02 de novembre 2007

(214) El PSC en mans del PDB

"Trias (CiU) descarta presentar una moció de confiança i insta el PSC de Blanes a fer-ho"

Segons publica avui Diari de Girona, Josep Trias descarta la moció de confiança i repta al PSC a presentar una moció de censura, aquestes paraules comportant que el PSC depèn del PDB per tirar endavant la proposta.

La llei estableix que una moció de censura te que anar signada per 11 regidors, cosa que deixa en mans dels regidors del PDB qualsevol possibilitat, la pinça entre aquests dos partits és l'única possibilitat que té Josep Marigó per tornar al poder.

En un anterior post ja vaig manifestar que Marigó i Ramos són complementaris, ara caldrà veure si l'estil del PDB d'amenaçar tira endavant, caldrà veure si tenen la valentia i la coherència de marxar del govern, o simplement el seu discurs està vuit de contingut.

PDB/PROA s'han convertit en uns prepotents, molt de parlar i res de coherència, si aquest són els complementaris del PSC, anem arreglats.

Esquerra serà responsable i seguirà treballant per Blanes, donant suport a Josep Trias, a qui agraïm la seva actitud i la seva ferma decisió de treballar per Blanes, en cap cas posarem pals a les rodes.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Puig actúa como ha actuado siempre y como siempre actuará, es decir, bloqueando situaciones por su afán de protagonismo, y su inconformismo con los resultados que le han mandado a la inevitable y esperada oposición, atacando con una base de trasfondo personal, visceral, a su enemigo natural, el PSC de Marigó , y a su nuevo enemigo, el PDB, al cual no quiere ni ver por ser competencia directa en número estimado de votos entre los ciudadanos de Blanes.
Un claro nuevo ejemplo de la hipocresía del incansable y "media-ansioso" Puig.

Anònim ha dit...

Es evident que ERC no li preocupa el Meca ni els diners. Ara esta preparant el terrenys per una moció de censura quant entri la Conxita, i una vegada mes queda demostrada la poca coherencia i falta de llealtad d'ERC cap els seus propis pactes amb Trias.
QUINA VERGONYA.
QUINA PUDOR QUE FEU.

Anònim ha dit...

Una vez más, con su deslealtad hacia el equipo de gobierno, ERC podrá presumir de ser EL CULPABLE de volver ha paralizar Blanes, lo cual con el actual equipo de gobierno tampoco se podía esperar nada más.
Primero apuñala al Trias y después sale diciendo que ahora mas que nunca le dará su apoyo, como podeis ser tan falsos, los del PDB acaban de descubrirlo ahora, los socialistas hace mucho tiempo que lo sabemos.

Anònim ha dit...

Us recordo que ERC va recolzar un govern de Ciu-PDB i PP, no té cap sentit que parleu malament del PDB si l'heu col.locat al govern vosaltres.I ara no em vingueu que només el recolzament era per en Trias, que aixó no cola.No cal que guanyeu punt, ja els teniu tots perduts!Potser amb la Conxita sortireu guanyant!

Anònim ha dit...

Joan, saps què?, cada vegada m'agrada més com porteu els temes. Heu fet votacions en els plemaris en funció de la naturalesa de cada assumpte, procurant compaginar-ho amb donar estabilitat a l'Ajuntament. M'explico:
Tema rescindir un contracte per no llençar diners públics per a un senyor que neda i fa altres actuacions: només es podia votar "sí".
Tema reprendre revisions mèdiques per a uns blanencs pagades, i per a uns altres blanencs no pagades: només es podia votar "no".
Les ordenances fiscals, en la línia dels últims anys de no apujar massa, ben fet de votar-hi "sí".
Joan, sou el partit més centrat de Blanes, que analitza tema per tema d'un en un, els dialoga, els debat amb militància i ciutadania i al final en treu unes conclusions bastant acurades en el que convé a la societat blanenca.
Ja no menciono els temes del Vilar, sorra i passeig marítim, i ciutat esportiva, en els quals, com a blanenc, em sento emparat i defensat pel vostre grup.
Pel que fa a les mocions de censura, mocions de confiança i altres maquinacions, això queda per al propis interessats (PSOE i PDB), allà ells amb les seves cabòries i curioses prioritats. El cert és que el PSOE ja fa temps que em va decepcionar i els PDB no comprenen que amb els diners públics s'ha de ser extremadament responsable.

Anònim ha dit...

