20 de maig 2008

(416) Finalment, l’ACA respon

19 dies ha necessitat l’Agencia Catalana de l’Aigua per respondre la meva proposta de portar aigua de la desaladora de la Tordera a la conca del Llobregat, tot plegat per contestar-me 12 ratlles de resposta burocràtica.

En cap cas la resposta desmenteix l’article publicat, tot al contrari, podem destinar els 10 Hm a la conca de Barcelona, a més reconeixen que l’obra és declarada d’urgència i prevista a diferencia del transvasament de l’Ebre.

Veient el rendiment de les darreres pluges, valdria la pena pensar en suspendre el decret del transvasament.

ACA: "En relació a la vostra tramesa de l’article publicat al Diari de Girona i a les alternatives proposades al transvassament, agraïm la vostra preocupació i col·laboració en la resolució dels problemes de garantia de subministrament i us informem que actualment la ITAM Tordera té una capacitat de 10 hm3/any, i és previst que dupliqui la seva capacitat abans de finals de l’any 2009. D’altra banda, és prevista la construcció d’un nou centre de dessalinització a la Tordera, connectat a l’ETAP de Cardedeu (xarxa ATLL), amb una producció de 60 hm3/any, prevista abans de finalitzar l’any 2011.

Donada la situació de sequera que vivim actualment, aquesta connexió entre l’àmbit Tordera i la xarxa metropolitana ha esdevingut prioritària, i és prevista la connexió entre la ITAM Tordera i la potabilitzadora de Cardedeu durant l’any 2009 (coincidint amb la posada en marxa de l’ampliació de la ITAM existent), actuació que permetrà incrementar la disponibilitat de recurs en l’àmbit Ter-Llobregat mitjançant l’aportació d’aigua dessalinitzada"