11 de novembre 2009

(540) ERC i el Pla General de Blanes

Avui és un dels dies més importants d’aquest ajuntament, cal recordar que Blanes porta més de 25 anys amb el mateix pla general d’urbanisme, va ser en la passada legislatura que ERC va impulsar definitivament la revisió necessària del pla general.

Vam iniciar tot el procés de revisió malgrat el fre de mà posat per part del PSC des del principi, els fets demostren que amb sinceritat mai van voler que ERC tramites aquesta revisió. Malgrat tot vam treballar per tirar endavant la revisió fins que el decret de l’alcalde Marigó ens va expulsar del Govern municipal. Aquella expulsió vestida falsament de lo dolents que érem els d’esquerra, com ha dit recentment l’ex alcalde, érem la seva creu, va estroncar la revisió necessària i urgent del PGU. Avui els fets demostren que l’expulsió per decret d’ERC del govern municipal és va deure a la voluntat del PSC d’impedir que ERC lideres la revisió.

Recordem que la majoria dels enfrontaments amb el PSC, van venir per discrepàncies per temes urbanístics, entre altres destaquem

1.- El desdoblament de la N-II acceptant l’opció més impactant i més cara pels boscos del Vilar i Sant Daniel, avui els fets ens han donat la raó.
2.- L’edifici del carrer Santa Barbara i l’edifici de darrera l’església impedint que des de l’àrea d’urbanisme generéssim una densitat menor. Malauradament avui veiem els dos bolets urbanístics fets.
3.- Les dificultats per aprovar el catàleg d’edificis i espais protegits
4.- L’aprovació per part del PSC i IC de les diferents modificacions presentades per GISA al projecte de ciutat esportiva, que ha representat que avui no poden demanar danys i perjudicis pels retards i encariment de l’obra de la ciutat esportiva, segons informe jurídics sol·licitats pel nostre grup municipal.

I una prova més del fre de mà posat pel PSC a la revisió del Pla General i que confirma el diem. Recordar que la mesura més important feta pel govern bipartit, un cop expulsats del govern, va ser paralitzar la revisió del pla general, recentment l’ex alcalde Marigó en una entrevista, deia que ERC no li deixava prendre decisions, i la més important decisió que pren sense ERC, va ser paralitzar la revisió del pla general.

Sense aquets precedents, és difícil d’entendre la situació actual i el perquè del nostre vot favorable a la revisió del pla general de Blanes.

Punts destacats del nou Pla General d’Urbanisme que avui es porta a votació.

En primer lloc hem som partícips d’aquesta revisió, la vam iniciar i l’hem treballat amb l’àrea d’urbanisme per tenir avui un bon pla general, la primera revisió que s’ha fet en democràcia
Entre altres destaquem:

1.- Creixement pels propers anys sostenible, molt inferior al que fins ara preveia l’actual planejament.
2.- Reserva de terrenys per el futur tramvia de la baixa Tordera, una realitat en la que creiem, des de fa temps.
3.- Creació del parc públic del Racó Blau.
4.-Creació del parc públic de la finca Perpinyà i catalogació de la Masia, pas necessari perquè en un futur i d’acord amb els seus propietaris la casa pairal pugui ser municipal.
5.-Garantir la futura ampliació de la Ciutat Esportiva, més de 23000 metres quadrats per garantir-ho-
6.- Conveni per clarificar el camí del Vilar, a canvi la propietat cedeix anticipadament els terrenys d’ampliació de la ciutat esportiva. Recordem que només ERC va defensar que el camí del Vilar passava per dins de la finca i era públic, amb l’aprovació inicial de la revisió aquesta fi queda clarificada.
7.- Equilibrar la ciutat amb un creixement sostenible i adequat als moments actuals.
8.- Garantir els interessos dels ciutadans blanencs en temes com el de la Fundació Karl Faust i els Pedrets.

Illa de Blanes, Ciutat Esportiva, un punt i apart

Perquè som coherent i clars fem un punt i apart per explicar amb tota claredat el perquè aprovem en aquesta revisió la proposta sorgida de l’acord aprovat en aquest plenari per trobar una sortida a la problemàtica de l’Illa de Blanes i Ciutat Esportiva.

No és la nostra màxima il·lusió, fins i tot ens hem plantejat no votar aquesta proposta, però no podem per responsabilitat tancar els ulls als errors creats per acords presos contra la nostra voluntat pels dos representants al consorci Illa de Blanes (PSC i IC) que ens impedeixen avui exigir danys i perjudicis pels retards i encariment de l’obra.

