10 d’octubre 2007

(198) Joan Puig deixarà l'Ajuntament de Blanes a principis del 2008 i el substituirà Conxita Boldú

La direcció d'ERC no ha decidit si encara té possibilitats per al CongrésJoan Puig

PURI ABARCA. El PUNT Girona.- Joan Puig deixarà l'Ajuntament de Blanes a principis del 2008. I ho anuncia en un moment en què la direcció d'ERC encara no té decidit si serà candidat per a les pròximes eleccions generals. Ell desvincula les dues situacions, però en els últims temps, les discrepàncies amb la direcció d'ERC no han passat desapercebudes, sobretot després de la decisió de Puig, avalada per la secció local del partit, de donar el seu suport perquè CiU governés a Blanes. Puig serà substituït per Conxita Boldú.

Joan Puig milita a Esquerra des de 1992 i és regidor de Blanes des del 1995. Han estat, doncs, dotze anys de tasca municipal, gairebé quatre dels quals en l'equip de govern, fruit d'un pacte amb el PSC que va acabar trencant-se, per discrepàncies entre els portaveus dels dos grups: Joan Puig i l'alcalde, Josep Marigó, que va expulsar els republicans de l'executiu. En les eleccions del 27 de maig del 2007, ERC va perdre un dels dos regidors que tenia i Puig va decidir quedar-se a l'oposició, però, tot i així, va ajudar CiU (que tenia un regidor menys que el PSC) a obtenir l'alcaldia.


Diu que ho deixa ara perquè creu que és el moment oportú per «deixar pas» i facilitar encara més la renovació de l'equip d'ERC, però assegura que continuarà treballant pel projecte municipal republicà.

L'anunci de renúncia de Puig arriba quan ERC encara no s'ha pronunciat sobre qui serà el seu pròxim cap de llista al Congrés per Girona. El debat es troba ara mateix (si no s'hi afegeixen més opcions) entre Francesc Canet (el cap de llista al 2004), Joan Puig (número dos al 200) i Camil Ros, secretari general de la UGT a les comarques gironines.



-Per què justament ara ha de deixar l'Ajuntament i no abans de les eleccions o d'aquí a uns anys?-

«M'he presentat a quatre eleccions, i en les últimes, els resultats tampoc no van ser els esperats... Es va renovar l'equip, però potser s'hauria s'haver canviat també el cap de llista. Són massa anys al mateix lloc i em sembla que ara és un bon moment per deixar passar altra gent.»-


Té alguna cosa a veure amb el fet que no estigui gens clara la seva repetició en la llista del Congrés?-

«No, sempre he separat les dues qüestions. El millor per a Blanes és plegar ara i per a Madrid, continuar fent la feina fins al final de la legislatura. A la política, com a la vida, hi ha uns temps i em sento satisfet de tot el que faig a Madrid, ara com a portaveu adjunt del grup. Estem en ple debat de pressupostos i la meva feina de coordinador en aquest sentit és complicada, però també engrescadora.»


-I si finalment no va de cap de llista, però hi hagués possibilitats de ser el número dos, ho acceptaria?

-«Fa quatre anys, ja em van demanar que no anés de número u i vaig acceptar ser el dos, sense perspectives inicialment de sortir escollit. Però vam aconseguir dos diputats i ara crec que he fet una feina que cal valorar. Haurem d'esperar a veure què decideix la direcció del partit.»


-En tot cas, vostè hi tornaria?

-«Dir que no m'agradaria seria una bajanada. El partit em va donar la confiança en un moment determinat i crec que podria continuar durant quatre anys més.»


-Algunes accions en les quals vostè ha estat protagonista no han agradat gens a la direcció del partit.

-«Solc parlar amb contundència i potser massa clar i això, de vegades, no agrada. Però si estic en política és per defensar unes idees i parlar molt clar. Qui fa coses, s'equivoca. Qui no fa res, és clar, no es pot equivocar mai.»

30 comentaris:

Anònim ha dit...

des de la discrepancia, el meu respecte per la teva decisió.

L'Alquimista ha dit...

Et desitjo molta sort en les teves noves tasques.

Si em permets m'agradaria destacar una de les frases del teu post:

Qui fa coses, s'equivoca. Qui no fa res, és clar, no es pot equivocar mai.»

Molta sort Joan i felicitats a la Conxita, ´´es una gran pencaire

Anònim ha dit...

Hola Alquimista, com feu la pilota a Puig, que plegui i estarem tranquils.

Anònim ha dit...

per tant... molt aviat moció de censura i nou govern a blanes amb el PSC-EUA-ERC!

Anònim ha dit...

Esquerra parlar clar i compleix el que diu, hi hagi la conxita o en Joan

de totes maneres a Blanes perdem un puntal

L'Alquimista ha dit...

Ningu ho posa en dupte, els socialistes tornen a pescar!!

Anònim ha dit...

