30 de juliol 2008

(458) Akasvayu, la fi d'un engany

Carta publciada avui al Diari de Girona

Quants diners reals ha invertit l´empresa en el bàsquet gironí? Cal que una auditoria defineixi clarament quina ha estat la gestió i quin és el deute total i qui l´ha generat. Qui pagarà aquests plats trencats?Com a soci del Bàsquet Girona, em sento enganyat pels gestors del darrer projecte, de cop i volta les grandeses dels propietaris de la immobiliària Akasvayu s´han convertit en fum, ni tan sols afronten els seus propis compromisos.

Estem parlant que una mala gestió ha comportat un augment considerable del deute que ha fet inviable un projecte fet amb esforç. Qui va portar la totxana especuladora a Girona és copartícip d´aquesta greu pèrdua per a les nostres comarques.

L´esperit dels empresaris gironins que van permetre portar el bàsquet de primera a Girona, (Valvi i Casademont i altres) era un esperit sa, arrelat a la cultura de l´esforç, a la cultura dels emprenedors. Avui recordant l´hemeroteca de l´arribada de la gent de l´empresa Akasvayu (amb el PSC al darrere, avui s´han amagat) es pot comprovar l´engany de les seves promeses, semblava que la grossa havia arribat a Girona i tot a canvi de res.

Es consolida el fracàs d´aquesta opció emparada en una bombolla immobiliària que li ha esclatat a les mans. Recordo que un dia parlant amb una persona influent a Girona em deia: «Són una gent encantadora, no demanen res a canvi» i li vaig dir «m´estranya?».

La crisi de la totxana ha impedit un procés especulatiu i ha demostrat la poca consistència del patrocinador. Les diferents administracions han complert amb escreix els seus compromisos, l´empresa no, i ara toca clarificar els números, el deute generat i qui pagarà tot aquest desgavell.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

felicitat per dir les coses pel seu nom , aixo ha estat una estafa que anaba acompanyada d'una macro requalificacio a salt,
sort que de moment s'ha aturat

Anònim ha dit...

Bon article, llàstima que no ho dius tot. Per què no dius que ets un dels babaus que us vau fer socis amb l'arribada d'Akasvayu, Raul Lopez, Fran Vazquerz, MCdonald??

Ara criticar és molt fàcil, tu també et vas enganxar a Akasvayu amb el totxo!

Salt és capital!

Anònim ha dit...

Sí, sí, amaga el cap sota l'ala! Abans de l'era Akasvayu te s'en pixava el CB Girona, i després de l'era Akasvayu te s'en refot!! Què deies del totxo?

Així són les coses.

Salt és capital!

Anònim ha dit...

Pero si la ACB es una liga Española...