10 d’agost 2007

(151) Amb altres ulls de jove


(151) Ya nadie te quiere
porque sales por la tele vacilando
con tu forma de actuar.
Eres un fantasma
criticando por la espalda
siempre a costa de mezclar
mentira i realidad

Ya nadie te quiere, Los Delincuentes

Amb aquesta lletra de cançó comença l’article que publica una jove estudiant universitària a la revista Cel Obert, Alba Lupiañez col·laboradora igual que jo mateix en aquesta revista, (aprofito per felicitar al seu editor pel seu quart aniversari) parla del que va passar el dia de la constitució de l’Ajuntament.

La vull felicitar pels seus article i concretament aquest darrer, crec molt encertada la lletra que encapçala l’article, i coincideixo amb ella quan diu que el PSC i IC tenien l’alcaldia a tocar, i te tota la raó, així li vaig manifestar al candidat Marigó, però va vacil·lar, va barrejar mentida i realitat, i no va parar de criticar-nos per darrera, i al final es va trobar que ningú el va estimar.

No és pot dir el “no ho va intentar”, però ho va fer amb els companys equivocats, ho va intentar amb CiU i fins el darrer moment s’ho va voler fer amb el PP, ara mai va voler fer-ho amb Esquerra, l’esquerra de veritat.

Qui va trair a l’esquerra és el PSC i en menor mesura degut a la seva supeditació als socialistes, EUiA, que no van voler treballar per reeditar un acord de govern, i veient que a Blanes no hi podia haver-hi un alcalde que anés contra el progrés vam decidir donar el nostra vot al candidat millor possible.

Estàvem disposats a fer Marigó alcalde, malgrat els seus incompliments d’un acord signat(permetre la N-II pel vilar), malgrat la seva política contra els joves (problemes per fer coses, els diables van ser un bon exemple) però el mínim que demanàvem era parlar-ho, fins i tot és va negar a parlar.

L’article de l’Alba es titula “Credo quia Absurdum” ho crec perquè és absurd, un altre cop d’acord, i tot és rectificable, tinc l’esperança que un nou PSC sigui capaç de canviar ni tant sols sigui per parlar.

42 comentaris:

Anònim ha dit...

no he votat mai esquerra, però reconec que no us atureu, cada dia que pasa me sorpreneu.

Anònim ha dit...

trobo a faltar la totalitat de l'article, per veure les contradiccions, de totes maneres ho dius prou clar.

Anònim ha dit...

MIREU SI HEU DONAT EL GOVERN A LES DRETES NO JUSTIFIQUEU UNA I MIL COPS QUE NO ES CULPA VOSTRA. ALLÀ LA VOSTRA CONSCIÈNCIA! SOU LLIÚRES DE FER-HO!

Anònim ha dit...

Tant clar teniu que les polítiques realitzades per EUiA i PSC, eren verdaderes polítiques d'esquerres i no eren politiques de dretes encovertes sota el nom de les esquerres?

si encara o dubteu us en puc nombrar unes quantes que de esquerres ben poques caracteristiques tenen.

Anònim ha dit...

Marigó està content d'estar a l'oposició de Blanes.
Hi està perquè vol.

Si el PSC està a l'oposició perquè vol, els socialistes -o qui sigui- no poden donar la culpa a ERC de que les autoanomenades esquerres no governen i de que el PSC està a l'oposició.

Si el PSC prefereix estar a l'oposició de Blanes, per activa i passiva el PSC de Marigó ha elevat a l'alcaldia a Josep Trias i ha posat al govern PDB i Lillo.

Anònim ha dit...

És lògic i del tot senzill, si Marigó no vol ser alcalde perquè, per ser-ne, hauria de pactar amb ERC, aleshores i després d'això, venen les dretes (CiU i companys de govern) i ocupen el lloc de govern que no ha volgut ocupar Marigó.

Jo crec que si Marigó prefereix que governin les dretes abans que pactar (ell) amb l'ESQUERRA d'ERC, Marigó passa a ser la dreta que està a l'oposició.

Ja que Marigó li fa el joc a les dretes, és col·laborador de les dretes, al preferir que governin les dretes i no les esquerres-psc-euia-erc.

Perquè existeixi un pacte entre 2, tots 2 han de tenir voluntat de pactar.

Només que n'hi hagi un (dels 2) que no vulgui pactar (com és el cas de Marigó per a un acord d'esquerres), el pacte és impossible.

Per altra part, Marigó ja va començar a preparar el terreny perquè avui dia governi CiU des del moment en què, l'any passat, va estripar i trencar el govern d'ESQUERRES que llavors ja era una realitat (pacte de govern gràcies al qual ell mateix era alcalde), i en el que gent de Blanes hi tenia esperances dipositades.

Marigó li ho ha posat fàcil, a CiU.

Marigó ho ha dit MOLT CLAR a l'entrevista del Cafè amb Llet:

-----------

-"Nosaltres el PSC li hem parat els peus a Joan Puig (ERC)".

-----------

Veieu? L'important, per a Marigó i el PSC no era pas "parar els peus" a les dretes ni a CiU ni al PP ni al PDB, no.

L'important (i impresindible segons Marigó) era "parar els peus" a ESQUERRA, a Puig o, per derivació i conseqüència, al conjunt de les esquerres.


S'equivoca Marigó, ja que deixant que governi CiU, les dretes i Trias, no només no para els peus a les dretes, sinó que, a més a més, com que Trias no té les manies de Marigó de no pactar amb ERC i amb Puig....... com a conseqüència i resultat pràctic, Marigó no ha parat els peus ni a CiU ni a Puig ni a ERC...., ja que Marigó, indirectament, els ha deixat camí lliure perquè s'entenguin i marquin els destins de Blanes amb 50 punts acordats.

Marigó està portant el seu partit a l'automarginació i al testimonialisme, al separar-se del govern i mantenir-se al marge de les decisions per al poble, per propi i voluntari abandonament.

Anònim ha dit...

Ho tinc molt clar,marigó nomès el preocupa aturar a Puig. és el que ha fet.

ara te trias d'alcalde, ara ell a la diputació amb 70000 cuques

Anònim ha dit...

