21 de setembre 2008

(493) Inaugurada a Blanes l’exposició “Lluís Companys, polític fins a la mort”








Ridao demana a la Generalitat que iniciï immediatament els tràmits per reclamar l’anul·lació de la causa judicial de Companys

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha inaugurat avui a Blanes l’exposició Lluís Companys, polític fins a la mort, que ha estat assessorada per l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté i tindrà caràcter itinerant per tot el país. Ridao ha aprofitat l’acte per reivindicar la figura i la memòria del president Companys i ha recordat que el 15 d’octubre es commemorà el 68è aniversari del seu assassinat. En aquest context, el secretari general d’Esquerra ha reclamat al govern de la Generalitat que ‘iniciï de manera immediata els tràmits per presentar davant l’Audència Nacional una demanda d’anul·lació de la causa judicial del president Companys’, tenint en compte que d’aquí a pocs dies, el 29 de setembre, tindrà lloc un Acte de desgreuge en què representants de França i Alemanya homenatjaran l’expresident republicà i recordaran que fou lliurat a les autoritats franquistes en la França ocupada sense respectar el dret internacional d’extradicions.

L’acte ha estat presentat per la regidora d’Esquerra Blanes, Conxita Boldú, Josep Vall (director de la fundació Josep Irla) Josep Maria Solé i Sabaté i el President de la Fundació Joan Ridao. El President de la Casa del Poble, Fèlix Domènech ha lliurat als ponents el pin que reprodueix la façana de l’entitat i han estat convidats a signar en el llibre d’honor.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con que se anule el juicio a Companys, pero con la condición previa de que se anulen los 5.682 fusilamientos que tuvieron lugar bajo su mandato.

Anònim ha dit...

felicitats per l'iniciativa. endavant i força

Anònim ha dit...

aquest que escriu, no te ni ideia del que va fer el President Companys.

Que Espanya demani perdó.

Anònim ha dit...

he estat avui a Blanes i felicitats per l'exposició, he trobat a faltar, gent de la direcció de girona..

ahir a sant feliu hi eren quasi tots.....


salut i endavant

iskander ha dit...

En la exposición esta, ¿salen las fotos de los fusilamientos?

Anònim ha dit...

la teva, no le vist......
quina colla de malats aquests espanyols