03 de gener 2010

(543) La Casa del Poble pagarà per recuperar la Cooperativa

Malgrat les dificultats, malgrat que el franquisme els hi va robar, malgrat que la democràcia Espanyola no vol fer justícia amb les víctimes del franquisme, La Casa del Poble fins i tot estar disposada a pagar per recuperar el que era seu. El que és impresentable que partits que és diuen democràtics, a Blanes s’aprofitin de la dictadura.

BLANES MARTÍ SANTIAGO Blanes ha renunciat a ocupar els baixos del carrer Muralla, número 28 -l'antiga cooperativa la Blandense- per facilitar que la Casa del Poble pugui tancar la compra de la propietat a la Generalitat, actual titular de l'espai. Aquesta entitat blanenca sempre ha defensat que la Blandense és una propietat que el franquisme li va incautar i que hauria d'haver-se retornat amb l'arribada de la democràcia l'any 1978.La Diputació de Girona ha atorgat una subvenció de 100.000 euros a la Casa del Poble perquè pugui efectuar aquesta compra, que ascendeix a un total de 226.000 euros.


No obstant, la cooperativa té un altre pis, utilitzat actualment per CCOO, que és propietat del Govern central. Per aquesta raó, l'entitat està entaulant converses amb l'Estat per aconseguir que li vengui la titularitat. Si es tanqués l'operació, la Casa del Poble estima que hauria de pagar un total de 600.000 euros per apropiar-se de la totalitat de la finca.La renúncia a l'autorització d'ocupació temporal d'aquest espai efectuada pel govern (CiU, PDB, PP) va molestar l'oposició, que va qüestionar la decisió assegurant que es tractava d'una maniobra per afavorir la Casa del Poble. De fet, tant PSC com EUiA van instar el govern a adquirir la propietat.


Sobre aquesta possibilitat, el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU) va mencionar que amb els diners que costaria la compra d'aquesta finca, el govern podria construir un local més gran i amb comunicacions més bones.L'oposició considera que la renúncia del govern i el posterior canvi de titularitat de l'edifici comportarà que les diverses associacions i organitzacions cíviques del municipi puguin tenir vedat l'ús d'aquest espai.


La titularitat històrica de la Blandense ja va enfrontar el PSC amb la Casa del Poble durant l'estiu. Si per l'entitat és evident que es tracta d'un patrimoni expoliat durant la dictadura, la formació socialista ha defensat que els drets de la propietat no estan clars, perquè no s'ha arribat a cap acord amb el govern, argument aquest que els socialistes van considerar oportú recordar durant el plenari passat. Des d'EUiA van exposar les seves sospites que la Casa del Poble adquirís la Blandense per realitzar-hi una operació immobiliària que els reportés quantiosos beneficis econòmics, aspecte que l'entitat ha negat rotundament.


L'ús actual de la Blandense El 9 de març de 1989, el Departament de Treball de la Generalitat i l'Ajuntament de Blanes van subs-criure un acord segons el qual la Generalitat autoritzava per temps indefinit el consistori a ocupar el local situat a la planta baixa del carrer Muralla, número 28, per a activitats de serveis socials de l'ajuntament i especialment per a llar de jubilats.El 30 d'abril de 2001 el plenari va acordar la cessió d'aquest espai a l'entitat Casa del Poble, amb un màxim de dos anys negociable.


Vuit anys després, la Subdirecció General de Patrimoni Immobiliari de la Generalitat està tramitant la venda a favor de la Casa del Poble d'aquesta propietat i, perquè això sigui possible, ha calgut que l'ajuntament renunciés als drets sobre el local. No obstant, la Generalitat també hauria pogut rescindir l'acord.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

cuando dejaras la politica,quedate en casa y deja que la gente trabaje por el pueblo,a cambio de los votos para la compra de la coperativa por parte del actual gobierno,nos has vendido a todos los trabajadores de la limpieza viaria al mejor postor para vosotros,los numeros presentados por la empresa que vosotros no querias en el consell comarcal y que ahora habeis metido con calzador en blanes no cuadran para nada con el servicio que va a prestar,el convenio de estos trabajadores os lo habeis pasado por el forro,que mas podemos pedirte,disfruta por muchos años de la coperativa

Anònim ha dit...

Hola anterior anonim del PSC, prou de dir mentides, d'insultar, de pagar favor amb el dipsalut i col.locar amics, prou de frau, prou de cobrar i malversar més de 90000 euros que cobra a la diputació i a l'ajuntament

Anònim ha dit...

Hauràs de canviar l'afirmació: tots el blanencs i blanenques hauran de pagar perquè ERC de Blanes compri la Cooperativa. Ja paguem subvencions, lloguers, etc. a la Casa del Poble i no ens aprofitem tota la gent del poble. Això passarà també amb la Cooperativa gràcies a la sol.licitut de subvenció del govern CiU, PP i PdB al vostre favor.
Com a mínim, no difameu a les persones que no pensen com vosaltres. I només recordar-vos que la República acollia a gent de tots colors i procedències, no únicament a vosaltres.

jfo ha dit...

Lo que es una verguenza es que con dinero de todos se subvencionen actividades y compras que solo benefician a las entidades de ERC o muy proximas a ellos.
¿Sera que seguiremos pagando entre todos el apoyo de ERC al inutil e ineficaz actual gobierno municipal?.
En Blanes,todo lo que tiene que ver con ERC sigue oliendo a podrido.