No em feu riure, aquí l'únic que sembla que mani és en Puig, amb un afany de protagonisme pitxor que abans, amb unes ànsies de poder que no sap disimular. La realitat és que ha perdut un regidor i encara i així vol manar més que ningú,però jo crec que el temps posarà a cadascú al seu lloc.

Anònim ha dit...

De moment, al al Marigó, ja l'ha possat.

Anònim ha dit...

En Puig i l'Assumpta, quan es van reunir amb en Trias, no és que tinguessin voluntat de "manar" o de "protagonisme", com goses afirmar.

Senzillament van firmar 50 punts proposats per ERC per a fer governable Blanes en el cas que Trias vulgués ser investit com a alcalde. Senzillament.

Jo, com a ciutadà, em fio d'aquell partit que treballa i aspira a que el seu programa (presentat a la ciutadania en campanya electoral) sigui al màxim d'aplicable.

No em fio d'aquell altre partit que sacrifica l'aplicació del seu PROGRAMA, que subordina i supedita els seus compromisos i projectes programàtics..., al veto, tossuderia, "anti-diàleg" o "NO-PACTE" amb un altre partit d'esquerres, amb l'indecent excusa o coartada d'exigir el cap del seu candidat..., pretenent "manar" (fer i desfer) persones d'un partit a l'interior de l'altre partit.

Això és posar els personalismes (o els "anti-personalismes") per sobre del bé superior i general del poble, és posar l'odi a una persona, com un factor prioritari per sobre de l'amor per Blanes, per sobre de la voluntat de servei a tot el poble........ (si és que realment et creus que el programa electoral del PSC és el més adequat per a tot el poble).

Anònim ha dit...

El PSC sacrifica el seu programa en pos de l'antiPuigisme, que només és una forma d'anti-ERC.

L'important no és Blanes, l'important és no pactar amb ERC.

Si cal no aplicar el programa de govern del PSC, doncs és igual, els socialistes ens quedem a l'oposició, que la instal·lació en la crítica fàcil és més còmoda que arremangar-se, agafar el toro per les banyes dels destins de Blanes i assumir la RESPONSABILITAT de governar.

Anònim ha dit...

Si us plau, no cal que parleu de RESPONSABILITATS, ara qui governa és LA DRETA amb el recolçament d'ERC, aquesta és la realitat.Uns compleixen el que diuen i altres NO.

Anònim ha dit...

Només que Marigó hagués fet un gest, no hauria governat amb ERC i,en canvi, li haguessin donat l'alcaldia. que li preguntin al a marina geli, trucant desesperada a en puig...

Anònim ha dit...

Però com vols que Marigó fes un gest? No siguis innocent.

Marigó és tossut i radical fins al moll de l'os. Marigó, ni un gest. Ni això.
¿Que no veus que fer un gest seria com reconèixer i admetre que Puig i ERC, en algun moment donat en algun determinat lloc hagin pogut tenir una mica de raó?

Encara que ERC tingui raó unes quantes vegades (no sempre però sí que unes quantes vegades), reconèixer-ho o admetre els encerts d'ERC és el sacrilegi, el tabú més gran que pugui cometre un socialista de Blanes i, per Marigó, el pitjor i més intolerable dels pecats.

Deixeu que Marigó cobri els seus 70.000 €€€€€€€€€€ amb el mínim esforç possible i, això sí, com el més coherent entre els coherents.

Anònim ha dit...

A Marigó ja li va bé que Trias sigui alcalde.

Anònim ha dit...

Antes que aguantar a un demagogo otra legislatura que ni aparecia por el ayuntamiento es mejor poner las cosas en su sitio y que toido el mundo se quite la careta.Los de CIU como siempre de titeres por el "pais",los del PDB con la toxana y el del PP (ex-pobrecillo) arreglando lo suyo y vosotros a la conveniencia personal de un paranoico aprovechado.

Anònim ha dit...

Odi es tot el que es despren de les paraules de l'anterior anònim

Anònim ha dit...

I fixa't que, en la seva particular "repassada" a partits, oh casualitat: a l'únic partit de la llista al que no insulta és al PSOE-iu de Blanes.

Res no és casualitat.

Anònim ha dit...

A D V E R T E N C I A .
Hi ha un anònim o dos, que de tant en tant “s’identifica” con jfo, que té molt poca feina, i es dedica a fer malabarismes demagogs a totes les noticies que es publiquen aquí.
No proveu de fer-ho a casa.
Es un especialista.
L’intent d’imitar-lo, o d’entendre’l, pot portar a l’atrofia mental.
Si us plau, pregueu-vos-el com una nota d’humor i color, o directament, ignoreu-lo.
La vostra salut us ho agrairà.

Anònim ha dit...

Sigues siendo vulgar y repetitivo.No cambies Juanito tu republica independiente te lo agradecerá.Ah,en la comisión de ayer con la ministra Alvarez,¿estabas bien? o solo farfullabas por incapacidad.Salud.

Anònim ha dit...

Lo de “sigues siendo vulgar y repetetivo” ho dius per tu mateix.
Uns quans exemples teus:
07 agost, 2007 16:32 “Que golfo eres Juanito” Insult.
08 agost, 2007 11:36 “S ois unos demagogos asquerosos y solo buscais redito politico para el gurú” y “ese botifler que teneis en Blanes”, “¿No os da verguenza hacer un uso tan barriobajero y demencial de la politica?” y “reirse de tamaño payaso.” 2 insults colectius + 3 insults
08 agost, 2007 11:41 “solo sois un paranoico y sus cuatro secuaces,incluido el niño” insult + inult colectiu
09 agost, 2007 11:30 “Si me tocas los pebrots a lo mejor la fiscalia anticorrupción te cuenta una historia.Ya caerás.” Amenaça + demagogia
Dos minuts despres i per tant sense temps d’haber llegit res
09 agost, 2007 11:32 “prepara coartadas para la fiscalia anticorrupción,no sea que ye vengan a ver” Amenaça + demagògia
13 agost, 2007 09:59 “Antes que aguantar a un demagogo otra legislatura que ni aparecia por el ayuntamiento” y “la conveniencia personal de un paranoico aprovechado.” Insult + 2 mentides
Dos minuts despres i per tant sense temps d’haber llegit res (un altre cop)
13 agost, 2007 10:01 “Donde estbas cuando hacia falta protestar de verdad y no hacer demagogia como ahora.Pobre Juanito” insult + mentida

Tot aixo, nomes en una semana.
Insults = 7
Insults col·lectius = 3
Amenaces amb demagogia = 2
Mentides = 3
Qui és vulgar i repetitiu?

