13 d’octubre 2007

(199) El polític incòmode


He vist per internet des de la ciutat de Walvis Bay (Namíbia, viatge d’una delegació del Congrés dels Diputats) l’article de Joan Ferrer al Diari de Girona i el reprodueixo en el meu bloc. En un posterior post explicaré els motius de l'estada a Namíbia, un país amb només 17 anys d'història.

“E l regidor d´ERC de l´Ajuntament de Blanes, Joan Puig, deixarà el consistori a principis del 2008. Hauran estat més de 12 anys en què Puig ha ocupat la primera plana de l´actualitat política local. Puig, que no deixa mai ningú indiferent, ha estat capaç de fer d´oposició des del govern i governar des de l´oposició. Del primer cas, n´hi ha alguns exemples quan CiU i ERC governaven junts i molts més quan l´any 2003 es va formar el tripartit que no va arribar a final de mandat perquè es va trencar, un trencament que va penjar d´un fil pràcticament des de l´inici.
De la segona pràctica, governar des de l´oposició, els darrers mesos n´han estat un exemple. ERC està a l´oposició però dóna suport al govern de CIU, PDB i PP gràcies a un acord de 50 punts signat després de les eleccions. Les darreres eleccions són precisament el motiu de la propera renúncia de Puig a l´acta de regidor. ERC tenia dos representants al consistori blanenc i el gran objectiu era augmentar-los per aquest mandat 2007-2011. Les urnes, però, només els van atorgar un regidor i Puig va assumir en el seu moment la derrota - un fet no massa habitual en el món de la política- i ara dóna un nou pas endavant per facilitar el relleu.
El meu primer record de Joan Puig és a la sala de plens que hi havia anys enrere als baixos de l´Ajuntament de Blanes. Puig, un noi de Malgrat de Mar que s´havia casat a Blanes, s´havia apuntat a la Casa del Poble i a ERC i començava a conèixer la vida política del poble. Joan Puig seia a la darrera fila de la sala d´actes, al costat dels periodistes, segurament recordant les seves col·laboracions de joventut a la premsa local i comarcal. Els inicis no van ser fàcils. Puig demanava documentació de molts temes i el govern socialista no li facilitava. En aquells moments, ERC no tenia representació municipal. Aquesta va ser la primera topada entre Joan Puig i el PSC, uns enfrontaments que s´han repetit i s´han incrementat aquests darrers anys.
Des de fa tres anys, però, la fama de Joan Puig arriba a tot l´Estat. Poques setmanes després de ser nomenat diputat a Madrid, forma part de la comissió de l´11-M i uns mesos després aprofita l´estiu per anar a Mallorca i banyar-se a la piscina de Pedro J. Ramírez i reivindicar que aquesta es troba en un espai públic. Des d´aquell moment, es converteix en un dels punts de mira del diari que dirigeix Pedro J. El tema va arribar al jutjat i les darreres sentències han estat favorables al polític blanenc.
Puig ha estat aquests darrers 12 anys un dels personatges polítics que més ha sortit als mitjans de comunicació. Els companys de consistori li han recriminat més d´un cop de parlar més amb els periodistes que amb la resta de regidors. Al llarg d´aquests anys, Puig pràcticament no ha dormit assistint a plens, reunions, comissions i repassant a primera hora del matí, quan els carrers encara no estan posats, la premsa de la jornada. Aquest darrer any, aprofitant les noves tecnologies ha escrit pràcticament cada dia al seu bloc personal. Durant el darrer ple, fins i tot va fer tres o quatre entrades durant la sessió plenària, en una acció més que discutible perquè difícilment es poden combinar dues feines alhora: seguir el debat plenari i escriure al bloc personal.
Puig anuncia que deixarà l´Ajuntament sense saber si repetirà a Madrid, i per tant sense saber si té el futur polític assegurat. En tot cas, quan deixi la política, es podria dedicar al màrqueting. Moltes de les seves campanyes han fet història. Només cal recordar la polseguera que han aixecat campanyes com ara El Pinar sense totxos, Salvem Pinya de Rosa o Salvem el Vilar i Sant Daniel, de les quals Puig ha estat impulsor o un dels grans protagonistes.”

Joan Ferrer (Diari de Girona)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tots els mediocres heu anat contre Puig, no li perdoneu que la majoria de vegades acaba tenint raó.

el temps li donaràla raó, Marigó dona lliçons però fa el mateix que el PDB, uns no paguen els seus impostos i altres cobren molt bé- i no fan la feina,

Anònim ha dit...

A descansar majete que ya está bien de tus historias que como la "historia-histeria" dice no han servido absolutamente para nada más que para llenar tu ego y tus bolsillos.

Anònim ha dit...

A D V E R T E N C I A .
Hi ha un anònim o dos, que de tant en tant “s’identifica” con jfo, que té molt poca feina, i es dedica a fer malabarismes demagogs a totes les noticies que es publiquen aquí.
No proveu de fer-ho a casa.
Es un especialista.
L’intent d’imitar-lo, o d’entendre’l, pot portar a l’atrofia mental.
Si us plau, pregueu-vos-el com una nota d’humor i color, o directament, ignoreu-lo.
La vostra salut us ho agrairà.

Mirar Comentaris de la noticia del 10 d’agost de 2007 al missatge fet el 15 agost, 2007 22:49