22 de juny 2007

(112) Signat l’acord entre CiU i Esquerra que converteix Josep Trias amb alcalde.

(112) Aquest dijous ha tingut lloc la signatura del protocol de relacions entre CiU i Esquerra que va portar a l’alcaldia a Josep Trias. L’acte s’ha celebrat a la Casa del Poble i davant la premsa. Per part de CiU han signat l’Alcalde Josep Trias i el President de la Federació a Blanes Jaume Sagrera i per part d’Esquerra la Presidenta d’Esquerra Assumpta Pla i jo mateix.

El document consta del protocol de relacions i 50 punts programàtics, el contingut és el següent:

Reunits els sotasignats, acorden el següent protocol de relacions entre l’Equip de Govern encapçalat per CiU i ERC de Blanes.
Esquerra dona el seu suport mitjançant el seu vot al candidat a l’Alcaldia per CiU, Josep Trias i es compromet a pactar els temes claus d’aquesta propera legislatura.
L’equip de govern que encapçala Josep Trias donarà prioritat a l’entesa amb Esquerra, a la que informarà dels diferents projectes a portar als plens i juntes de govern.
S’establirà una preferent relació entre aquesta alcaldia i el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, si s’escau s’establiran reunions setmanals o quinzenals per tal de posar en comú les diferents propostes de treball.
Esquerra tindrà accés a les informacions i als diferents expedients, a les ordres del dia de les juntes de Govern, i a les seves actes.
El regidor d’Esquerra podrà ser convidat a les juntes de Govern local prèvia demanda o quan ho cregui convenient l’alcalde.
L’equip de suport al Grup Municipal d’Esquerra tindrà accés a la informació municipal i podrà formar part de les reunions de treball per pactar les decisions municipals.

Fruït d’aquest protocol s’acorda dur a terme les següents propostes:

Es mantindrà i es reforçarà el contenciós administratiu per evitar el desdoblament de la N-II, i és donarà prioritat a qualsevol acció per evitar el desdoblament pel Vilar i Sant Daniel.

Aprovació inicial de la revisió del pla General d’Urbanisme

Obertura de l’Oficina d’habitatge i adjudicacions per concurs de la construcció dels 24 primers habitatges de lloguer a Can Borrel.

Inici de les obres dels 44 habitatges per gent gran i gent jove al costat de l’Hospital Sant Jaume.
Encarregar els projectes constructius dels 60 habitatges públics del Pla Parcial de Valldollig i del Pla Parcial Costa Brava.

Preparar i estudiar projectes de rehabilitació de diferents barris de Blanes per presentar-se a les properes convocatòries de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya.

Aprovació del catàleg del patrimoni arquitectònic i patrimoni artístic

Creació de la borsa de llibres de text i estudiar la de material escolar, d’acord amb les escoles públiques i concertades i les AMPES per tal de garantir la gratuïtat per a tots els alumnes que estudiïn a Blanes, començant per primària i continuant per secundària abans de finalitzar la legislatura

Dedicació exclusiva dels càrrecs de habilitació nacional (secretari, interventor i altres) i prendre mesures que permetin gestionar millor l’Ajuntament.

Definició de l’Illa per Blanes en el termini màxim d’un any i en tot cas concurs obert a diferents arquitectes perquè presentin propostes per l’Illa per Blanes, que pugui contemplar un edifici administratiu, un hotel d’Entitats, un espai polivalent i un aparcament subterrani, i sobretot un gran parc públic. L’Equip de Govern i Esquerra estudiaran la proposta per l’Illa per Blanes i si s’escau és desenvoluparà. Qualsevol proposta per l’Illa per Blanes prioritzarà el seu ús públic.

Mentre no tinguem feta l’ampliació, negociarem la primera hora gratuïta a l’aparcament del passeig de Mar, per a tots aquells cotxes que paguin l’impost de circulació a Blanes.

Una hora i mitja d’aparcament gratuït a les zones blaves a tots aquells cotxes que paguin l’impost de circulació a Blanes.

Tancar les negociacions per adquirir la Finca Perpinyà per fer-hi un parc públic i equipaments.

Treure a concurs públic les noves bases per la neteja de Blanes.

Sol·licitud d’una reunió amb el President de la Generalitat per denunciar l’injust desdoblament de la N-II pel Vilar.

Accés a la TDT en el menor temps possible.

Creació d’una xarxa d’accés lliure a Internet per a tothom

Desplegament de les polítiques de proximitat, establir una relació amb les AAVV i creació d’una persona encarregada dins el departament de participació ciutadana per fer un seguiment diari de la situació i problemes de les AAVV.

Nova pàgina web de l’Ajuntament augmentant els tràmits a realitzar des de internet.

Definir amb el ministeri de Medi Ambient la solució que eviti la pèrdua de la platja de S’Abanell.
Encarregar un estudi de viabilitat d’un futur transport urbà modern ecològic i lleuger(Tramvia) entre Blanes i Lloret

Tenir aprovat el reglament d’ús de la nova ciutat esportiva garantint l’us gratuït per part de les entitats.