Joan: Discrepo amb moltes coses de les que has dit, no només en contundència sinó erròniament i de manera desmesurada, però penso que has reflexionat i t'honora cercar una altra via per a ser útil a la societat. Penso que a Madrid pots fer un bon paper, però et demanaria que anéssiu amb cura de no fomentar les ires anticatalanistes perquè la única cosa que fan és allargar la polèmica i tenir repercusions negatives. Molta sort!

Anònim ha dit...

menys percar, i el que cal és que el PDB entengui que governa un conjunt de partits.

no doenu oportunitats als socialsites de recuperar-se

gracias per tot.

Anònim ha dit...

aquesta és bona, endavant i força

Anònim ha dit...

Pagina web sobre las trampas de MECA

www.elmejornadadordelmundo.com

Anònim ha dit...

Puig em sembla que ho tens malament si has de competir amb en Camil Ros per número 1,has fet bona feina però se t'ha acabat el temps, deixa pas als altres a l' ajuntament la Conxita i al Congrés en Camil.I tu, torna al Born com es diu.a caseta falta gent!

Anònim ha dit...

Bueno,ya son doce años trincando sin ningun beneficio para Blanes.Hala,adios adios que te vaya bien amor... ¿Sabes la canciön?.Pues eso a enfrentar a otra parte y a mentir en todas.

Anònim ha dit...

Si que solcs parlar amb contundència, però sovint sense fons a dins.Cadria ser menys comediant i més profund.Plega de la política i deixa pas als nous els faràs un franc favor.En Ros al congrès i la Conxita a l' ajuntament

Anònim ha dit...

Hola socialistes, demaneu explicaions als vostres, pregunteu a Marigó perquè no va voler parlar amb esquerra si sabia que Puig plegava.

Puig ha fet un acte d'honestetat, i tot el demàs es pura enveja.

gracies esquerra
gracies puig

Anònim ha dit...

pues yo creo que lo fundamental para el pueblo seria que no dejasen hacer exposiciones de coches en el paseo y que obligaran a quitar los aparatos de aire acondicionado de los valcones donde no pueden estar

L'Alquimista ha dit...

Marigó ha actualitzat.

Anònim ha dit...

Una vegada mes els teus interessos personals estan per sobre del partit a nivell municipal i dels pactes. Ara els 50 punts ja no tenen cap importáncia, lo important es el pacte que tens per anar de nº1 per Girona a Madrid a canvi de renunciar a Blanes i veura si els socialistes poden recuperar l'alcaldia.

Anònim ha dit...

Pacte per anar de numero 1?, no ho crec jo diria que té molts adversaris polítics a dins del partit i es comença a posar nerviós ia forçar la màquina fent declaracions com aquesta de que deixa la política municipal.Tant en Canet com en Ros estan ben preaprat i la gent ja està tipa de veure un diputat tan friky.

Anònim ha dit...

Els del Club Saratoga avui parlen de tu, et feliciten per la teva tasca a Blane si et proposen fer una competició de natació amb en Camil Ros. Molt originals !!!!

Anònim ha dit...

Ahora veremos la segunda parte del famoso pacto de Alcaldia.A ver como se desarrollan las reclificaciones de los terrenos de la SAFA.Ojo avizor que habrá sorpresas.

L'Alquimista ha dit...

Rumurologia de passadissos:

És comenta que la Conxita podria entrar en Govern? i també he sentit un nombre de regidories.

És cert?

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

No.

Anònim ha dit...

Continuen essent els socialistes els dolents, o ara hem d'anar cap a altres? ....

Anònim ha dit...

El teu treball no ha estat prou valorat , la gent és molt ignorant espero que la direcció d´erc ho vegi, sino ja podem plegar.

Anònim ha dit...

Puig,

Siusplau no et presentis a Madrid. EL meu vot (que només val 1 vot) serà per ERC si tu no hi ets. Ho sento però les teves maneres de fer no hem representen.

Salut.

Anònim ha dit...

Seria patètic que la direcció d'ERC deixes al carrer els dos únics polítics de la nostra formació que s'han mullat ha Madrid, ho portem clar si aquest ha de ser el projecte cap a l'independència del meu partit. I encara és més greu veure que aquesta ha estat la gent que apart de mullar-se de veritat i treballar pel meu partit, han estat els més pencaires al GP de Madrid, per tant dirigents d'ERC feu un acte de valentia contra la gent del PSC, no col·loquem a Madrid amiguets dels PSC, que allà el PSOE sap molt bè com van, A Madrid, ni l'Agusti, ni en Camil, A Madrid, En tardà i en puig

Anònim ha dit...

Sr. PUIG QUAND PARLANT DE TU JA OBLIDAS ACTUALITZAR EL TEU BLOC, ENCARA QUE NO SIGUIS NOTICIA, EL QUE IMPORTA ES QUE PARLIN DE TU. SI US PLAU, QUE ET VEIEM AL LLAUTÓ.
QUE HAN PENSAS DELS COMENTARIS I LES ACUSACIONS DEL MARIGÓ EN EL SEU BLOC.
I DELS 180.00O € PER DOS ANYS A MECA.
ENCARA SEGUIRAS DONANT SUPORT AMB AQUETS CORRUPTES DE L'ACTUAL EQUIP DE GOVERN.

