05 de juny 2008

(428) La veritat sobre ERC o la feina ben feta d’en Puigcercós

Us recomano aquest article de Gerard Sesé publicata al directe.cat, un anàlisis clar i contundent, felicitats. I destacar el resultat de la porra que aquest mitjà digital ha fet, més de 400 persones diferents han dit el que creien, uns resultats a tenir en compte.

Estic convençut que la majoria de lectors del directe!cat els agradaria que en un futur no gaire llunyà ERC es convertís en un partit majoritari i fos un dels grans del Parlament de Catalunya. Si o no?Bé, partirem de la base que heu assentit amb el cap. Si és així ara escolteu-me seriosament. Observeu aquest mapa.

Us ensenyo de manera aproximada on es col•loca cada partit de la política catalana segons aquests dos eixos: el d’esquerra / dreta i el de Català / Espanyol.Com heu pogut observar ERC està un xic aïllada. És més, quan Esquerra va treure els seus millors resultats va ser quan va intentar sortir d’aquest extrem. M’explicaré: en el requadre groc d’Esquerra que he dibuixant amb el paint, just a dins es concentren els militants de base: aquells convençuts que Catalunya ha de ser un país a costa de tot, aquells que omplen i omplen blocs, aquells que deixen comentaris esgarrifosos defensant teories independentistes que ratllen corrents més pròpies del primer terç del segle XX que no pas del nostre temps, aquells que tenen la pell tan fina...


Però, tots aquests... potser no en són més de 2.000 persones.Què va passar quan esquerra va treure gairabé 600.000 vots a les eleccions espanyoles del 2004? Quan a Catalunya superà el mig milió de vots passant per davant del PP? Què va passar? Doncs la feina ben feta del tàndem. Carod-Puigcercós que va fer el següent:Un partit per aconseguir els seus objectius ha de ser gran i no pas s’ha de tancar en sí mateix. En política és bàsic buscar consens, buscar complicitats, amics, caure bé... En Carod ho tenia clar quan deia que el futur votant d’ERC parlaria castellà (buscant perfil més espanyol de vot), o quan afirmava que ERC era un partit liberal (buscant gent a la dreta).


En Puigcercós va fer una grandíssima feina a Madrid cap aquests dos costats...!Però tots aquells encegats amb la independència, aquells que es pensen que s’ha de ser “pur” què creuen? Que amb en Carretero ERC creixerà? No pas... observeu què passaria amb un Carretero al capdavant d’ERC (només estrien contents aquells 2.000 individus que us deia)ERC si vol la independència ha de créixer i... no es pot créixer anat cap enrere! Per sort, al congrés del juny, en Puigcercós guanyarà de calaix.


De fet, va deixar el govern per dedicar-se plenament a aquest congrés. La feina que ha fet amb els militants sembla que donarà els resultats esperats. I els que sou pro-Carretero no us espanteu. Només aconseguirem la independència mirant de fer-nos grans. Ho aconseguirem, però no a cop de res sinó amb constància! En Carretero ja ha fet molt presentant-se i forçar a ERC a veure que en algunes coses anava desencaminada. La seva tasca ha estat clau, però ara s’ha de deixar seguir. L’única por que tinc és que en Carretero no ho entengui i faci un nou partit... encara que hagi dit que no. Ja veurem.De totes maneres, calma i seny. Som-hi!


5 comentaris:

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Ara no tinc temps, però aquesta nit, respondre aquest anàlisi “contundent”. Fins després.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos

Anònim ha dit...

No cal esforços, és un anàlisis que fins i tot carretero confirma, al dir ara que no cal trencar el govern.
benvingut al club, ja es pot retirar.

Anònim ha dit...

Amb aquest post t'hi has lluït. Et podria despotrigar-lo de dalt a baix per la incoherència i falsetat de la realitat.
Començaré pels quadrats del paint i el teu fabulós analisi

Mides dels quadrats: (segons les ultimes eleccions al parlament)
Electors: 5.212.444
Vots finals: 2.959.027 - 56,77% Vots no registrats: 2.253.417

Primer error l'espai dels partit ocupa més superficie, falta l'espai dels no votants.
Però quedem-nos amb la dada dels votants, els resultats són:
CiU 935.756 Vots 31.5%
PSC-PSOE 796.173 Vots 26.8%
ERC 416.355 Vots 14.0%
PP 316.222 Vots 10.7%
ICV-EUiA 282.693 Vots 9.5%
C's 89 840 Vots 3.0%
La resta de partits sumen
121.988 Vots 4,5%

Si ara comprobem aquests resultats amb les eleccions al Gobierno español, obviemt els altres partits politics i centrem-nos amb ERC, comprovem els resultats:
291.532 Vots

Per tant,

416.355 Vots
- 291.532 Vots
--------------
124.823 Vots perduts respecte les ultimes eleccions, si aquest calcul el fem amb les eleccions al Gobierno Español del 2004 la diferencia és prou coneguda!

Segons les ultimes enquestes, situen Esquerra a uns 14-15 diputats, personalment entre la MAT, Transvassament, Llei de dependència, finançament, tercera hora de castellà, a més a més em de tenir en compte que fem amb el tripartit-2: Si continueu amb ell és perderan vots , si trenqueu el tripartit-2 perdereu credibilitat per ser uns inmadurs, que fareu?personalment sense tenir cap estudi davant meu, Esquerra tornarà a perdre més de la meitat de vots, es una opinió i no puc justificar-ho amb dades, però queda demostrat que Esquerra va en decadencia i no amb sentit ascendent. ( segon error dels quadradets)

Un altre punt: La feina feta per en Puigcercós. Si la millor tasca a set la feina feta a Madrid fa uns anys em pregunto que ha fet durant aquest anys? I per cert, a Madrid en Putxi és com la Rosa Diez: amb dos minuts i mig no té ni temps de despotrigar els catalans i la seva llei inmersió linguistica!

Un altre punt que estic amb desacord és voler atribuir els merits de les eleccions al Parlament Espanyol al tandem Putxi-Carod, personalment crec que si va tenir tan recolzament va ser perque la gent es va bolcar a defensar NOMÉS en Carod vers els atacs de terrorista i altres injuries del PP! En Carod aquella epoca estava amb plena forma fisica! Però és normal que defensis el teu patró, sinò de que viuries sense subvencions?

Que més, a si, el vot de la por... com l'eslogan "Si tu no vas ellos vienen". Us felicito per ser tan bons alumnes del professor Zaragossa!

Podria continuar fen reflexions sobre el teu magnific post, però ja tindras prou feina assimilar les dades dels vots! Però voldria que fessis un acte de reflexió i és que amb cap cas he necessitat defensar cap altre candidatura, només faig una reflexió sobre els arguments d'en putxi i la seva candidatura.

No sóc militants, ni votant, ni simpatitzant ni res de res d'esquerra però si vols una recomanació el vostre partit necessita un canvi d'aires i un canvi de rumb, canviar les cares que estan davant el partit i sobretot tornar a recuperar la credibilitat davant els votants.

Ara amb aquestes eleccions el vot només és dels militants. Si els militants són valents miraran pels interesos del partit i del País, si els militants tenen por, el vot, serà pel continuisme dels favors i la decadencia del partit. Els militants teniu la paraula dissabte, els votants tindrem la paraula a les properes eleccions europees.
Que tingueu molta sort, vosaltres decidiu: Esquerra o ERC

Anònim ha dit...

aquest post no es d'en puig, es un post d'una altre persona

força esquerra i força puigcercos

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

la resposta.
http://elblogdenjosepcabana.blogspot.com/2008/06/fins-avui-hem-aconseguit-evitar-el-cos.html