29 de setembre 2008

(499) El dret de pas i els talls de camins a la Vila de Blanes



Tal i com publica el bloc montserrat-muxía, el camí natural per anar al Vilar ha estat tallat i en procés de desaparició per culpa d’un propietari que ha actuat contra llei.

Crec sincerament, que l’Ajuntament de Blanes té que actuar amb contundència, i obrir el camí històric del Vilar, fins i tot el bloc té un enllaç amb el Google maps i es pot veure perfectament el camí original.

L’actuació del propietari és encara més greu, ja que no és una persona qualsevol, el propietari ha estat pregoner en la darrera festa major, i aquest honor no pot ésser malbaratat per una lamentable actuació contra el dret de pas dels ciutadans pel camí natural del Vilar.

Reprodueixo en aquest post l’escrit del bloc montserrat-muxía i algunes de les fotos del tall del camí històric del Vilar.

“Qui impedeix el dret de pas pel camí del Vilar no és mereixedor de l’honor d’ésser
pregoner de la Vila de Blanes.

Joan Adell, pregoner de la darrera festa major, ha tallat el camí històric del Vilar, fins i tot, ha manipulat un mapa per justificar la privatització d’un camí públic. Passejant pels entorns de Blanes he pogut ésser testimoni del procés de liquidació del camí històric del Vilar. Sortint de ca l’Aguido i agafant el camí, arribes a la finca de la família Adell. La sorpresa la trobes en trobar tallat el camí i un plafó on explica els motius “privats” que l’han fet “descobrir” el nou camí creat per la família.

Un camí fet sense cap permís i que ha provocat l’indignació dels ciutadans i veïns que han vist tallat el seu dret de pas pels camins públics de la Vila. El més greu és que ho hagi fet una persona a qui la Vila li ha conferit un dels honors més grans: ésser el pregoner de la darrera festa major.

A la part superior de la finca un reguitzell de pedres mal posades impedeix el pas als ciutadans que volen exercir el dret de pas i, a la part central, una porta oberta amb una matussera senyal amb les lletres “camí particular.” Això treu les ganes al caminant d’intentar passar per aquest indret.

No ho podem permetre! des d’aquestes ratlles el hi demano a la classe política que exerceixi la seva tasca: la d'obrir en aplicació del dret, el camí històric del Vilar i, en el cas que la propietat no s’avingui, iniciar per primera vegada un expedient de retirada del títol de pregoner de Blanes.”

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Tanim ca cujè al traj da camuflacha y interbanì

Anònim ha dit...

Perquè no s'explica el que diu al plafó...ho dic perquè sinó la info està a mitjes, no?

Anònim ha dit...

el plafó no diu la veritat, i més encara, el que no pot fer es tallar el camí abans de demostrar el que diu.

iskander ha dit...

Juanito majete, con el oo que tienes y los análisis que haces no me extrañaría nada que el señor del camino fuese de los tuyos(uno de los 40)porque macho, no das una "a derechas".

Anònim ha dit...

JAJAJA, esos nacionalistas catalanes que no saben ni escribir en condiciones el Catalán, yeso que es o únco que te enseñan en el cole por desgracia. Y cuando seais mayores los que no lo seais y por motivos de trabjo tengais que viajar por el resto de España que, ¿Halareis en Catalán? Ah no que sin el ESPAÑOL-CASTELLANO, hablo y escrito no te cojen en ningún sitio a trabajar, ignorantes!

Anònim ha dit...

Joer juanito, otra vez te mandan recuerdos desde un blog:
http://iskander-iskander.blogspot.com/

Jupa ha dit...

La politica linguistica va a ser una traba importante al desarrollo economico y socio-cultural de Cataluña. Resulta que estos señores que lamentablemente nos imponen sus leyes al estilo Franco prefieren que nuestros hijos tengan un profesor malo pero que sepa catalan a un lumbreras que hable en castellano. Cuando esta politica lingüistica haya empobrecido a Cataluña, nuestros hijos tendran que salir a otras comunidades a buscarse la vida y entonces se encontraran con el problema de que no saben castellano. Tendremos una comunidad pobre, ignorante pero eso si, con dos cojones, hablando catalan.
Espero que el sentido comun reine, y mediante manifiestos, manifestaciones o lo que haga falta, nos quitemos de enmedio estas politicas dictatoriales propias de personajes como Franco, Mussolini o Hitler.

Viva Cataluña dentro de España y mi mayor desprecio para estos personajillos que de repente se creen que son alguien porque el "tonto de Leon" les deja hacer para mantenerse en el poder.

Anònim ha dit...

respecteu el dret a decidir que tenim i exercirem els catalans
salut i adeú a espanya

Anònim ha dit...

Primera cosa, el xarnego de viva catalunya dit.., no te un lloc mes adecuat per escriure???? i que nosaltres per obligació varem tenir de aprendre escriure i llegir en castellà.
Segona cosa, el CAMI DEL VILAR, Joan ja es hora que el politícs us dediqueu a defensar els interessos generals i no al dels caci-ques com es l'Adell, perquè aquest Pregoner es pensa que pot fer el que li dona la gana pel sol fet de ser qui es i per estar dintre del cercle tancat d'amistats en el que tamve si trobe el Regidor de Urbanisme.
Tercera cosa, aquest camí des de temps immemorials existeix.
Quarta cosa, per fer qualssevol obre es necessita un permís i sembla que el caci-que tamve passa, i ho fa sense permís i per amigisme.