ERC critica lo que ell també fa. PDB no te experiéncia política i ERC la te quivocada per els seus propis interesos. Puig defensa ser coherent amb Blanes, però i ser-ho amb un equip de govern, no es important ? ni amb el PSC ni ara amb CIU, ERC demostra no ser un bon amic de viatge, ja que per defensar els seus valors (i segurament els seus interesos) va a la seva, peti qui peti, I qui estar petant es Blanes ... un anar tapant forats, improvisar i res de futur per tots plegats. No sempre les ideas estant per devant del dia a dia.
No se si m'explico be, pero ERC en els darrers anys no ha ajudat, en general, a la Vila de Blanes.
Es el meu parer, Lluís

Anònim ha dit...

Per pensar-hi, aquest és un acord de la Junta de Govern de 20-9-07, fixeu-vos qui vota en contra de l’acord:
31.- Aprovar l'aportació al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament com ajuda per terratrèmol al Perú
Fets
1.- El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, com a integrant del Comitè Català d'Ajut Humanitari i d'Emergència CCAHE, fa una crida als ajuntaments a sumar-se a la campanya d'emergència endegada com a resposta als efectes del terratrèmol que va sacsejar el sud del Perú el passat 16 d'agost.
2.- El terratrèmol ha afectat principalment les àrees de Pisco i Ica. Segons dades preliminars la catàstrofe ha causat més de 500 morts, 1500 ferits i prop de 100.000 damnificats i fa palesos els greus problemes estructurals del Perú i les condicions de vulnerabilitat i pobresa en què viu la majoria de la població.
3.- Després de les tasques d'actuació urgent en la primera fase d'emergència, en la qual hi han col•laborat institucions i entitats del nostre país, caldrà fer un important esforç per a la reconstrucció de la zona.
4.- En el pressupost municipal corresponent al 2007 existeix la partida 60.323.49000 destinada a cooperació i ajut al Tercer Món.
5.- La Comissió de Cooperació i Solidaritat en reunió mantinguda el dia 3 de setembre de 2007 va proposar destinar l'import de 8.000 euros del fons de cooperació al tercer món a l'esmentada campanya.
La Junta de Govern Local, amb el vot en contra del senyor Anselm Ramos i Argimon, adopta el següent ACORD:
Primer.- Aprovar l'aportació de 8.000 a favor del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament com ajuda a la campanya d'emergència endegada com a resposta als efectes del terratrèmol del sud del Perú, amb càrrec a la partida 60.323.49000 del pressupost municipal.


Aquest serà un altre tema de fricció entre els diferents partits que formen el govern actual quan preparin els pressupostos. La pregunta és el PDB i el senyor Ramos votarà en contra de que es consigni en el pressupost una partida, com hi ha ara, destinada a cooperació i ajut al Tercer Món???

Anònim ha dit...

El Sr. Marigó, tot i que amb tarannà dialogant i bonhomia, ha demostrat i demostra que té capacitat de lideratge: dirigint un partit i un equip de govern, fent fora quan a calgut a qui ha considerat que calia fer fora, mantenint-se ferm en les seves conviccions i, SOBRE TOT, donant la cara i sense perdre els estreps. I el Sr. Trias no és capaç de res de tot això, està en mans dels seus socis minoritaris i destralers, s'amaga darrera del Sr. Gibert, i només actua com a moderador (i amb deficiències remarcables) als plens, on revela el seu nerviosisme i perd els estreps sovint: es nota, quan no articula discursos coherents, s'equivoca en els mots, o li apareix un tic.
QUIN ALCALDE!!!!

Anònim ha dit...

I si per una vegada es penses en Blanes...

Possiblement la majoria de blanencs no arriben a entendre que les persones que es presenten per governar i fer avançar Blanes acabin, un cop més, en baralles entre ells.

Potser ha arribat el moment de fer un pas atrevit ... PSC-CiU-IV-ERC i a treballar.

Es un somni ?

Anònim ha dit...

Sí, és un somni que teniu els de ERC des que vàreu perdre un regidor i us han enviat a l´oposició!

Anònim ha dit...

Sempre voleu ser els protagonistes, els salvadors de Blanes, els que no posaran pals a les rodes.Però que voleu fer amb el fracàs que heu tingut? el poble NO PERDONA i a més TÉ MOLTA MEMÒRIA. Teniu un camí molt difícil!ara per ara amb la vostra coherència, segur que us en sortireu!com a mínim sortireu als diaris, que això us agrada molt i molt. Salut!

Anònim ha dit...

És un somni psoecialista perquè somnien amb l'alcaldia.

Anònim ha dit...

Que quedi clar que el somni no és de cap militant d'ERC, és solsament d'un progressista que creu que el poble semprès està per sobre d'individualismes.

Anònim ha dit...