I sobre lo de la comisio amb la ministra socialista dons mira com “farfolla”
http://www.esquerra.cat/web_nova/php_admin/inici.php?seccio=Noticies&num_article=5558
I qui a demostrat incompetencia es la ministra durant tot el temps que porta al ministeri.
Per ultim, no soc en Juanito.

A D V E R T E N C I A .
Hi ha un anònim o dos, que de tant en tant “s’identifica” con jfo, que té molt poca feina, i es dedica a fer malabarismes demagogs a totes les noticies que es publiquen aquí.
No proveu de fer-ho a casa.
Es un especialista.
L’intent d’imitar-lo, o d’entendre’l, pot portar a l’atrofia mental.
Si us plau, pregueu-vos-el com una nota d’humor i color, o directament, ignoreu-lo.
La vostra salut us ho agrairà.

Anònim ha dit...

Muy bien el contable o se dice cuentista?,pero razones ni una y soluciones menos.Solo demagogia absurda,victimismo falso y queriendo ser el paladin de justicia social y republicana.Venga hombre,aprende primero a ser persona y despues decente y luego a lo mejor hablamos de todo.

Anònim ha dit...

No vull ni pensar què passaria si les barbaritats escrites per aquest senyor socialista en contra dels homes i dones d'ERC, fossin dites contra el PSC o Marigó.

No vull ni pensar-hi, però els socialistes s'haurien de fer mirar aquest seu continu estat d'agressivitat contra tot allò que belluga.

Anònim ha dit...

Contra tot allo que belluga no,contra els mentiders y faldos profetas si.Mai mes Puig tindrá responsabilits directas a l'Ayuntament de Blanes ,no lo permetra el poble de Blanes que no som tontos.

Anònim ha dit...

Mentider i fals profeta? Per quin motiu?
D’on surten aquestes afirmacions sense argumentar?

Anònim ha dit...

estic flipant, senyor puig

perquè resulta que el meu article intentava expressar el desencís dels votants d'esquerra que ens hem vist traïts pel seu recolsament al govern de dreta.

Potser totes aquestes complicacions polítiques i enganyifes que cadascú -i de manera individual- defensen no els entenc. Potser vosté només ha volgut llegir el que li agradaria que hagués escrit. Potser s'ho va mirar d'una passada.

No ho se. Només li recomano que se'l rellegeixi, i que no em malinterpreti.

No sóc qui per exigir i recriminar, però com a votant en aquesta democràcia l'únic que esperava dels meus polítics és una gestió conseqüent amb els ideals que tan prediquen.

I, sento dir-ho, però ERC a Blanes no ha estat un partit catalanista, ni d'esquerres, ni res de res.

Crec, em sap greu si ofenc a algú, que ERC està dirigit -i de la manera més radical- pel senyor Puig. Així, en una decisió personal, va involucrar la ideologia del seu partit i va votar en contra de l'home que tan detesta.

ànims als d'esquerra desencantats

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Soc militant d’ERC des de fa pocs mesos i vaig votar a favor del Pacte amb CiU, i només amb CiU.
Alba has dit:
“...el desencís dels votants d'esquerra que ens hem vist traïts pel seu recolsament al govern de dreta.”

Dir-te que només hem recolzat a CiU. Només a CiU.
Ja sé que diràs que això equival a portar al PP i al PDB al govern.
Però aquest matis es força important. Per què? Dons un exemple crec que t’ho pot aclarir.
Un dels punts del PDB, es convertir la Finca Perpinyà en tot un conjunt de vivendes, mentre que nosaltres volem la Finca Perpinyà per fer-hi un parc públic i equipaments.
Aquest punt d’una importància relativa, el que et demostra es que no només no hem pactat res amb el PDB, sinó que el que hem fet pactant amb CiU, es contrarestar al PDB.
Els votant d’ERC que puguin sentir desencís per aquest suposat suport a la dreta, crec que no l’haurien de sentir.
1) Vàreu votar un programa, i part d’aquest programa a sortit endavant. Era l’única opció que teníem per fer-ho. No hi havia cap altre possibilitat de portar el programa que tu vas votar, endavant. I no perquè nosaltres no ho intentéssim. Van ser altres forces suposadament dites d’esquerres, les que van fer del tot impossible aquesta alternativa. Hem portat el programa que tu vas votar, on tu volies que fos. L’hem portat a l’acció de govern, que si es el vas votar, es el que volies. Per què tens aquest desencís? On hem traït als nostres votants? Tot el contrari. Qualsevol altre actuació d’ERC hagués fet que el programa votat, hagués quedat en no res. Dit d’un altre manera. Us haguérem abandonat. I ningú pot dir que s’ha pactat per tenir cadires i càrrecs, ja que no tenim ni cadires, ni càrrecs.
2) D’una manera o altre, no deixem tant espai lliure a la dreta.
3) Realment creus que un govern del PSC es un govern d’esquerres? A la mateixa publicació on surt el teu article, a la plana “3”, surt un comentari d’un eurodiputat socialista francès Benoit Hamon, que critica les actuals polítiques socialistes, que proposen un liberalisme econòmic, combinat amb el matrimoni homosexual. Liberalisme econòmic i esquerres, no lliguen massa.


Alba has dit:
“Potser totes aquestes complicacions polítiques i enganyifes que cadascú -i de manera individual- defensen no els entenc.”

Et pregaria que ni no entens una cosa, no la qualifiquis d’enganyifes. Aquí no hi han enganyifes.

Alba has dit
”No sóc qui per exigir i recriminar, però com a votant en aquesta democràcia l'únic que esperava dels meus polítics és una gestió conseqüent amb els ideals que tan prediquen.”

He intentat explicar-t’ho mes a dalt. Sincerament, crec que hem sigut conseqüents. I els ideals els portem al programa. I part d’aquest programa a sortit endavant, tot i la poca capacitat de moviment i negociació que els resultats electorals ens van donar. Quant mes vots tinguem, menys gestions “estranyes” haurem de fer.
I si ets qui per exigir i recriminar si cal.