Davant la situació generada, volem el màxim rendiment pels ciutadans blanencs i el primer i necessari és acabar la ciutat esportiva en condicions i en data, cal garantir el finançament pel seu acabament i garantir el finançament de la piscina.

Per això hem arribat a l’acord de posar com a garantia del préstec amb l’ICF i el finançament necessària per acabar la ciutat esportiva un màxim de sostre d’uns 285 habitatges, gestionats per un Consorci format per l’Ajuntament i la Generalitat .

I a proposta nostra una requeriment en l’acord, restarà condicionada en tot cas a
l’efectiva assumpció per part del consorci del finançament de la resta d’obres
per l’acabament de la Ciutat Esportiva de Blanes, segons els projectes
constructius inicials (Pavelló Poliesportius, camps de futbol i d’urbanització) aprovats pel “Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes”

És a dir, si no tenim els diners per acabar la ciutat esportiva, l’acord queda nul de ple dret. Però també hem posat més garanties per tal que el cost per Blanes sigui el mínim possible.
Estem convençuts que amb una bona gestió podem evitar i disminuir molt els costos de tota l’operació, deixem en mans dels futurs ajuntament suficients eines per fer-ho.

Per tot plegat creiem que l’acord és el millor possible i garanteix per fi una sortida a l’embolic més greu dels darrers anys, i el nostre requeriment garanteix una sortida beneficiosa per Blanes.
Garantim l’acabament complert del projecte ciutat esportiva abans de finalitzar la legislatura, amb camps de futbol , urbanització i pavelló en condicions, recuperant les subvencions perdudes en el seu moment per mala gestió.

Garantim trobar la manera d’iniciar les obres de la piscina i el seu finançament.
I donem una sortida sostenible i realitzable al Consorci Portal de la Costa Brava.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Ves'n a fotre pel cul fill de puta, tan de racisme y tan de catalisme.

Independentista expremo hijo puta

Anònim ha dit...

Joan, Yo sólo se, que en aquellos momentos en lugar de estar trabajando por mi ciudad (Blanes), te dedicabas a bañarte a mi costa y del resto de los ciudadanos ESPAÑOLES, en la piscinita de las Islas Baleares. Parece que tu criterio es una piscina de fuera de CATALUÑA, más importante que mi ciudad que es de CATALUÑA, si te lo recuerdo CATALUÑA, pero claro a tí te va dar el espectaculo, para seguir en boca de tod@s y poder seguir cobrando de esto.

Y seguiremos escribiendo más si hace falta.

Atte.

Moisés Manzano Moreno.

Que siempre da la cara y no hace anónimos como Tú falsamente me dijiste en un pleno.

Anònim ha dit...

También como me enseño mi PADRE, lo cortes no quita lo valiente, y al anónimo que te llama hijo de puta, le pediría que no use ese tipo de insultos que afectan a terceros que no tienen nada que ver con la actitud de este elemento. Ya que podemos juzgarlo sin ofender a su familia.

Y esto Joan P.C., que no te sirva de precedente pero yo lo que te tengo que decir te lo digo sin insultos e intentando clarificarlo lo mejor posible.

atte.

Moisés Manzano Moreno

El que da siempre la cara y no se esconde con anónimos como tu falsamente me acusaste al final de un pleno.

Anònim ha dit...

Joan, el text és el mateix que acaba de llegir la Conxita en el ple. L'has escrit tu o li has demanat a ella que te'l deixés penjar?

Anònim ha dit...

LADRAN LUEGO CABALGAMOS

QUANT D'ODI PORTEU A LES MANS GRÀCIES A GENT COM EN JOAN, AQUEST POBLE I EL PAÍS SÓN MILLOR

GRACIES A ERC AVUI TENIM PLA GENRAL

Anònim ha dit...

En primer lloc dir que el que insulta i s'amaga que doni la cara i posi el seu nom, sinó es un covard.
Joan amb el Pla general no puc opinar perquè no el conec, però suposo que algun cacique en sortira beneficiat. Si que puc opinar del camí del Vilar i aquí las cagat i heu donat el vot suposo a canvi de alguna cosa que el contribuents no sabrem mai i que així funcioneu el polítics, i els de EuiA, tenen tota la raó ja que el cacique ha fet el que ha volgut.

jfo ha dit...

el dia que el ex Puig nos diga a cambio de que esta dando apoyo a un ayuntamiento como este,a lo mejor nos queda todo mucho mas claro.
Claro que a lo mejor no lo puede decir...
Al final se sabra,seguro...esta "haciendo pais"...Puiglandia claro

Anònim ha dit...

