08 de desembre 2009

(542) A petició del PSC, FCC va ometre factures per mantenir el superàvit de l´anterior govern

L'exalcalde Josep Marigó (PSC) ho hauria demanat com a favor per evitar realitzar un pla de sanejament a l'Ajuntament

BLANES MARTÍ SANTIAGO Sembla que l'auditoria dels comptes de l'Ajuntament de Blanes no dóna els mateixos resultats a tothom i la seva interpretació s'està mostrant elàstica. De la mà de l'exregidor Joan Puig, l'agrupació independentista d'ERC ha sortit a la llum per declarar que l'empresa encarregada de la neteja de la vila -FCC- va ometre presentar diverses factures durant l'anterior mandat per evitar que el govern bipartit de PSC i EUiA hagués de realitzar un pla de sanejament.L'omissió en la presentació dels rebuts es deuria a una petició personal de l'aleshores alcalde i actualment portaveu del PSC, Josep Marigó, als responsables de l'empresa.

D'aquesta manera ho ha afirmat Puig alhora que reconeix com FCC així ho ha comunicat explícitament a l'actual govern durant les negociacions que estan duent a terme per arreglar el deute històric que té Blanes amb l'empresa, que aquesta ha fixat en 17 milions. Pels independentistes queda clar que aquesta situació era una maniobra política per liquidar els pressupostos de l'any 2006 i 2007 amb superàvit i evitar sotmetre's a la tutela de la Generalitat mitjançant un pla de sanejament com el que actualment té l'Ajuntament fins al 2015.

Els republicans han eximit de culpa els funcionaris municipals i en especial l'interventor general del consistori, en indicar que aquest darrer no va intervenir en la petició que hauria fet Marigó a l'empresa de residus.El govern en bloc (CiU, PDB, PP) ja va anunciar la setmana passada les conclusions de l'auditoria i informava que no va ser fins als anys 2008 i 2009 que van aparèixer les factures corresponents als reconeixements del deute amb FCC generat en el període 1995-2006. Per aquesta raó l'informe ecònomic s'enviarà a la Sindicatura de Comptes.

Esquerra també ha volgut carregar contra l'empresa de neteja argumentant que no tenia necessitat de retardar-se en la presentació de les factures per fer un favor polític. En el fons, l'ha acusat de beneficiar-se d'aquesta situació donant a entendre que, en canviar-se el model de recollida de brossa sense disposar d'una nova plica, FCC va continuar realitzant el servei. Com a resultat de no haver-se realitzat un concurs previ, l'Ajuntament no disposava d'empreses alternatives i FCC va poder reclamar els diners que considerava oportuns.Negociant el deuteEn breu, l'Ajuntament acordarà el deute amb FCC. És segur que no ascendirà a 17 milions d'euros malgrat que la xifra que estudia el govern no s'ha fet pública per no alterar la negociació amb l'empresa.Puig ha manifestat que en el suposat cas que la mercantil no accepti la valoració econòmica del consistori el govern durà a ple el preu màxim que està disposat a pagar "i si no hi està d'acord [FCC] haurà d'anar als tribunals".

El republicà és taxatiu quan afirma que és inadmissible que l'empresa vulgui cobrar interessos per unes factures que no va presentar "en temps ni forma" i de les quals no hi ha "exigència oficial per cobrar el deute".Una vegada solucionat aquest problema, els serveis tècnics de l'Ajuntament redactaran la nova plica d'escombraries que haurà de sortir a concurs per tornar a adjudicar el servei de la recollida de brossa.

Explicacions públiques

La formació independentista ha demanat al cap de l'oposició, Josep Marigó, que expliqui públicament la seva gestió al capdavant del consistori, especialment en l'aspecte que afecta la petició que hauria fet a FCC per tal que no presentés les factures pertinents. Els republicans també han volgut acusar els socialistes d'haver deixat de cobrar intencionadament altres factures municipals per valor de més d'un milió i mig d'euros.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No he conegut mai a ningú tant deslleial i malalt! Confio que tothom ho vegi i que la vida et torni el que et mereixes.

jfo ha dit...

Joanet,hay que ser malnacido para tirar esa mierda.¿Que pasa con tus años de regidor de hacienda en el ayuntamiento?.¿No resulta curioso que todo lo que , segun tu , se hizo mal en la anterior legislatura se hiciera cuando tu ya no estabas.
Eres lo que en lenguaje coloquial se llama "un mierda".No conoces lo que es la palabra dignidad.Te la pasas por el forro con el unico animo de perjudicar al partido mas votado de Blanes.Y lo seguira siendo...y tu cada vez mas aislado y apoyando a gobiernos tan llenos de estulticia como el actual, al que tu tienes cogido por donde tu y yo sabemos.Eres un impresentable moral y politicamente.Claro que asi te va.Das pena Joanet,eres el rey de la incongruencia.

Anònim ha dit...

el segon comentari genial, gràcies al Joan avui sabem moltes més coses, Marigó que plegui per mentir

Anònim ha dit...

solo digo una cosa la deuda biene desde el inicio de fcc en blanes y todos los que hablais lo sabeis o sea que la mierda es de todos lo que tenias que hacer era comprar un buen papel para limpiaros el culo de una vez y no andar mareando la perdiz,plica nueva si y voy y me lo creo,señor puig que sepa usted que esta adjudicada a una empresa llamada NORA,a usted le sonara el consell comarcal,creo que fue presidente,y al señor trias le sonara un apellido ilustre en catalunya como pujol,si este señor forma parte de la otra parte de esta empresa o sea de CESPA,vaya vaya como van saliendo a la luz las cosas ahora solo falta que es esta empresa pongan al regidor de jefe para pagar los servicios prestados.

jfo ha dit...

Al final se sabra todo joanet,claro que como careces de vergüenza te dara igual y diras que la culpa es de Marigo o del PSC.

Anònim ha dit...

Tienes la indecencia de llamar, ¿Malnacidos? a los Extremeños, ¿esa es la famosa izquierda catalana?

Corrompido político de mierda