Alba has dit:
”I, sento dir-ho, però ERC a Blanes no ha estat un partit catalanista, ni d'esquerres, ni res de res.”

Catalanista, si.
Quina diferencia hi ha entre recolzar a un partit autonomista com CiU o a un regionalista com el PSC, que aquí diu “A” i a Madrid diu “Z”? Al menys CiU a qui diu “A”, i a Madrid diu “a”. A mes et repeteixo que precisament, una de les coses que tenim en la nostra mà, es intentar que el PDB i el PP, no espanyolitzin Blanes.
Ja t’he explicat que en pensem de les posicions d’esquerra del PSC.
Hem estat decisius, i perdonem la petulància, hàbils.

Alba has dit:
”Crec, em sap greu si ofenc a algú, que ERC està dirigit -i de la manera més radical- pel senyor Puig. Així, en una decisió personal, va involucrar la ideologia del seu partit i va votar en contra de l'home que tan detesta.”

Creu-me. Això de les diferencies personals, en el cas d’en Joan, quan es tracta de fer feina les deixa a casa. No sé tots poden dir el mateix. Però tot i això, no t’enganyis. La jugada d’en Marigó no es tan simplista. Va jugar la carta de les pressions externes de les executives nacionals del PSC i d’ERC. Volia que ERC-Blanes renuncies al seu compromís amb els blanecs, a canvi de aconseguir el suport del PSC a ERC a Olot, o a Figueres, o a Banyoles o a on fos. Evidentment, per aquí, no hi passem.

Per acabar, si vols parlar-ne, estic segur que en Joan, o qualsevol militant d’ERC de Blanes, estarà encantat de prendre un cafè amb tu i explicar-t’ho.

Salutacions i independència.

Anònim ha dit...

Sr. Cabana, va una mica perdut Vostè, o crec que no toca massa de peus a terra, o potser està mal informat. M´explico:
Vostè diu:
"Un dels punts del PDB, es convertir la Finca Perpinyà en tot un conjunt de vivendes". Però per què explica les coses a mitges? Sí, efectivament, vivendes, però de baix cost d´arrendament per a joves amb problemes d´accés a la primera vivenda, per una banda; i per persones de la tercera edat amb assistència mèdica i personal.
Li pregunto, deixant de banda l´ubicació, que sempre es pot discutir, és això una mala proposta? Crec que no. "Aquest punt d’una importància relativa", com Vostè indica en el seu post, és un punt d´una altíssima importància, però potser Vostè d´aquests problemes no en té a casa, o els sol.luciona posant diners, cosa que no tothom pot fer.

"el que hem fet pactant amb CiU, es contrarestar al PDB"
En absolut Sr. Cabana, no s´ho cregui pas això, tot el contrari. El PDB disposa de quatre àrees a l´Ajuntament, les quals està gestionant de forma totalment diferent a com ho feia el passat equip de govern i, encara que a dia d´avui és encara una mica aviat per fer val.loracions, crec que ho fan molt millor que els seus antecessors.

Vostè també diu:
"una de les coses que tenim en la nostra mà, es intentar que el PDB i el PP, no espanyolitzin Blanes"
Però d´on ha tret això? Espanyolitzar Blanes? Però Vostè potser somnia truïtes? O és l´argument fàcil de sempre? Reconeix l´idioma en que em dirigeixo a Vostè? Sí, poden haber-hi errades però,és "espanyolitzat" potser? Em sento tant català com Vostè i li haig de dir que el PDB no és de dretes ni d´esquerres, ni de centre, ni racista, ni xenòfob, fiqui´s-ho al cap això i si vol "contrarrestar" al PDB i perque "no espanyolitzin Blanes", hahaha (permeti´m que m´en rigui de la seva expressió, però realment és de teatre d´opereta) pensi en altres arguments, (que no hi són), aquests ja no valen, ja no s´els creu ningú.

Salut i força al canut, Sr. Cabana.

Anònim ha dit...

Sóc lector del teu bloc, Joan, i sento vergonya aliena de com una persona, utilitzant l'anonimat (com el de les 8.45 h.), més enllà de la legítima discrepància, entra en temes personals d'en Josep Cabana i en la seva vida privada.

Demanaria, Joan, que vigilis allà on, valent-se de l'anonimat, es fan ofenses cap a l'honor personal i la vida privada de persones que opinen donant la cara i posant el seu nom i cognom.

I a l'Alba li diria que aquí té la prova que la dreta no té l'ultima i decisiva paraula: que hi ha hagut algú del PDB que s'ha vist en la necessitat de contestar en els temes tan grollers de la manera com ho ha fet.

I ho ha fet en termes grollers, cridaners i amb molta gesticulació, perquè les paraules grolleres, adornadores i altisonants (deixant els fets reals a una menció com de passada) ajuden a desviar l'atenció de la realitat, dels fets, ja que argumentant amb tranquil·litat i claredat, se li notaria de seguida que va equivocat.

Pensa, Alba, que el senyor del PDB ha sigut molt crític amb ERC. I pensa, Alba, que ja sou dos, ell (de la dreta del PDB), i tu, els que critiqueu a ERC.

Gràcies per la teva atenció.

Anònim ha dit...

A l´autor de l´últim post li pregaria argumentés els seus escrits, ja que si no es fa així, perden tota credibilitat:
Vostè diu:
"entra en temes personals d'en Josep Cabana i en la seva vida privada." Quins? Els pot indicar?
Vostè diu:
"ofenses cap a l'honor personal i la vida privada de persones" Quines? Les pot indicar, si us plau?
Vostè diu:
"temes tan grollers" Quin tema és groller a l´escrit anterior? El podria remarcar?
Vostè diu:
"el senyor del PDB ha sigut molt crític amb ERC" Per què amb ERC?
Té Vostè mania persecutòria? O pel contrari pot demostrar de quina manera s´ha sigut crític amb ERC?

Pot demostrar de forma clara que el PDB és un "partit de dretes"?

