25 d’octubre 2009

(538) Ens mereixem el Tramvia

Moció per prioritzar la construcció d’un tramvia entre Palafols – Blanes i Lloret i variables a estudiar.

Conxita Boldú i Soler regidora i portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Blanes presenta la següent moció al proper plenari municipal:

El més de juliol es va presentar a l’Institut Serrallarga de Blanes el treball de batxillerat fet per Victor Catalan, amb el títol de “el tramtordera un tramvia per la Selva maritima” treball premiat entre altres institucions per la Universitat de Girona i a la Universitat Politècnica de Catalunya.

El treball de Victor Catalan proposa com a model de mobilitat de la nostra comarca la construcció d’un tramvia modern que d’entrada vagi de Palafolls a Blanes i Lloret, per tant obre la porta a possibles ampliacions en funció de la demanda. Al llarg de més de 300 pagines desenvolupa tot un estudi sobre la seva viabilitat tant econòmica com social. La seriositat de l’estudi queda avalada pels premis obtinguts i per la seva pressa en estudi per diferents administracions. El treball va acompanyat de diferents planells del terreny, fotografies i un recorregut virtual i sobretot d’estudis econòmics i d’ús. Tothom qui vulgui pot visualitzar el treball a la pagina web: http://eltramtordera.blogspot.com/

L’Ajuntament de Blanes va aprovar en anteriors mocions presentades l’estudi d’alternatives al transport de la comarca, en aquest sentit, l’actual revisió del Pla General reserva espai per passar un tramvia per la nostra població.

És per tot això que aquest Grup Municipal presenta la següent moció al ple de Blanes i l’adopció dels següents acords:

1.- Demanar al Departament de PTOP que prioritzi l’estudi i la pressa en consideració de la construcció d’un tramvia a la Selva maritima i tingui en consideració el treball de Victor Catalan, “el tramtordera, un tramvia per la Selva marítima.”

2.- L’inclusió dins dels pla d’infraestructures de Catalunya i de forma prioritària de la construcció del tramvia com alternativa més viable per la mobilitat.

3.- Traslladar aquest acord als Ajuntaments de Lloret, Palafolls, Tordera i Malgrat i als Consells Comarcals de la Selva i el Maresme per tal que hi donin suport amb les especificats locals corresponents.

4.- Traslladar aquest acord a tots els Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Joan,

Necesito el correu electrònic de Contxila Boldú per tractar uns temes del bus urbà.

Moltes gràcies.
mampara12@hotmail.com