06 d’octubre 2007

(195) S’enfonsen més de 20 metres del Passeig de S’abanell

Avui s’ha enfonsat un altre tros de passeig, sense ni tant sols haver-hi temporal, us adjunto un recull de fotografies d’aquest matí. La situació és complicada, la prova la tenim amb la decisió de la mateixa ACA de drenar la Tordera per aportar sorres per salvar els equips de la desaladora que tenen a la punta del Delta.

Ho dèiem en un anterior post, l’extracció de sorra de l’any 94 encara l’estem pagant, tornar a treure sorra del riu per salvaguardar només els interessos de l’ACA, és un mal negoci, cal actuar solidàriament totes les administracions.

Estem a l’espera que el Ministeri ens presenti el projecte i la solució (malgrat que per actuacions de l’anterior alcalde tinc poques esperances) segurament a finals d’octubre, valdria la pena esperar i reunir-nos totes les parts per afrontar solidàriament la greu situació.

Des d’Esquerra proposem a l’alcalde que demani una reunió urgent amb l’ACA, per parlar d’actuar conjuntament enfront l’actitud de Madrid, cal recordar que ens van extreure milers de metres cúbics de sorra (1994/95) i encara avui paguem les conseqüències. Avui sabem que aquelles extraccions han tingut un greu efecte sobre S’abanell, reclamem compensacions.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

de sorpresa en sorpresa, en positiu, no pares, felicitats per la rapidesa i per parlar de quasi tot.

Anònim ha dit...

ara en lloc de mirar tv blanes, mirarem tv puig

es broma i felicitats per l'iniciativa.

Anònim ha dit...

a veure si d'una vegada per totes s'arregla el passeig.

menys meca i mes passeig

Anònim ha dit...

Autor: Una lliço de modos








Data: 10/06/2007 05:47:01 PM


Comentari:





Sr. Marigó :

Hem llegit amb molta pena les seves declaracions al Diari de Girona, del passat 29/09/07.
Pena i indignació. Pena, perquè esperàvem una mica més de professionalitat en la forma d’enfocar el tema; i indignació, perquè s’aprofita de la seva posició per atacar amb arguments grollers i falsos a una plataforma ciudatana, sense ànim de lucre, que fins i tot, per fer fotocòpies ha de fer una col•lecta.
Li hem explicat moltes vegades que no estem polititzats, el què passa és, que el Partit Socialista de Blanes és l’únic que ens ha posat pals a les rodes, i l’únic que ha rigut de les nostres intencions des d’un bon principi.
Recorda la primera reunió, quan varem anar de bona fe a demanar-li la seva ajuda perquè una infraestructura com el desdoblament de la N-II no destruís tot l’entorn del Vilar i Sant Daniel? Recordi que l’objectiu de la plataforma no es només protegir la finca, sinó també tot l’entorn natural. Recorda la seva resposta sr. Marigó ? Ara que està de moda refrescar la memòria, li refrescarem la seva recordant-li el que va dir: “No val la pena fer res, perquè el Vilar només son quatre “merenderos”, molta brutícia de caques de gossos, i molts fent soroll amb quads. Potser una carretera netejaria l’ambient“…
Realment també trobem patètic, que digui que és un tema demagògic. Li sembla demagògic que el Municipi de Blanes perdi l’últim racó de bosc mediterrani autèntic que li queda? Per què no els hi pregunta a tots els usuaris d’aquell entorn, si el preservar la natura per futures generacions, és fer demagògia ?
No deia això vostè el passat període electoral. Tampoc opinava el mateix que ara, quan es va col•locar davant de la manifestació per salvar el Vilar el dia 15 d’abril. Clar que ara ho entenem millor, com que venien les eleccions quedava molt bé sortir a la foto.
A l’anterior comunicat li demanàvem que reflexionés i rectifiqués. Encara hi és a temps de fer les dues coses, perquè el que ha fet vostè, amb aquest tema, és trair al poble de Blanes. Se’n recorda qui era el President de la comissió de seguiment de la N-II ? Doncs miri, és el mateix que, ara que ja no és a l’alcaldia, descarrega la seva ràbia i pretén fer pagar la "pataleta" al poble de Blanes, intentant desprestigiar a una senzilla Plataforma ciutadana.
Per concloure, i per la seva informació li direm, que els motius que en el seu moment van fer prendre la decisió al president i al vicepresident de la plataforma a dimitir son estrictament privats i voluntaris. I rés més lluny de la realitat, els seus arguments de què varen dimitir per la campanya, segons vostè, en contra del partit socialista de Blanes. Tots els seus companys de partit van tenir la delicadesa de posar la seva signatura d’adhesió a la plataforma. Tots amb una excepció, vostè. I miri que, l’actual president de la plataforma, li va demanar tres vegades. 11.000 signatures, menys la del President de la comissió de seguiment de la N-II. Quina mena burla als seus veïns és aquesta ? Vostè si que ha estat insultant a tot el poble durant aquest temps !
Nosaltres, com a Plataforma, mai estarem al costat dels que volen el traçat sud, per poder inflar-se a guanyar duros venent els pisos, naus industrials,i terrenys comercials del traçat Nord .
Prou d’especulacions immobiliàries, i prou de dir mentides !!