Manzano, estaremos esperando que el juez Garzón le de por dar un paseo por Blanes, estubo cerca, y ver a la colla de "fills de puta" que tenemos en el ayuntamiento con el "culito prieto" argumentos seguro que no le falta para meter a más de un ex concejal de urbanismo entre rejas. Salud camarada ¡¡¡¡

Anònim ha dit...

LADRAN LUEGO CABALGAMOS

QUANT D'ODI PORTEU A LES MANS GRÀCIES A GENT COM EN JOAN, AQUEST POBLE I EL PAÍS SÓN MILLOR

GRACIES A ERC AVUI TENIM PLA GENRAL

Al que escribe esto anonimamente que equivocado esta, y lo siento mucho por el o ella, pero supongo que sera él.
Lo primero yo no alabo ni a los que voto, porque el que este libre de pecado que tire la primera piedra, y desde luego estoi seguro y personalmente creo que Joan P.C. no debe de ser de lo más limpioo eticamente y politicamente hablando, ya que dudo que este elemento disponga de ese criterio en su cabeza. Bueno rectifico, seguramente es etico consigo mismo pero no con las siglas que representa, como posiblemente muchos puedan pensar.

atte.

Moisés Manzano Moreno

El que da siempre la cara y no se esconde con anónimos como tu falsamente me acusaste al final de un pleno, J.P.C..

Anònim ha dit...

En temps de democràcia, els privilegis feudals no són de rebut i menys per part d’aquells que diuen defensar les classes populars……
En el ple municipal de setembre, la portaveu d’Esquerra, Conxita Boldú va denunciar l’actitud del darrer pregoner de la festa major de Blanes, Joan Adell (i la seva empresa) per haver tancat un camí d’ús públic, el camí del Vilar. El Sr. Adell podrà fins i tot tenir el dret a reivindicar la privatització d’aquest camí, però el que no té dret, és passar-se pel folro la llei i actuar com en plena època feudal.
El Sr. Adell s’ha equivocat i la seva actuació no és gens exemplar per la resta de ciutadans. Les persones públiques tenen una doble obligació, són referents de la pròpia societat i no poden fer el què volen; ell s’ha saltat la llei, no pot tancar el camí utilitzat durant molts anys per anar als boscos del Vilar.

YO NO DIGO NADA QUE CADA UNO JUZGE, PERO ESTA DECLARACIÓN LA REALIZO, CONXITA BOLDÚ(ERC) EN EL PLENO MUNICIPAL DE BLANES SEPTIEMBRE 2.008.
y QUE CASUALIDA...PLENO EXTRORDINARIO 11 NOVIEMBRE 2.009 LA CONXITA BOLDÚ (ERC), VOTA UN PLAN GENERAL DE URBANISMO-P.O.U.M.-, DONDE SE LE RECONOCE A ESTE SEÑOR FEUDAL(como ella lo denomina en cierta manera)YA NO NECESITA ACTUAR FUERA DE LA LEY, YA QUE E.R.C.,C.i.U.,P.D.B.,P.P., Y P.S.C., LE APRUEBAN UN PLAN DEJANDO LAS COSAS COMO ESTAN O SEA CAMINO CERRADO Y ANULADO, PERO ADEMAS SE LE DA OTROS PRIVILEGIOS URBANISTICOS EN EL FUTURO........PARA AGRADECERLE EN CIERTA MANERA EL HACER DASAPARECER EL CAMINO, PIENSO YO......PORQUE SINO QUE VENGA EL DE ARRIBA Y NOS LO EXPLIQUE A LOS CIUDADANOS DE BLANES.......
Y SEGUIMOS ANALIZANDO:
Les persones públiques tenen una doble obligació, són referents de la pròpia societat i no poden fer el què volen-ESO DICE LA CONXITA EN EL ESCRITO-
ENTONCES INTERPRETO TU DOBLE OBLIGACIÓN...DICES QUE NO ES CORRECTO LO QUE HA HECHO EL JOAN ADELL, PERO AL CABO DE UN AÑO ESCASO LE APRUEBAS UN PLAN DONDE LES RECONOCES COMO CORRECTO LO QUE HA HECHO.......CONXITA MENOS MAL QUE SOIS REFERENTES DE LA PROPIA SOCIEDAD.......PORQUE SI NO QUE MIEDO ME DAÍS LOS DE E.R.C..

Y COMO SIENPRE DIGO SEGUIREMOS HABLANDO DEL TEMA:

atte.

Moisés Manzano Moreno

El que da siempre la cara y no se esconde con anónimos como tu falsamente me acusaste al final de un pleno, J.P.C..