25 de setembre 2009

(535) Teníem raó: Ens malmeten el territori i a sobre un nou peatge

Maresme Palafolls (ACN).- L'autopista del Maresme (C-32) s'acaba actualment a Palafolls, però l'estiu del 2010 ja arribarà fins a Tordera, segons ha explicat el conseller de Política Territorial i Obres Publiques, Joaquim Nadal. El tram en construcció és de 4,4 quilòmetres i en el seu punt final enllaçarà amb la carretera de Blanes (GI-600) i la futura autovia A-2. La prolongació de l'autopista és un deute que tenia pendent la concessionària de l'autopista des de l'any 1993, Acesa. Quan aquests 4,4 quilòmetres entrin en funcionament els usuaris ho notaran en una millora de la mobilitat, però també en la seva butxaca. El peatge troncal que hi ha actualment a Santa Susanna s'apujarà, tot i que encara no s'ha detallat quant.

En el seu dia ho vam dir, ens ho van negar, avui el Conseller Nadal ho ha reconegut, avui sabem que els catalans tenim un nou peatge, encara que no ha volgut dir quant; una prova evident de la improvisació de tot plegat. L’ampliació de l’autopista entrarà en funcionament a l’estiu de 2010, però com que no estarà fet el desdoblament de la N-II, la millora de la mobilitat no es notarà. En el seu dia i fins el darrer moment vam defensar desdoblar per Tordera, el més proper a l’actual traçat, se’ns va dir de tot, avui es demostra que la nostra proposta era millor, menys impacte, menys cost per l’administració i estalvi pels ciutadans, no hagués calgut cap increment del peatge.

Desdoblar per Tordera, hagués comportat començar la N-II, a on avui acabar l’autopista a Palafolls, i com a N-II serià l’Estat qui construiria l’autovia gratuïta, com ho estar fent en tot el desdoblament. Amb l’aposta de la Conselleria, l’Estat s’estalvia 4,4 km d’autovia i convertim aquests kilòmetres en N-II de pagament, i no val a dir que ACESA ho tenia pendent, ni lucre cessant, ni res, ACESA ha seguit guanyant molts diners i per tant un cop que teníem la possibilitat d’esser tractats com a ciutadans de primera, tenir autovia gratuïta, acabem pagant per culpa d’un engany.

Encara recordo de la meva etapa de diputat a Madrid (vaig rebre molt, per denunciar aquest engany, alguns, fins i tot socis de govern me van tirar molta merda, si tenia interessos urbanístics i fins i tot atacs molt personals), de com els tècnics del Ministeri és feien creus de l’actitud de la Conselleria d’apostar pel desdoblament pel Vilar, no entenien que un vegada que Catalunya s’estalviava un peatge, i renunciéssim tant alegrament, però encara estaven més sorpresos per l’aposta de desdoblament pels boscos del Vilar, un desdoblament amb un alt cost ambiental, com és pot veure a mesura que avançant les obres. Fins i tot s’han carregat el PEIN dels Prats d’en Gai.

On són tots aquells falsos ecologistes que van dir-nos de tot per intentar salvar els boscos del Vilar? On són Pep Riera, Enric Pardo (Naturalistes de Girona) el grup ecologista de Tordera, l’alcalde de Blanes de l’època Sr. Marigó,? Lògicament callats, ni tant sols han demanat disculpes de la seva incompetència.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan, no seas tan demagogo y cuenta la verdad,(No lo que te interesa como siempre hacen los políticos dicen lo que queremos oir. Pero hacen lo que ellos quieren hacer), cuenta aquella reunión donde los representantes del Ayuntamiento de Blanes en la anterior legislatura(oposición y gobernantes), tuvisteis en Madrid, que se os dijo y que hicisteis. Te digo la respuesta....NADA...BUENO SÍ... gastar más dinero público en alegaciones y reclamaciones, para llegar al mismo punto de salida, que se hacía por donde se esta haciendo que lo había mandado quien tu sabes, si ese de la reunión en la Generalitat... que estaba pero no estaba...
Por eso te digo que, el que este libre de culpa que tire la primera piedra.......y tu no eres precisamente uno de ellos.

P.D.

Evidentemente estos comentarios los hago sin dar nombres porque la persona que me lo conto estuvo en esas reuniones.....y hoy por hoy no esta en el grupo de la oposición, como entonces estava. Y no puedo afirmar que me mintiese,que sea un bulo, pero en principio e de creerle.
Y, el grupo con el que simpatizo cuando he preguntado no me ha respondido nunca, o me ha dicho eso es tabu.

atte.
Moisés Manzano y Moreno

Anònim ha dit...

Ole Moises ¡¡¡¡ Parlant clar i castellà, que también se puede hacer, muy clarito y en la cara, como a mi me gusta.
Att, un colega.