meitat dels vots, vista la campanya que va fer és: fora demagògia, megalomania i fixacions personals, i a TREBALLAR. Per Blanes i pel Partit.
I una conseqüència del resultat electoral hagués hagut d'estar fer un exercici d'humilitat democràtica i reconèixer que un partit que ha patit aquest resultat i pel que el poble ha manifestat una clara manca de suport ha de quedar-se en la discreció sensata, i no aspirar a SER DECISIU.
Perquè amb el que esteu fent potser manteniu els vots dels més fidels i radicals, però NO recuperareu els perduts. Ni en guanyareu més.
Allà vosaltres.

Anònim ha dit...

Puig te raó, soc un col.laborador del PDB que he estat enganyat per els personatges que han pervertit el projecte inicial.

El PDB esta liquidat i es veritat que Ramos va presentar la dimissió i el Vila vol la cadira

Anònim ha dit...

Quem pena sino fuera por el daño que haceis a todo un pueblo.
Si no hubierais votado la constitución de un ayuntamiento tan demencial no estariamos en estas historias.
La cosa es sencilla.El pueblo de Blanes no os quiere y os lo ha dicho consus votos.Habeis perdido la mitad de representación que teniais.Pues coño,pensad en el porqué.
Dar un pasito atras y dejad que los que trabajan por el pueblo y no por sus intereses personales se equivoquen.Porque el que se equivoca es el hace algo.Tu Joan no te equivocas jamás.Jamás haces nada por B lanes sino por ti.

Anònim ha dit...

Hi ha un aspecte a tenir en compte: un líder polític o un partit que aspira a doblar o triplicar el número de regidors, i es queda amb la meitat CLARAMENT LI MANCA UNA PERCEPCIÓ ADEQUADA DE LA REALITAT...
És per reflexionar-hi.

Anònim ha dit...

Gràcies, (ex)col·laborador del PDB. És el que diuen alguns per aquests espais virtuals: si hi havia gent honrada dins el PDB, se'n desvincularan veient el que realment hi ha.
I, mentrestant, què és i què serà de Blanes?

Anònim ha dit...

L'anònim de les 8.33 ha de mirar al diccionari què significa demagògia, mot que té poc a veure amb la crítica o la descripció (real o suposada) de l'estat d'un partit.
Una altra evidència que no teniu ni idea del joc democràtic i polític.
De passada, pot mirar què signifiquen cinisme i calúmnia, dues pràctiques habituals del PDB.

Anònim ha dit...

PDB i Marigó contra la Casa del poble, són de la mateixa calanya-

Anònim ha dit...

Us repetiu.

Teniu un discurs massa limitat, o no us hi cap més al cap.

Joan Puig i Cordón ha dit...

Moltes gràcies a tots i a totes per l'intens debat que incita el meu bloc.

Tots sou lliures de dir el que creieu, ara us demano que no insulteu.

Vull que el meu bloc sigui lliure i on tothom diu el que vol.

Estic obert a escoltar i el debat és bó, per cert en el meu bloc enllaço amb tothom, no tots fan el mateix. Alguns fins i tot neguen el diàleg.