En aquest blog, a la que opina un del PDB, sense insultar i sense faltar, (es tractava d´una contesta al Sr. Cabana, crec que del tot correcta i acurada), ja hi som! Que si insultem, que si faltem, que si ens fiquem amb ERC i la seva vida privada...au vinga!
Vostè no soporta que hi hagi pluralitat i això, és una de les bases de la llibertat, senyor meu!
Salut

Anònim ha dit...

Ho veus, Alba? Aquí hi ha els comentaris teus, d'en Josep Cabana, d'algú del PDB (per duplicat) i meus. Llegeix-los, compara'ls i jutja'ls per tu mateixa.

Remarca sobretot el comentari d'en Josep Cabana. Allí ho diu tot.

Anònim ha dit...

Per cert, servidor volia dir "termes" tan grollers, no pas "temes" (error de teclat, com si fos d'ortografia). Però al següent paràgraf he repetit la paraula correctament escrita, i això hi ha a qui no interessa veure-ho.

Anònim ha dit...

No contesta, Sr. Fernández?

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Sr. Anònim del PDB
Em parla de les vivendes projectades a la Finca Perpinyà. El que estem discutint, no es la necessitat de les vivendes, que es evident. Del que parlem es de la ubicació, i com vostè mateix diu, es molt discutible aquesta ubicació. ERC, en els seus 50 punts de pacte amb CiU, ja es inclòs el tema del tipus de vivenda i a quin sector de la població ha d’anar destinada, que es al que vostè es refereix. Tot això, es pot fer, sense perdre un espai verd i públic per Blanes. El PDB en el seu programa, es veritat que vol fer aquestes vivendes, però les vol fer, a costa d’un espai molt valuós per Blanes. Aquí es una de les diferencies. Per tant, li prego que no manipuli el meu escrit, que el que criticava no era la construcció de vivenda assequible, sinó la ubicació d’aquesta i el menyspreu pels espais verds. No explico les veritats a mitges. Les explico senceres. El PDB es vol carregar un espai verd i ERC el vol salvar, sense renunciar a la vivenda que tant necessiten els nostres joves i els nostres grans.
Per tant, a la seva pregunta, si es una mala proposta la construcció de vivendes de baix cost carregant-se un espai verd, podent-se fer en altres espais? Dons si. I tant que es una mala proposta.

Sobre els meus problemes personals de vivenda, ja que entra en aquest terreny, dir-li que es cert que no tinc problemes de vivenda, ja que tinc la “sort” de que els meus pares van morir, i vaig poder heretar del meu avi. Ni els meus pares em van poder comprar una vivenda, i jo tampoc ho podré fer pels meus fills.
Soc plenament conscient del problema de la vivenda.

Sobre si contrarestarem al PDB al govern o no, dons dir-li que ja ho veurem. Es evident que no tenim la força que tenen vostès. Dos vots i poder de decisió contra un vot sense poder de decisió. Però en la mesura que puguem, quan considerem que les coses no es fan bé, sí que tenim les nostres cartes preparades. El mateix cas de la Finca Perpinyà, pot ser un termòmetre perfecte fins a quin punt els podrem contrarestar.
Aquí qui vol fer veure que es té mes poder del que es té, es vostè, dient que tenen quatre àrees. Que em sembla molt bé (o no) La realitat es que tenen 2 vots, i no 4.

Que d’on he tret que el PDB espanyolitza Blanes?
Dons miri. Per exemple al ple del 30 de Juliol, on des de EU, es va fer una proposta per que l’ajuntament de Blanes fes un comunicat exigint que es compleixi la llei i que d’una vegada per totes, retornin el papers de entitats i ciutadans catalans, que son amuntegats a Salamanca, per “derecho de conquista”, el PDB va votar en contra, argumentant que després es demanaria “el oro y el moro” (Ho poso en castellà, perquè aquest va ser amb l’idioma en que es va argumentar aquest vot negatiu a un clar símbol d’identitat catalana)
Per exemple, en que el Sr. Fernando Gómez López, no utilitza el català. Y no perquè no el sàpiga, que estic segur que el sap parlar, sinó com símbol identitari espanyol. Si us plau, no jugui la carta fàcil, dient que estic atacant els drets individuals del Sr. Fernando Gómez López. Aquest senyor te tot el dret, i es del tot legítim si vol utilitzar el castellà com llengua de comunicació. Jo no li recrimino l’ús d’aquest idioma, però el que es evident, es que es una actitud espanyolitzadora, sigui per acció voluntària, o sigui per una acció del tipus Poncio Pilatos.
Aquestes actituds (legitimes) son típiques de partits com el PP o Ciutadans, que tenen una clara vocació espanyolitzadora (suposo que no he d’entrar en detalls) Si comparteixen aquests ideals amb aquests dos partits, aleshores només cal lligar fils.
El fet que vostè es dirigeixi en català, no vol dir res. No vull dir que sigui el seu cas, no em mal interpreti, però de catalans que parlaven i parlen català i han espanyolitzat Catalunya, n’hi ha un bon grapat.
L’hi reconec que en aquest punt no estic informat, però recentment s’ha fet un pregó o un comunicat oficial vinculat directament a l’ajuntament, en castellà.
Es de totes aquestes coses, que he tret que el PDB vol espanyolitzar Blanes.
Potser no vulguin espanyolitzar Blanes, però el que es segur es que no pensen fer res per evitar-ho, i tal com estan les coses, es el mateix. I repeteixo, espanyolitzar Blanes em sembla del tot legítim. No hi estic gens d’acord, però es legítim.
Que vostè es tant català com jo? Evidentment. Jo no ho he posat en dubte, però veig que vostè sí. Perquè ho fa?
Que d’on he tret que el PDB és de dretes?
Bé, el cas Perpinyà tal com s’ha plantejat des de el PDB, amb una absoluta falta de sensibilitat pels espais verds, es una clara actitud dretana. Lo de voler treure els reconeixements mèdics gratuïts a les associacions esportives, es dretà. Lo de voler eliminar el 0,7% pels països desenvolupats o en vies de desenvolupament, es dretà.

El que no sé es d’on treu vostè lo de que jo he dit que el PDB sigui racista o xenòfob. Això s’ho a dit vostè sol. Jo en cap moment he dit res d’això.

Vull agrair a c. Fernández el seu recolzament.