Anònim ha dit...

Puig no diu res del tema PDB perquè s'atreveix...

ara està veient com la seva rabieta està perjudicant -i fort- al seu poble.

Com és que no dius res de l'escàndol Meca, Puig?

Com és que no dius res de que els personatges del PDB es paseijin per tot arreu fent el que volen, amb diners públics, etc?

Com és que no dius res de que haguem de pagar entre tots els viatgets a Madrid de QUATRE PERSONATGES DEL PDB?

Si la teva resposta a aquestes preguntes és "Marigó és dolent", s'et veurà el plumer...

no parlem de Marigó: parlem de les teves opinions sobre un tema.

Volguent castigar al tonto de Marigó ens has castigat a tots!!!

Ja et val....

i a sobre ara calles?

el teu silencia és eixordador.

Bon dia

Anònim ha dit...

Un dels càrrecs de confiança del PDB apareix com a morós en 70 edictes al llarg de 4 anys

El PSC de Blanes es va mostrar contrari des del primer moment a la política de contractació de càrrecs de confiança empresa pel govern de Blanes format per CiU, Partit Democràtic de Blanes (PDB) i PP. Tot i que aquests encara no han estat contractats, segons admet la mateixa formació socialista, ja que encara no s´ha publicat en els diaris oficials la modificació de crèdit que permetrà pagar els seus sous, almenys una de les persones que hi ha previst contractar per encapçalar l´àrea d´Esports de Blanes, Víctor Bassols, és considerada poc apta pels socialistes blanencs. Des de 2003, Bassols ha acumulat un total de 70 citacions en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) en qualitat de morós.
Els impagaments responen a multes de trànsit imposades per la policia local de Blanes i a l´Impost de Béns Immobles (IBI). El PSC assegura que el deute total que Bassols té a l´Ajuntament ascendeix a gairebé 3.000 euros. De fet, el passat cinc d´octubre el BOP va publicar un edicte de notificació de diligències de constrenyiment -o sigui, el pas que desemboca en un embargament de comptes- per no haver abonat dos deutes de 92 euros cadascun i un altre de 30,05 euros, presumiblement corresponents a sancions d´aparcament. Ahir no va ser possible contactar amb Bassols o els regidors del PDB per tal de preguntar si recentment aquest deute ha estat eixugat.
El govern municipal de Blanes va aprovar una modificació de crèdit en el ple del mes de juliol destinada a habilitar partides econòmiques per la incorporació de tres càrrecs de confiança a les àrees d´Alcaldia, Urbanisme i Esports. Des del principi d´aquest mandat, segons denuncia el PSC, membres de la candidatura del PDB han intervingut en diversos departaments «fent ostentació de ser càrrecs de confiança». Entre aquests casos hi ha el mateix Bassols a l´àrea d´Esports, Eduard Vila a Mitjans de Comunicació o Arturo Layron a l´àrea de Fires i Festes. Els tres anomenats van prendre part a la llista electoral del PDB en tercera, setena i vuitena posició, respectivament.
El PSC ha demanat i denunciat reiteradament de manera verbal i per escrit a l´alcalde de Blanes Josep Trias (CiU) que aquestes persones no poden estar en els llocs de comandament del personal ni poden accedir a les dades dels ciutadans ja que no tenen cap lligam contractual amb l´Ajuntament ni amb cap de les empreses públiques municipals, segons va fer públic ahir la formació socialista. Malgrat tot, segons el PSC la presència d´aquestes persones a les oficines municipals «és constant i continuada: responen al telèfon com a persones de confiança política, participen en actes protocolaris, reparteixen honors i distincions, donen ordres i assisteixen - a càrrec dels impostos de tots els ciutadans- a reunions i esdeveniments oficials».
El PSC qualifica l´actitud de Bassols d´«incívica» i insta que «ara que ha deixat de ser un desconegut pagui el que deu a l´Ajuntament i perquè abandoni immediatament les dependències municipals», ja que als edictes Bassols consta com impossible de localitzar. El PSC recrimina també al PDB que els fins fa poc responsables de la publicació de la revista Proa on «tant criticaven els sous i les suposades irregularitats dels qui mamàvem de la mamella siguin persones amb actituds i comportaments manifestament fraudulents, despreciatius envers les normes més elementals de ciutadania i ho facin a la llum del dia i amb total impunitat i cara dura», a la vegada que reclamen que amb el primer sou

Anònim ha dit...

Sembla mentida que dieu que Puig s'amaga, deu ser dels pocs que parlar clar, mai s'ha casat amb el PDB, tot el contrari.

Puig dona la cara sempre, per cert com que no creiem que Marigó miri cada dia el BOP, ha tingut una informació treballada.

Es la seva dona que treballa a hisenda? o ens equivoquem, sincerament va ser Puig el primer que va criticar Meca, i que es va oposar.

Ni el PSC ni el PDB ens poden donar lliçons.