09 d’agost 2007

(150) Platja de S’abanell i la sorra perduda

(150) Avui publiquen els diferents diaris que els Hotels i Càmpings han començat a recollir signatures per demanar una solució als problemes de la platja de Blanes i el retard en trobar una solució per part del Ministeri.

Estar molt bé que els diferents estaments de la societat es moguin quan les coses no so solucionen per part de les administracions competents. En la darrera reunió que els grups municipals i els sectors afectats vam tenir a Madrid, ens van dir que passat l’estiu, el Ministeri tindria clar la solució pel cas de Blanes.

Però d’aquella reunió, va sortit quelcom molt important, per primer cop un tècnic acceptava que l’extracció de 2.000.000 de metres quadrats de sorra havia tingut un efecte negatiu a S’Abanell.

Cal recordar que quan es va produir aquella extracció, cap dels partits representants a l’Ajuntament sota el mandat de l’Alcaldessa Dolors Oms (PSC) es va oposar, ni tant sols van demanar garanties, només els pescadors de Blanes i el nostre partit va manifestar la seva oposició i va advertir de les possibles conseqüències de la brutal extracció.

Fins i tot vam presentar mitjançant la diputada Pilar Rahola (ERC) unes preguntes al Congres dels Diputats sobre possibles conseqüències d’aquella extracció, lamentablement els partits de l’Ajuntament no van recolzar la nostra proposta.

Avui, els fets ens donen la raó, i aquesta raó reconeguda ara, ens dona força per reclamar una solució justa per Blanes. Als anys 90 vam ser solidaris, encara que fos per força amb les platges del Maresme, ara exigim a Madrid que ens torni la solidaritat en forma de solució generosa.

Al setembre Esquerra anirà a Madrid amb la voluntat de trobar una solució i calendari per aplicar-la, aquest és el nostre compromís, i tenim la força de la raó per exigir-la.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

enhorabona, per dir les coses pel seu nom, cert empresaris que veuen ara remullar la seva barva, on eren al 94 quan l'ajuntament en bloc va callar i otorgar al ministeri l'extracció de sorra.

Com a pescador retirat, recordo i encara conservo el full que feiu denunciat l'extracció de sorra.

el temps us ha donat i ens ha donat la raó.

alguns tindien que començar demanant disculpes.

Anònim ha dit...

Jo ja he firmat, però amb l'autoritat que em dona l'haver firmat, també he renyat al senyor del càmping que m'ha ofert el full per firmar, i li he dit:

Aquest recollida de firmes està bé que la feu, però hauria estat encara molt millor que l'haguessiu fet quan s'estava extraient la sorra, a principis dels 90, quan el vaixell estava davant la costa de Blanes robant-nos els fonaments o la falca de la platja, o sigui, quan tocava.

On ereu aleshores, deixant sols, ben sols, als pescadors i a erc que varen ser dels pocs que ho van denunciar?

Molts dels mals que pateix la nostra societat, són per culpa nostra, per la desídia ciutadana, i per no fer costat ni donar suport a entitats, associacions, col·lectius i partits polítics en el moment en què aquests col·lectius i partits es juguen la pell i lluiten per una causa de sentit comú.

Com més es tarda a reaccionar, més s'enquista el mal, i més difícil és trobar la solució.

Anònim ha dit...

estic d'acord, jo signo però alguns van tard

Anònim ha dit...

Donde estbas cuando hacia falta protestar de verdad y no hacer demagogia como ahora.Pobre Juanito

Anònim ha dit...

Al JFO de les 10.01 h.,

Va ser el teu partit PSOE qui va robar la sorra de Blanes (ministro José Borrel), mentre que va ser "Juanito" i el seu partit els únics que ho va denunciar en el seu moment, quan calia.

Ara hi ha sociates de Blanes com l'anònim de les 10.01 h. que només es recorden de Santa Bàrbara quan trona.

José Borrel, PSOE-PSC culpables.

Anònim ha dit...

Tambien defensores de la arena.Sois megamagnificos.Que pena que seais tan pocos y cada vez menos.

Anònim ha dit...

ERC a nivell nacional no està en un bon moment, però de persones independentistes, a Catalunya, cada vegada n'hi ha més.

Anònim ha dit...

I com més ofeguin els governs espanyols de PSOE i PP als catalans, en infrastructures, en RENFE, en aeroports, en les apagades elèctriques, en les sorres de les platges, en la manca d'inversió, en l'espoli continu... més creixerà el sentiment independentista en la societat catalana.