Dir-li al Sr. del PDB que si. Que s’ha ficat en la meva vida privada, ja que m’ha forçat a explicar si tinc o no tinc problemes de vivenda, i el perquè els tinc o no els tinc.
Dir-li al Sr. del PDB que si. Termes grollers u ofensius del tipus “no toca massa de peus a terra” i “somnia truïtes”, o expressions com “hahaha (permeti´m que m´en rigui de la seva expressió, però realment és de teatre d´opereta)” s’ha les podia haver estalviat o utilitzar termes mes elegants.

Per acabar, vostè s’acomiada amb un “salut i força al canut”. Vull pensar que es una expressió col·loquial i sense mala intenció. Per si de cas, jo d’aquestes coses no en vull saber res.

Salutacions i independència.

Anònim ha dit...

Avans de tot Sr. Cabana, agraïr-li les formes, que, a diferència d´altres bloggers que no respecten la diversitat d´opinions i utilitzen l´insult i la desqualificació com a "argument", crec que son totalment correctes i respectables. El cert és, però, que, i gràcies a Deu, no tothom pensem igual, només faltaria, oi? Llavors potser seriem tots al mateix partit polític. Afortunadament no és així.
En segon lloc, li demano disculpes si el fet que li demani pronunciar-se sobre la seva particular situació amb el tema de la vivenda ho considera ofenssiu, no és en absolut la meva intenció, disculpi´m de nou. Només ho deia perquè quan algú opina o actúa, crec que ho ha de fer amb coneixement de causa i amb consequència i, per tant, per exmple un no podria opinar que està a favor o en contra del que sigui si ell mateix després a la vida privada fà tot el contrari. Em segueix, oi? (I no dic pas que sigui el seu cas, ni molt menys).
Tornant al tema que ens ocupava doncs, l´ubicació dels equipaments en questió, a la finca Perpinyà o no, és un tema tan seriós com urgent. Vostè ho veu com a una indispensable zona verda per a Blanes, jo no, crec que hi han altres zones més idònies per a tal fí, que per cert, no és ni de lluny tan necessari i urgent com la creació d´habitatges per a col.lectius amb problemàtiques d´aquest ordre. Ara, vostè creu que hauria de ser exclusivament una zona verda? Doncs, alabat sia Deu, una altre zona verda tampoc faria mal a ningú, però li repeteixo que l´altre ús seria molt més beneficiós per Blanes.
Que tenim dos vots i no quatre ja ho sabia, Sr. Cabana, però gràcies per recordar-ho a tothom, així com del fet que Vostès, o ERC, en ténen un.
Sobre el tema dels papers de Salamanca, miri: estem d´acord de que s´ha de tornar tot allò que s´´ ha expoliat però, és això un tema a discutir en un plenari municipal? O potser això és feina d´algú altre a Madrid potser? Es elque s´havia de llegir entre línies, i no utilitzar-ho per a tornar a l´argument de sempre de la dreta "espanyolitzadora" que no és el PDB. Ah, i quelcom més: el Sr. Gómez té el nivell C de català i el parla, enten, llegeix i escriu de forma correctíssima i així ho fa quan ho creu convenient, ja que és lliure de fer-ho, oi?
Se m´en oblidava: el fet d´anul.lar un monopoli Ajuntament-Hospital per a fer unes revisions que acaba pagant les arques municipals, o sigui que de gratuïtes res, em sembla correctíssim. A més, en molts cassos aquestes revisions ni es feien, tan sols es firmàven, amb les consequències que això pot tenir en cas d´una no desitjada desgràcia. Crec que aquestes revisions les ha de fer el metge de capaçalera, que no costa ni un euro a l´Ajuntament. Li sembla poc?
Sobre el 0,7, em sembla que ja s´ha explicat moltes vegades, però li tornaré a explicar: estem en contra MENTRE A BLANES hi hagi gent necessitada encara. Primer arrangem el tercer mon que tenim a casa nostre i després ja ens preocuparem de on podriem també ajudar. Això és dretà per Vostè? Doncs que ho sigui, per mí és més dretà fer altres coses que fan precisament partits que fan de l´esquerra la seva bandera, i no parlo només del seu partit, Sr. Cabana. N´hi han d´altres. Miri´s al Sr. Zapatero o al Sr. Marigó, per no anar tan lluny.
Salut i força al canut.
(Això no és res ofenssiu, Sr. Cabana, més ben al contrari, però això ja li explicaré que vol dir un altre dia).

Anònim ha dit...

Si vostè desconeix la situació personal de l'habitatge d'en Josep Cabana, ¿per què s'hi fica, prèviament, en el seu primer comentari?
Em segueix, oi?

A més, no s'hi va primer demanar disculpes per haver-se ficat en la vida privada d'altres, i després tornar a recrear-s'hi tot justificant-ho.

El dels papers a Salamanca, i tant que és un tema a tractar des d'un plenari municipal.
¿Quina llei impedeix o prohibeix que en un plenari municipal es pugui tractar sobre els documents espoliats a blanencs i a catalans després del cop d'Estat de Francisco Franco?

Si vostè és partidari que un ple municipal NO tracti aquests temes i fins hi tot hi vota en contra, això ja diu molt de la ideologia de vostè i confirma la voluntat espanyolitzadora de part de senyors del PDB mencionada per en Josep Cabana.

Els papers a Salamanca no són, NOMÉS, feina d'"algú altre" a Madrid, que ja la fa.
Per si no ho sap, es feina de TOTS. De tots els blanencs i de tots els que es diguin demòcrates, inclosos els del Partit Socialista de qui depèn el Ministerio de Cultura qui reté els papers.


A la Alba (si em llegeix), dir-li que la prova que el PDB està bastant neutralitzat és el fet que no se suspèn el 0'7 cap al tercer món (sobretot cap a Gàmbia) en contra de la promesa electoral i la voluntat del PDB..........., que no s'instal·larà cap Plataforma davant de Sa Palomera en contra de la promesa electoral i la voluntat del PDB........, que no hi haurà cap muntatge subaquàtic en contra de la promesa electoral i la voluntat del PDB........, que despareix la cridanera i insultant revista PROA, que no s'edificarà a l'interior de la finca Perpinyà, així com tants i tants punts del PDB proposats en el seu fullet de campanya electoral (aquell díptic que era de color gris, no sé si el vàreu veure).