Defensor del ciutadà: sindic de greuges local.

El contenciós amb l’ACA podrà ser negociat, però Esquerra serà informada i si s’escau podrà participar en aquestes negociacions.

En cap cas l’Ajuntament de Blanes cedirà els 30.000 metres de sostre de l’Illa de Blanes a la Generalitat de Catalunya.

Inauguració complint l’acord de ple amb un acte de recuperació de la memòria històrica del Parc Bru Centrich.

Parc públic al racó blau, els Pedrets, i a l’Illa per Blanes.

Encarregar una auditoria dels comptes de l’Ajuntament.

És prioritzarà la cultura i la llengua catalana en totes les actuacions de l’Ajuntament.

Prioritzar en tot moment projectes i entitats vinculades a la cultura catalana i tradicional.

Facilitar a les entitats blanenques la seva feina, com podria ser la creació d’una assegurança de responsabilitat civil per a totes elles i evitant l’extrema burocràcia actual de l’Ajuntament.

Incentivar i crear polítiques d’ Emancipació Juvenil realitzades, gestionades pels propis joves, creant així la regidoria d’Emancipació Juvenil. Eliminar l’Actual consell municipal de joventut i creació d’un consell local de Joves o un consell de joves.

Incrementar el suport econòmic a totes aquelles activitats que es tiren endavant amb la col·laboració de la societat civil, com podrien ser el festival Sa Costa Barrakes o la Fira d’Entitats entre d’altres.

La creació dels 300 habitatges principalment de lloguer per a joves i gent gran

Creació del bus nocturn adaptat a les vertaderes necessitats dels joves, aprofitant el servei que ja arriba fins a Calella des de Barcelona si fos possible i obrint una altre línia fins a Girona

Mancomunar el servei de Bombers entre Blanes i Lloret.

Creació d’espais per a emprenedors al nou espai de Safa,

Creació d’un nou centre cívic.

Tanatori- crematori a la zona industrial Safa

Estudiar i treballar amb els actuals propietaris en la construcció d’un nou mercat municipal, per fer una renovació i una cessió de les noves parades en un nou edifici municipal, amb un aparcament subterrani i altres equipaments.

Recuperació del Parc dels pedrets i el seu entorn

Nou cementiri mancomunat amb Lloret i Blanes

Nova escola Bressol

Treballar per presentar la candidatura de les viles de Blanes i Lloret a Patrimoni Mundial de la Humanitat pels jardins de Santa Clotilde, Marimurtra i Pinya de Rosa i el Parc Natural de Pinya de Rosa i Santa Cristina.

Constituir la junta del PEIN i parc natural de Santa Cristina i Pinya de Rosa, amb una representació paritària dels dos ajuntaments.

Desenvolupar i tirar endavant el projecte de la zona turística de l’Avinguda. Vila de Madrid i obrir el Carrer Colón. Presentar-se a les convocatòries de subvencions del Ministeri d’Indústria i Turisme (subvencions del FOMIT) per millorar zones turístiques.

Constituir el Consorci de la Delta de la Tordera, que ens permeti desenvolupar aquest espai natural com a futur parc del riu amb Malgrat Tordera i Palafolls.

Creació de la Targeta cultural, targeta jove, transport públic i altres necessitats amb els municipis de les comarques de la Selva i el Maresme.

Tancament complint l’acord de ple de l’aparcament d’autocaravanes.

Revisió del funcionament de l’empresa AIGÜES DE BLANES, SA, a tal fi s’establiren les reunions necessàries entre l’equip de govern i Esquerra per arribar a un acord que canvií la imatge que és te de l’empresa.

Cara a la revisió del Pla General de Blanes s’establirà una comissió de treball prèvia entre el regidor d’Urbanisme i el regidor d’Esquerra que prioritzarà el següent:

Aprovació del catàleg municipal del Patrimoni.

Un creixement moderat i adaptat a la realitat de Blanes.

Un compromís per adquirir per l’ús públic la finca Perpinya.

Garantir l’ampliació de la Ciutat Esportiva.

Sol industrial als terrenys de la SAFA pel Viver d’empeses.

Desenvolupar habitatges públics principalment de lloguer.

Creixement moderat, i adaptat als 17 km quadrats del nostre terme municipal.

Fer un seguiment de tot el Pla especial del port que compleixi les indicacions annexades i aprovades per unanimitat pel plenari municipal

Igualment l’Equip de Govern tindrà en compte el programa electoral d’Esquerra per tal de dur a terme les polítiques que puguin ser coincidents.

Totes les actuacions realitzades o a realitzar seran explicades i la seva visualització comptarà amb la presencia de la gent d’Esquerra.

