09 de novembre 2008

(510) Camí públic del Vilar


Grup de suport al FACEBOOK.

En temps de democràcia, els privilegis feudals no són de rebut i menys per part d’aquells que diuen defensar les classes populars......

En el ple municipal de setembre, la portaveu d’Esquerra, Conxita Boldú va denunciar l’actitud del darrer pregoner de la festa major de Blanes, Joan Adell (i la seva empresa) per haver tancat un camí d’ús públic, el camí del Vilar. El Sr. Adell podrà fins i tot tenir el dret a reivindicar la privatització d’aquest camí, però el que no te dret, és passar-se pel folro la llei i actuar com en plena època feudal.

El Sr. Adell s’ha equivocat i la seva actuació no és gens exemplar per la resta de ciutadans. Les persones públiques tenen una doble obligació, són referents de la pròpia societat i no poden fer el què volen; ell s’ha saltat la llei, no pot tancar el camí utilitzat durant molts anys per anar als boscos del Vilar.

Si la majoria de ciutadans féssim el mateix, saltar-se la llei, la societat democràtica actual no ho podria suportar-ho. Per tant, li torno a demanar que restableixi el camí tradicional i després demani el que cregui just; ell s’ha equivocat i tots els que menteixen per disculpar-lo també, tant públicament com pels silencis còmplices.

M’estranya molt alguns silencis davant l’actitud negligent del pregoner de la darrera festa major: el silenci d’algunes autoritats morals de la nostra vila, el silenci d’alguns mitjans locals de comunicació,... no voldria veure males intencions en tots aquests silencis i mentides explicades.

Però després del ple d’octubre, l’estranyesa es converteix en indignació amb l’actitud d’hipocresia del grup municipal d’EUiA, que sense cap mena d’escrúpols, presenta una proposta exigint la restauració de l’ús públic del camí tallat per la família Adell i en el darrer moment (fruït de les pressions inconfessables) s’abaixa els pantalons davant els senyors feudals i pacta l’aprovació d’un tracte de favo. Que no ens donin més lliçons de democràcia.

Segons la mateixa documentació presentada per la família (camuflada de S.L.) existeix el camí del Vilar que passa pel mig de la finca, i no solament això, la documentació presentada per l’empresa, demostra que un altre camí havia estat tancat, i per tant caldrà obrir. És el camí que passa entre la nova zona esportiva i Mas Llorens i que connecta amb el camí del Vilar. La mateixa documentació posa el punt sobre la i, obliga a l’Ajuntament a obrir els camins públics tancats unilateralment per la propietat.

Les complicitats inconfessables d’EUiA, PSC i CiU (les seves complicitats ens aboquen a resultats nefastos, només cal recordar el desdoblament de la N-II pel Vilar) ens posen en guàrdia. No entenem el silenci i la manca de voluntat d’exigir el compliment de la llei per part de bona part de la classe política. Cal obrir els camins públics. Són un dret de la ciutadania i és una obligació de l’Ajuntament la defensa de l’interès públic i no el d’un particular, que ha fet l’espavilat.

Joan Adell va acabar el seu pregó de festa major recordant uns versos de Salvador Espriu en el seu “Assaig de càntic en el temple”, ..”i somio un poble on la gent serà neta i noble, culte, rica, lliure, desvetllada i feliç” i va afegir: Un somni que, estic segur, entre tots podrem fer realitat.

Sobren les paraules

Postdata.- Aquest escrit s’adreça als mitjans de comunicació següents per la seva publicació, Cel Obert, Cafè & Llet, Actual, RECULL, el Punt, Diari de Girona, TV i ràdio Blanes, Radio Marina, crec sincerament que tots ells, defensen la justícia i no pas els privilegis inconfessables, i per tant, no tindran cap problema per explicar-ho en els seus mitjans. (en negreta els que l’han publicat)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

gràcies per dir les coses pel seu nóm, i denunciar els privilegis i els tripijocs del PSC, EUiA i CiU

Anònim ha dit...

a veure si els silencis s'acaben i diuen la veritat

Anònim ha dit...

Joan, treballa d'una vegada per construir i no per difamar! L'Adell potser no ha actuat de manera adequada, primer hauria d'haver fet el procediment i després les obres. Però aprofites qualsevol ocasió per crear mala maror i instigar la opinió pública segons els teus interessos i fòbies personals. Potser que t'anadonis que aquest no és el camí i que amb diàleg i comprensió podem anar molt més lluny.

Anònim ha dit...

Potser millor que en general... treballi.

Anònim ha dit...

Joan Puig Censura un acte independentista a la casa del poble

El Partit Republicà Català ha denunciat que el cap de gabinet de Joan Puigcercós, Joan Puig, ha "censurat" un acte del partit a Blanes. Segons la versió del PRC "Joan Puig, l'exdiputat d'ERC a Madrid, ha trucat a en Josep Maria Calabuig (l'organitzador de l'acte de Blanes) ordenant-li que cancel·lés l'acte que s'havia de fer a la Casa del Poble de Blanes. Els motius que li ha donat són que els únics que feien política eren ells -es referia a ERC- i a més a més perquè els d'UNC són uns sectaris, els del PRC són irrellevants i els de Catalunya acció i Sobirania i Progrés no representen a ningú".

"Vaja, que s'ha quedat tranquil carregant-se tots els participants. També li ha preguntat per què Santiago Espot era qui tancava l'acte. I el més bo és que ERC del País Valencià, inicialment també participava en l'acte", lamenten


http://politica.e-noticies.cat/el-prc-acusa-joan-puig-de-censura-22884.html

has perdut el nord!

Jaume Ametller ha dit...

Hola Joan. Torno a la blogosfera amb nova adreça perdutaleeds.blogspot.com
quedes convidat.

Un català perdut a Anglaterra ha dit...

Ara si...