Si vostè del PDB es presenta com a anònim davant de tothom i davant del senyor Cabana, RIENT-SE, fent mofa i escarni públic de l'opinió del sr. Cabana, aleshores l'expressió que vostè escriu a continuació i seguida: "Salut i força al canut" és, pitjor que grollera: del tot de-ni-grant, perquè podria tenir molts significats imaginables a gust del consumidor-lector, i alguns de molt deshonrosos cap a la PERSONA del senyor Cabana. Repeteixo: quan no hi ha la confiança o l'amistat, però si la riota pública d'una opinió d'un altre, provinent d'algú que es presenta com a anònim davant d'una persona que dóna nom i cognom "a pit descobert", aquesta expressió resulta de-ni-grant.

Anònim ha dit...

Sr. Fernández, sembla Vostè l´escuder del Sr. Cabana. Potser ell ja és prou gran per defensar-se sol, però bé, per al.lusions li contestaré a Vostè referent a la segona part del seu post, ja que la primera ja l´he contestat més amunt (20:12), encara que sembla que Vostè o no l´ha llegit, o no l´ha entès o no vol fer-ho.
Referent a els projectes del PDB, que Vostè diu i assegura que no es faràn, ja ho veurem, Sr. Fernández, temps al temps. "No diguis mai blat si no és al sac i ben lligat". Ja ho veurem. De moment el PDB té dos vots i és a l´equip de govern, cosa que no puc dir del partit del qual Vostè n´és, pel que veig, un cec seguidor.
I sobretot, si us plau, no em criminalitzi (aixó sí que és tremendament denigrant)per desitjar "Salut i força al canut" a algú, ja que es tracta d´una expressió catalana amb les més bones intencions: salut i "peles", per si Vostè no ho sabia, Sr. Fernández. Per cert, a Vostè li desitjo el mateix.

Ah! Això de que la PROA ha desaparegut, també ja ho veurem. Jo personalment desitjo que torni a sortir molt aviat.

Anònim ha dit...

¿I vostè què sap si jo sóc "cec"?

¿És vostè qui ha parlat anteriorment de certes persones que insulten, i ara llegeixo de part de vostè que escriu que un servidor sóc un "cec seguidor" de no sé què?

Si no sóc "cec" en la realitat, ¿per què utilitza la paraula "cec" de forma despectiva?

¿Què han fet les persones invidents perquè s'utilitzi la seva minusvalia física, el seu infortuni vital, com a paraula per a desqualificar o menystenir a persones amb les que, qui pronuncia o escriu dita paraula, no estan d'acord?

Jo no l'he criminaliztat a vostè perquè jo no he dit que vostè sigui cap criminal.
Jo he fet una descripció de la falta de respecte PERSONAL que vostè ha mostrat pel senyor Cabana.

Vostè no és ningú per dir si puc intervenir en aquest fil, sigui en defensa del senyor Cabana o sigui per opinar de qualsevol tema, sempre que es faci guardant les més mínimes normes de respecte en el camp personal, i li comunico que el motiu que m'impulsa a defensar la persona del senyor Cabana és la de que em solidaritzo amb totes aquelles causes que considero que són de justícia. I la de l'honor d'una persona, al meu parer, és una causa de justícia fora de qualsevol dubte.

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola Sr. Anònim del PDB

L’agraïment que em fa pel respecte que procuro tenir per vostè en tot moment em complau. Tot i això, li he de dir que aquest agraïment acompanyat d’una comparativa per desqualificar a un altre persona, i faltant una disculpa clara per la utilització de paraules grolleres i fora de to que va utilitzar contra la meva persona, fan que aquest agraïment que em fa, quedi molt per la galeria, i sembli una excusa per poder atacar a un altre persona.
El que si fa es disculpar-se per la clara intromissió en la meva vida privada, però després dient que no tenia mes remei. Això no es cert. I tant que es podia haver estalviat aquesta intromissió sense que el debat quedes desvirtuat. Jo també li podria exigir que argumentés les seves idees amb exemples concrets de la seva vida privada, i no ho he fet, ni ho faré.

Respecta la tema de la Finca Perpinyà, li torno a dir, que ERC no dona prioritat a les zones verdes i/o publiques sobre el problema del habitatge. ERC simplement pensa que la Finca Perpinyà ja es una “zona verda” rodejada d’habitatges que necessiten un espai públic.
Els habitatges tant necessaris dels que estem parlant, tenen mil i una ubicacions per poder-se fer, sense malbaratar la Finca Perpinyà.
ERC no té el debat de espais públics o habitatge. ERC vol les dues coses. I això es possible, per exemple aprofitant la Finca Perpinyà. Vostè mateix a dit que de la ubicació d’aquests habitatges, se’n podia discutir.
Es cert que el problema del habitatge es urgent, però això no vol dir que comencem a construir sense tenir una clara planificació urbanística, construint sobre tots els solars que ens trobem pel camí.

Sobre el vot negatiu del PDB a reclamar al documentació amuntegada il·legalment a Salamanca, l’argument de que això no es feina de l’ajuntament, es tirar pilotes fora. I tant que es feina de l’ajuntament. L’ajuntament es una representació del poble, i no només es feina seva, sinó que es la seva obligació.
Hi han entitats privades o comitès d’empresa, que es dediquen a fer aquest tipus de coses. Com no ho de fer l’ajuntament? L’ajuntament no es només una institució administrativa i gestora. També a de ser un transmissor de valors i principis. No intenti marejar la perdiu. Un vot negatiu amb una argumentació estructurada, encara podria tenir una mica de cara i ulls, però l’argumentació de que no es feina de l’ajuntament, o que després es començaria a demanar “el oro y el moro” es un clar vot identitari. Un vot identitàriament espanyolitzador. I això és el que s’hi pot llegir entre línies.
Sobre la utilització del castellà per part del Sr. Fernando Gómez López, ara ja no en queda cap dubte. Es evident que el Sr. Gómez sap parlar el català si vol. Però la realitat es que no ho fa. Perquè no ho fa? Dons com a símbol d’identitat. D’identitat espanyolitzadora. I te tot el dret, evidentment, i ningú li pot recriminar res. Però si vol espanyolitzar, que ho digui i que ho faci si ho creu convenient, que es legítim. El que no es tant legítim es espanyolitzar, i després dir que no espanyolitza. Potser vostè no vol espanyolitzar, però ho tolera i ho consenteix, vull dir que no s’hi oposa, i tal com estan les coses, es el mateix. El Sr. Gómez espanyolitza per acció, i vostè per omissió.