Jaume Sagrera Assumpta Pla

Josep Trias Joan Puig
CiU Blanes ERC - Blanes

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Segiu com fins ara, heu demostrat coherencia en els moments díficils.
endavant esquerra,

Anònim ha dit...

Joan despres de al que has fet estas MORT politicament amb ERC, i tu ho saps... Pero tinc una curiositat: Un animal politic com tu no pot morir. Tu que farás crearas la CUP de Blanes, militarás a CiU o be anirás amb el PDB?

Anònim ha dit...

politicas muy positivas que concuerdan en muchos puntos con el programa de ciu y de pdb, esto si que beneficiara el pueblo de blanes.
felicitats pel acord y a traballar

Anònim ha dit...

la majoria d'aquestes accions ja estan en marxa.... patetic! aixo tambe ho podia fer amb un acord d'esquerres.
en joan es un trepes

Anònim ha dit...

Moltes propostes ja estan en marxa, altres són a llarg termini i altres són un somni.ERC està al govern encara que digui que està a l'oposició.Tot és teatre, ja veurem com acaba l'espectacle i quin preu hem de pagar els ciutadans.

Anònim ha dit...

Em fa gràcia que ARA, algú del PSC (el de les 8.05h.) digui que "això també es podria haver fet amb un govern d'esquerres".

Doncs si es podia fer amb un govern d'esquerres,... ¿per què el senyor Marigó s'ha negat a reeditar un govern d'esquerres?

¿Per què Marigó s'ha negat tantes vegades (abans i després de les eleccions) a pactar amb ERC....... per a reeditar un govern d'esquerres........... i portar a terme tots aquests punts?

Anònim ha dit...

Referent al comentari del socialista de les 8.05h.

SI TOT AIXÒ (aquests 50 punts) TAMBÉ ES PODIA ACONSEGUIR AMB UN ACORD D'ESQUERRES, ¿QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN GOVERN D'ESQUERRES I UN GOVERN DE DRETES?

Escoltant a Marigó i Salmerón, ¿per què la base de la seva crítica al nou govern és la de que "és la DRETA catalana, més la DRETA espanyolista, més la DRETA xenòfoba, més no sé quantes DRETES més"?

Jo ja em plantejo que, o bé Convergència no és tant i tan de dretes o que el PSC no és tan d'esquerres.

Les esquerres o les dretes no estan en les sigles o en les etiquetes.

Les esquerres i les dretes estan EN LES ACCIONS, EN ELS FETS, EN ELS ACTES.

Per cert, ja fa dies em vaig mirar el programa d'ERC-Blanes, i hi veig moltes coincidències amb aquests 50 punts.

Senyal que ERC de Blanes proposava i proposa accions positives per a Blanes, per al poble........, lluny de rabietes personals dels que han perdut el poder.

Anònim ha dit...

Es molt posible que a TRIAS li quedin 15 dies com a alcalde, no gaires mes.

Anònim ha dit...

Per l'anònim de del 8.05, escolta noi, a veure si aprens a escriure en català i no fas espanyolismes, rabietes no es diu, es diu rabequeries. Si no vas poder aprendre el català pel culpa del franquisme (els que ara són del PP, els amics d'ERC ara a l'Ajuntament) t'apuntes a l'escola d'adults, però si ets un patriota català, no embrutis la nostra llengua amb espanyolismes.

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 19.04:

Si hagués hagut una falta lexicogràfiaca, això no invalidaria l'argument, que és entenedor.

És curiós que els adversaris d'ERC (se suposa que algun socialista) ara us disfresseu de puristes de la llengua i quasi d'"independentistes", quan el purisme de la llengua a vegades l'havieu tirat en cara i en contra dels que ens estimem la terra.... sobirana.

El mot "ràbia" és al diccionari.

¿Quin és el diminutiu plural del mot "ràbia"?

"Rabietes", xiquet, "rabietes". Abans de voler impartir lliçons, assegura-te'n.

Rebequeries i rabietes és el que tens per no contestar amb arguments a un comentari d'opinió d'idees i polític, sinó que contestes amb inexistents faltes de vocabulari.

Anònim ha dit...

Existeix un problema Marigó no va voler acceptar el document ni per parlar-ho

Anònim ha dit...

I un altre que estar molt rabiós.

Anònim ha dit...

Estimat Marigo,

Tinc una bona recepta per el mal que tens. Dues pedretes maco!

Anònim ha dit...

Un pacte anant de bracet amb el PP, el PDB i CiU és el que et faltava per ensorrar el poc crèdit polític que et quedava. Fes-nos un favor i dimiteix.
Aquí a Blanes ja tenies fama de buscaraons però amb això t'has superat. Acaba ja la comèdia i abaixa el teló.
No t'adones que molts votem ERC en totes les eleccions menys a les locals perquè hi ets tu!

Anònim ha dit...

Jo ja he comptabilitzat quasi 5.000 anònims ex-votants d'ERC.
Ai no, que en realitat votaven PSC.