... I com que el poble sempre està per sobre d'individualismes, estic d'acord amb ERC de Blanes en que el poble de Blanes necessita el desdoblament de la N-II pròxim al traçat actual de Tordera.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Desconozco la decisión que tomará la asamblea de militantes del PDB el próximo lunes, y también creo que como partido político son inexpertos y se equivocan en muchas cosas. Pero hay algo de lo que pueden presumir y que otros, con mucha experiencia política, no practican. Y es el hecho que cada vez que se tiene que tomar una decisión importante, convocan una asamblea de militantes (a parte de las reuniones que tienen semanalmente), se expone el tema, se deja que cada militante diga la suya pero sin que nadie les haya manipulado primero, y después se vota. Y puedo afirmar que es asín, porque un familiar directo es militante.
En otros partidos incluida ERC y EUiA, primero se intenta manipular la asamblea y después se vota para que salga lo que quieren sus representantes. Algunos partidos como P.P. ni hacen asamblea. Otros grandes como CiU o PSC aunque parezca imposible cuando convocan una asamblea de militantes son media docena de personas y por ello ni las convocan y hacen lo que quieren los cargos electos.
En este tema, el PDB ha mi entender gana por goleada.

Anònim ha dit...

goleada de partidos marbellista...te lo regalo

Anònim ha dit...

Puig, perque no dius que tens pactat amb Trias que el PDB surti del govern, si vol evitar una moció de confiança, desitjo que obrin els ulls i veurem com quedaran els 50 punts de l'esquerra independentista, i en especial el tema de la cooperativa la blandense.

Anònim ha dit...

A L'ANÒMIN QUE PARLA COM SI CONEGUÉS EL FUNCIONAMENT INTERN DELS PARTITS POLÍTICS I DE LES ASEMBLEES, LI DIRIA QUE NO TÉ NI IDEA I QUE NO ES POT ANAR PEL MÓN FEM PROPOSTES SENSE CAP MOTIVACIÓ I SIMPLEMENT "pORQUE LO DIGO YO", COM SERIA EL CAS MECA.
AQUESTA EXCUSA DE QUE NO TENEN EXPERIÈNCIA ELS DEL PDB SOBRA!QUAN UN ES FICA EN POLÍTICA ES FICA EN POLÍTICA, I NO ÉS TAN SENCILL COM NOSALTRES PENSEN, GOVERNAR ÉS COMPLICAT I CAL RESPONSABILITAT I MOLTA TOLERANCIA.

Anònim ha dit...

Penso que ERC ha actuat correctament votant en contra del contracte de Meca.

Em sento identificat amb el sentit de vot d'Esquerra en la majoria dels punts dels últims plens de l'Ajuntament (Meca, revisions mèdiques discriminatòries entre blanencs, ordenances fiscals, el Vilar, ciutat esportiva...). Em sento identificat i m'hi sento representat.

A mi em sembla que, si no fos perquè venim d'on venim (d'una dictadura hispanofranquista amb tot el que ha deixat d'incrustat avui dia en la pròpia política general), si no fos per això, l'ERC blanenca ara tindria majoria, perquè és el partit que s'assembla més a la societat, s'acosta més als desitjos de la gent, al que la gent de Blanes opina i vol.

Si no s'ho creu algú, obrim debats públics sobre aquests temes (d'un en un: Meca, El Vilar, sorra de la platja...), obrim aquests temes al carrer, a la plaça pública, a l'àgora, com feien els antics (i civilitzats) grecs.

Acostem els assumptes col·lectius a la gent. Fem-los-en partícips i que prenguin consciència de la seva responsabilitat. Perquè de les coses que passen avui dia, tots i totes els que vivim en un poble o en un país en som responsables.

Parlem-ne?

Anònim ha dit...

Mira Joan,complementarios sois tu y el PDB.Ya la has cagado otra ves y como siempre paga Blanes,pero eso a ti ¿qué más te da?.
Ya estás donde quieres,de capitan Araña...pero eso tiene el coste para Blanes que siempre tienen tus decisiones.
Mira,se consecuente,no contigo,sino con una postura de prograso para Blanes y dejate ya de hacer de marionetero del alcalde.
Ten los huevos necesarios para echarte a un lado y dejar que este pueblo tire para adelante.Tu eres una rémora.Se valiente una vez en tu vida y adios.

Anònim ha dit...

Està clar que el PSC ha perdut tots els papers, ara vol la sociovergencia,

Srrs. d'EUiA o moveu fitxa o Marigó pactara amb Trias.

Anònim ha dit...

Veig que realment Puig, us marca el debat polític.

Realment esquerra acaba marcant el perfil, i sempre acaba tenint raó.