Sobre el tema de les revisions mediques gratuïtes que des de el PDB es volen eliminar. Vostè s’empara en que no son gratuïtes, ja que les acaba pagant l’ajuntament. L’ajuntament acaba pagant moltes coses, i d’això, se’n diuen serveis socials. Afirma que aquestes revisions s’haurien de fer mitjançant el metge de capçalera i així seguirien sent gratuïtes. Això no es veritat, no les pagaria l’ajuntament, les pagaria la Generalitat, per tant el que deixarien de pagar els contribuents per una banda, ho pagarien per l’altre. A mes, utilitzant el metge de capçalera, segur que ajudaria a col·lapsar una mica mes els servies sanitaris dels blanecs. Tal com es fa fins ara, segur que agilitza una mica els serveis sanitaris de Blanes. La retirada un servei social es una clara manifestació d’una política de dretes.
Per altre banda, si es cert que aquestes revisions mediques es pagaven i no es feien, el que s’ha de fer es denunciar-ho. No suprimir-ho.

El tema del 0,7%. El PDB hi es en contra mentres hi hagi a Blanes gent necessitada. Això, malauradament passarà sempre. Es cert que a Blanes hi ha gent necessitada, i que ens falta de tot. Però al món, hi ha nens que es moren de fam. Els que aconsegueixen sobreviure, molts d’ells, no han aconseguit una alimentació adequada amb tots el nutrients que necessita el cervell humà. Aquests nens, el dia de demà, seran adults amb carències intel·lectuals, i això afecta a pobles (nacions) senceres.
A Blanes hi ha gent necessitada, però ningú es mor per un xarampió, i si passa, es una execpecionàlitat.
A blanes hi ha molta gent necessitada, però no hi tenim analfabets, si mes no, en castellà. Hi ha molts pobles amb un alt grau d’analfabetisme, que els condemna inexorablement al desenvolupament i a la pobresa mes absoluta.
El 0,7% es una qüestió de solidaritat humana sobre emergències reals i de dimensions faraòniques, que a mi, personalment, es un percentatge que em fa vergonya. Sobretot si ens dediquem a contractar nedadors. Crec que aportar una mica d’esperança i consol a totes aquestes persones es molt mes important. No vull dir que la contractació d’en David Meca no hagi estat una bona idea, que ja ho veurem, però fer-ho volen treure aquestes engrunes dels pressupost municipal a persones i poblacions amb necessitats vitals, no ho trobo gens encertat.
La política del primer lo meu, després lo meu, i el que sobri per mi, ja que mai en sobrarà, i que els demés s’espavilin sols, també es una clara política de dretes. De dretes extremes.

Quant afirma que per vostè es mes de dretes “fer altres coses que fan precisament partits que fan de l´esquerra la seva bandera, i no parlo només del seu partit”, li prego que especifiqui, ja que no sé per on va o a que es refereix.

Per acabar, tal com li ha comentat en c. Fernández (gràcies novament), la expressió “salut i força al canut”, precedida de coses com “no toca de peus a terra”, “somiatruites” o “teatre d´opereta”, dons pot ser fàcilment mal interpretat per terceres persones. Ha d’entendre que vulgui evitar a tota costa que es relacioni a ERC amb substàncies psicotròpiques, sobretot perquè no hi ha cap relació d’aquest tipus. Se que la expressió es col·loquial i sense mala intenció, però precedida de les paraules que em va dedicar, va ser un acomiadament del tot desencertat. En aquest segon escrit, li accepto l’acomiadament amb tota cordialitat.

Salutacions i independència.

Anònim ha dit...

Sr. Cabana,
evidentment, no ens entendriem mai ja que tenim diferents formes de pensar (gràcies a Déu),i podriem omplir planes i planes en aquest blog i la veritat és que no tinc el temps per fer-ho i crec que, alhora, també és convenient que d´altres bloggers també s´expressin i això no s´acabi convertint en un diàleg interminable entre Vostè i jo (i de tant en tant el Sr. Fernández). Vull expressar-li els meus respectes per Vostè i les seves opinions, així com el rebuig a aquells que criminalitzen als que no pensen com ells (en el més ampli sentit de la paraula).
Ha estat un plaer. Fins la propera, que espero que sigui aviat, ja que pel que veig les notícies no es renoven molt sovint en aquest blog.
Salut i força al canut (per Vostè també Sr. Fernández).

Anònim ha dit...

Respecte a l'última expressió en què vostè reincideix, la seva confiança no se l'ha guanyada encara: no sé qui és vostè, i li ho dic perquè encara no ha entès que, per llençar aquest tipus d'expressió final que m'adreça (també al sr. Cabana), ha d'haver-hi un mínim context de confiança interpersonal i/o amistat.

Això es diu entre amics que estan junts físicament, que es veuen les cares, o que ja es coneixen i que MÚTUAMENT hi ha l'acceptació i confiança entre les dues parts d'adreçar-se aquest tipus d'expressió.

El cert és que, per aquest motiu, em sento un pèl violentat, com forçat, no sé si ho entén.

I és que hi ha moltes maneres d'acomiadar-se de forma educada, elegant i neutra, desconegut senyor anònim, sense necessitat d'utilitzar aquest expressió.

Bona tarda.

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Sr. anònim del PDB.
Per mi també ha estat un plaer.
Això si, no me’n puc estar de dir-li que tot i que he procurat, i crec que ho he aconseguit, tenir un escrupulós respecte per la seva persona, trobo a faltar una disculpa pel qualificatius que m’ha dedicat.
Així dons, entenc que per la seva part, ha estat un plaer i continua pensant, que no toco de peus a terra, que soc un somia truites, i que les meves expressions son de teatre d’opereta.
També li faig saber que aquest blog, fora del període de vacances estiuenques, es renova diàriament.

Salutacions i independència.