Plataforma Salvem el Vilar i Sant Daniel.

Anònim ha dit...

El PSC no treballa per blanes, tot al contrari, esta posant tots els impedimentes possibles.

esta dolgut amb blanes

Anònim ha dit...

fins i tot el dissabte treballes.salut i endavant

L'Alquimista ha dit...

Molt em temo que a finals d'octubre tindrem una nova emprenyada. No hi ha voluntat per part dels responsables en solucionar tot això. S'ens va dir recular 5m, després 15m, ara jo us dic, mireu-vos les imatges d'en Joan i valoreu quands metres caldrà retrocedir, tenin en conte que el mar continua menjant terreny.

Aqueta opció és inviable, necesitem un minim de 50m de platja, mes 10m de passeig,tot això contat justet, 50 + 10 = 60. Total expropiar primeres fileres d'edificacions i tot i així res no ens assegura que un cop finalitzada l'obra el mar no continui menjant.

Socialistes moltes gracies, el poble us fa responsables.

Anònim ha dit...

De totes les maneres és la gent d'esquerra que parla clar, mentre Marigó vol acaparar ridiculament la fira d'entitats, esquerra treballa per Blanes.

Anònim ha dit...

s'enfonsa el passeig i vindra meca a fer de paleta.

quina vergonya. un dopat a blanes.

Anònim ha dit...

felicitats per la noticia.

és un plaer tenir un blocaire que actualitza i diu coses serioses.

Anònim ha dit...

Joan: dóna la sensació que, un cop t retires com a futur cap de llista, vols endur-te amb tu en Marigó. M'equivoco?

Anònim ha dit...

Tres preguntes.
Joan estas obsesionat amb Marigó per un tema personal, creus que axó es bo per ERC?.

M'agradaría entendre alguns dels teus lectors, si parlem de que el passeig s'enfonsa, que hi te que veura han Meca?.

Amb el tema del passeig, m'agradaría coneixa (segons tu)quina es la millor solució?.

Anònim ha dit...

Si el passeig s'enfonsa que vingui al cárrec de confiança que tenen a esports i que no serveix per res, encara que sigui per fer de manobra i el Meca de paleta.

Anònim ha dit...

En aquest bloc es permet els comentaris lliures, per tant Puig no es culpable del que es diu i dels temes dels que es parla.
Una opinió no és que marigó tingui que marxar, és que si torna a governar a Blanes marxem per deutes.

Anònim ha dit...

Puig te altres feines a fer que preocupar-se de Marigó. estic convençut que el trobarem a faltar, Marigó ha guayat en la seva batalla de desprestigi de Puig.

els temps posara a cadascí al seu lloc

Anònim ha dit...

Ara la solució és molt difícil.

La solució -preventiva- estava a principis dels norantes, quan aquell barco de l'administració socialista mai no hauria d'haver-se emportat tantes tonelades de sorra.

Només per aquella barrabassada del barco, ja mai més cap blanenc hauria d'haver confiat mai més en cap polític socialista.
Lo de l'extracció és motiu de sobres.
Ni a posteriori d'aquell extracció de sorra, Marigó ni ningú s'hauria d'haver inscrit en el partit socialista.

I ara els del psoe-psc amb El Vilar??
Noooo, si us plau......
Els socialistes ens portaran al caos a Blanes i a Catalunya.

Anònim ha dit...

Vull recordar que els únics que van avisar de com de demencial era que aquell vaixell del ministerio de José Borrell -psoe- extreiés sorra de davant de S'Abanell i de Blanes... van ser alguns pescadors i el grup d'ERC.

Com collons és possible que aleshores ningú fes cas a ERC de l'avís que feia??

Per què?

Perquè era ERC, el qui feia l'avís??

A vegades penso que hi ha persones bastant influents en la nostra societat de Blanes que qualsevol cosa que plantegi ERC, la miren amb llunyania, recel, i no hi fan ni cas, ja la rebutgen..., amb l'error que cometen que moltes, moltes, vegades ERC pot tenir raó.

La conseqüència és que no escoltant veus autoritzades o raonables com les dels pescadors o ERC, aquelles persones influents de Blanes, al no plantar cara a aquelles extraccions de sorra (o a l'agressió contra el Vilar), aquelles persones influents (per acció o omissió) han perjudicat i perjudiquen molt a Blanes.

La prova la tenim en que el Passeig, que ja fa temps que cau a trossos... i que ens quedem sense platja............, i sense el cacarejat "turisme de qualitat".

NO TINGUIN TANTS PREJUDICIS..., FACIN CAS A ESQUERRA, HOME..... ESCOLTIN ALLÒ QUE DIU ESQUERRA, CARAM, només cal treure's els taps de les orelles, coi.... és que sembla que vivim a la prehistòria...

Realment vivim en una societat immadura.

Anònim ha dit...

GRACIAS MARIGO, BUENA HERENCIA!!!

Anònim ha dit...

la herencia nefasta para blanes y en el psc hacen oidos sordos

Anònim ha dit...

Marigó, si et queda un raconet d'humanitat, si te'n queda... plega.
Tothom t'ho agrairà.

Si dimiteixes, crearas el major dels consensos que hagis trobat mai al voltant de la teva persona.