13 d’octubre 2007

(200) Namíbia, un país amb només 17 anys de vida


Estic en aquest país del sud d’Àfrica, formant part d’un viatge oficial del Congrés dels Diputats, Namíbia va aconseguir la seva independència a inicis de 1990, només 17 anys de vida, 800.000 km quadrat i només dos milions d’habitants.

La seva lluita armada per aconseguir el seu reconeixement va començar a mitjans dels anys 70 (SWAPO, el moviment d’alliberament que va comptar amb el suport de l’antiga Unió Soviètica i Cuba) actualment és el partit polític majoritari i qui ha ostentat el govern durant tots aquests dissets anys.

El seu líder i primer President del país ha estat Sam Nujoma, actualment ex-president, però molt valorat pel seu poble, segueix exercint una enorme influencia, aquest divendres vam ser rebuts en audiència i vam poder compartir el seu carisma.

Va donar l’agraïment pel paper de l’Estat Espanyol en tot aquest procés, (dic bé, Espanya va ser un dels primers països a donar suport i reconeixement a la seva independència) i en especial al cap de l’Estat (el Rei) que va intercedir i va facilitar durant el Govern de Felipe González el suport al seu procés d’autodeterminació, quines incongruències, Espanya donant suport a la lluita armada d’un poble ocupat i avui negant el dret dels pobles de l’Estat a decidir.

Però tot te explicacions, més de 5000 ciutadans de l’Estat viuen a Nanibia, l’estat Espanyol és actualment un dels principals inversors en aquest país, per exemple bona part del lluç que és menja a l’Estat ve d’aquest país, empreses com PESCANOVA tenen més de 2.500 treballadors contractats, una important flota de vaixells tenen la seva base en aquest país.

Namíbia compte amb Urani i diamants com a principals fonts de riquesa complementades amb la pesca i el turisme, és un paradís pels amants de la caça major, segons ens va explicar el mateix President – fundador Sam Nujoma, el mateix rei ha vingut en visita privada a caçar (segons ens va dir Elefants i altres espècies) i sobretot té un paisatge extraordinari, espectacular contemplar com el desert s’introdueix al mateix mar.

És un dels pocs països africans que mitjan el seu alliberament han prosperat, té un alt grau d’estabilitat i seguretat i un futur per endavant, veient com ens donaven explicacions durant la visita al monument a la seva independència un comprenc encara més el dret que tenim, nosaltres els catalans a decidir i paradoxes de la vida, l’Estat Espanyol ferm partidari de l’independència de Namíbia i pel contrari ferm opositor al dret dels pobles de l’Estat a la seva llibertat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

quien va namibia pierde su silla. No creiem tu que parles tan clar que t'agrades representar espanya al món. Com a cap de premsa t'acompanyat la puri

Anònim ha dit...

Y los contribuyentes pagando,que maravilla.Aprovecha que se te acaba el chollo caradura.

Anònim ha dit...

A D V E R T E N C I A .
Hi ha un anònim o dos, que de tant en tant “s’identifica” con jfo, que té molt poca feina, i es dedica a fer malabarismes demagogs a totes les noticies que es publiquen aquí.
No proveu de fer-ho a casa.
Es un especialista.
L’intent d’imitar-lo, o d’entendre’l, pot portar a l’atrofia mental.
Si us plau, pregueu-vos-el com una nota d’humor i color, o directament, ignoreu-lo.
La vostra salut us ho agrairà.

Mirar Comentaris de la noticia del 10 d’agost de 2007 al missatge fet el 15 agost, 2007 22:49