13 d’agost 2007

(152) Xirinacs, acte de sobirania, el meu reconeixement.

"Maleeixo El Mundo (una colla de botiflers) pel tractament de la persona de Xirinacs"

(152) Recordo Lluís Maria Xirinacs com la persona que me va despertar una il·lusió pel país, recordo la seva lluita, per les llibertats, les seves vagues de fam per l’amnistia i la seva campanya per sortir elegit senador.

I ho va ser, senador, el més votat de tots els elegits, recordo la seva campanya i recordo amb satisfacció la participació en aquella campanya, uns dels elements era una silueta retallada de la seva figura que es posava a paret i amb un spray restava pintada a les parets.

Una d’aquestes imatges la vam pintar a la paret de l’església de Malgrat, va aguantar durant molt anys, ara quan vaig a Malgrat a visitar als meus pares, recordo encara l’imatge, jo diria que encara hi és pintada. Com a mínim per meu imaginari, gràcies “Xiri,” per la teva lluita.

Recordo també la seva imatge dret per protestar per no poder parlar català al Senat, la seva lluita encara segueix, la va portar fins a les darreres conseqüències, coherent fins al final.

Ara fa uns anys vaig tenir l’oportunitat de conèixer personalment a Xirinacs, el vam convidar a participar en els sopars republicans que organitza la Casa del Poble de Blanes, tenim el cartell de l’acte emmarcat i signat per Xirinacs, va ser un gran dia, fins sempre, fins a la llibertat.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

una gran persona i plena de coherencia.

gràcies xiri

Anònim ha dit...

L'ajuntament de Blanes podria recorda'l, a veure si fem alguna cosa

Anònim ha dit...

espero que tot el que ha dit i escrit en xirinacs us faci reflexionar, cosa que no crec. de totes maneres espero que a la classe politica catalana , erc ( botiflers )i ciu ( botiflers) cada vegada que prengueu una decisió amb els amics opresors us en recordeu d'ell i tingueu remordiments de conciencia. perque tots aquells que voleu la "llibertat"retallada heu de saber que amb vosaltres no es possible. x botiflers

Anònim ha dit...

de moment soc independentista, ahir, avui i cada dia ho soc més, he patit i conec el que es espanya,
Esquerra garanteix aixo

Anònim ha dit...

gràcies xiri, i gràcies per en recordar la persona de xirinacs

Anònim ha dit...

No manipulem les paraules de Xirinacs, anònim de les 15.15. Quan ell deia que estava decepcionat de la classe política catalana i dels seus líders, ho estava de tots, no només de ciu o erc, com has comentat.
També estava decebut de icv, de pp i de psc, és a dir, de tots.

I el cert és que de raó, no li'n faltava. Des dels temps de la transició (i avui més que mai), la política catalana fa pena. La immensa majoria de polítics catalans s'han venut (i han venut el país i el poble) per un plat de llenties, per uns sous i uns càrrecs.

Gràcies Joan per deixar-nos expressar les nostres opinions.

Fins sempre, Lluís Maria

Anònim ha dit...

gràcies per aceptar les crítiques i no silenciar xirinacs, te honra.

gràcies