26 de maig 2008

(421) ERC diu no al transvasament de l’Ebre

La permanent del partit ha pres una clara decisió, en cas de tenir aigua suficient, demanar la derogació del decret que autoritzava el transvasament, a la mateixa pagina web del partit és detallant els motius.

I dic que ERC diu no, perquè les dades de l’ACA són espectaculars, en les conques internes estem quasi al 40% de la capacitat (274 Hm), al mes d’abril, la capacitat era del 21% (146 Hm) és a dir, les conques internes han guanyat 128 hm en unes setmanes, tres vegades mes del que és preveu portar fins el maig en el transvasament de l’Ebre.

Per si no n’hi ha prou, a la conca hidrogràfica de l’Ebre, amb una capacitat que quadruplica la de les conques internes, tenen quasi el mateix percentatge que ara fa un any(2007: 72,52%; 2008: 70,68%).

Valoro l’esforç i la responsabilitat d’Esquerra, d’assumir i proposar amb rigor solucions, ara toca al PSC assumir la seva responsabilitat, ells saben que tenim raó, de savis és rectificar.

Tenim suficient aigua per arribar a l’entrada en funcionament de la desaladora de El Prat i tenim més alternatives per sortir amb dignitat d’aquesta situació.

No només això, l’entrada en funcionament de l’ampliació de la desaladora de Blanes i la desaladora del Prat permeten en pocs mesos deixar sense efecte part del transvasament del TER cap a Barcelona, una solidaritat de les comarques de Girona de molts anys, que no sempre ha estat reconeguda pels diferents governs.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Segueixo el teu bloc i sé que ja fa uns dies que demanes que no es construeixi la interconnexió i has aportat arguments per demostrar que no cal fer-la, fins i tot quan la postura oficial del partit era defensar que era imprescindible, i fins i tot se'ns titllava d'irresponsables a aquells que reclamàvem que no es fes. Volia felicitar-te per la teva coherència, malgrat que al congrés del juny segur que els nostres vots seran per opcions diferents. Salut!