30 d’octubre 2007

(212) Gràcies a les 1000 visites.....

En 24 hores més de 1000 visites han seguit les evolucions del bloc sobre el plenari municipal, va ser per una d’aquestes visites que me vaig assabentar que Radio Blanes no va retransmetre el plenari.

Aquesta experiència d’actualitzar el bloc quasi en temps real va tenir una bona acollida, pels comentaris, pels correus electrònics i fins i tot pels sms, i per tant vull agrair a tots els que lliurament heu participat en aquesta mostra de participació ciutadana.

Actualitzar un bloc no és gens fàcil, però és un veritable compromís i una satisfacció, vull que el bloc sigui sent obert als comentaris, a les propostes dels ciutadans, fins i tot obert als que amenacen, obert als que no accepten la democràcia.

Amb aquestes declaracions queden retratats, demostren el que són. Avui fins i tot un portaveu del PDB ha amenaçat a la Casa del Poble (alguns altres ja ho havien fet...), i ens ha insultat. La seves reaccions ens han reafirmat en la nostra decisió, i clar que teníem que votar en contra del contracte del Meca.

Som coherents amb Blanes i amb el que diem, i assumint més que mai els compromisos adquirits.

29 d’octubre 2007

(211) 23,25 h. Coherents amb Blanes, estem en contra de contractar en Meca

Coherents amb Blanes i tal i com vam denunciar, Esquerra està en contra de contractar aquest nedador per promocionar Blanes, ho vam manifestar en el seu dia, ho vam denunciar i ho vam comunicar a l’alcalde de Blanes.
Ple d'avui a la Casa del Poble (foto marc puig)
Per tant avui hem votat a favor de la proposta d’EUiA d’anular aquest contracte, ho fem amb coherència, creiem sincerament que el PDB s’ha equivocat, amb les maneres i les formes i tindria que haver fet marxa enrera en la seva decisió.

Tenim encara pendent conèixer l’alternativa per millorar la proposta de pagar les revisions mediques, no podem destinar diners a un obscur personatge per desprès dir que no hi ha diners pels esportistes locals.

Nosaltres seguirem assumint amb responsabilitat l’exercici de la política, ara bé ens sobren les amenaces i creiem sincerament que primer son les persones, els nostres ciutadans i desprès si s’escau els afanys d’alguns.

Si aquesta decisió comporta que el PDB marxi del govern, assumirem amb més responsabilitat que mai la nostra tasca, esperem que els companys d’EUiA facin el mateix.

Pel que han dit els portaveus d’EUiA i PSC la votació es guanyarà pel nostre vot, veurem el que passa.

(210) 21,25 h. Ordenances fiscals 2008 (2,8% d’increment)

“El PSC vota en contra de les ordenances, en un intent de boicotejar la responsabilitat municipal, no han assumit la seva pròpia derrota”

“Vull agrair a la gent que participa en directe en aquest debat mitjançant el bloc i els comentaris.”


El punt 8 i 9 del plenari corresponent a la proposta d’ordenances fiscals que l’equip de govern presenta al plenari, aquest és un pas necessari per aprovar en els propers mesos el pressupost municipal.

El punt 8 és refereix al preu de l’aigua, la proposta ve marcada per la situació que és troba Blanes i els altres pobles que reben aigua de la desaladora. Rebre aigua en aquestes condicions comporta pagar l’aigua més cara, i aquest cost que els altres municipis ja van assumir des del principi, Blanes ho ha d’assumir a partir d’aquest any.

Tot i la proposta, els ciutadans empadronats a Blanes pagaran l’aigua més barata que la majoria de municipis, des del seu primer moment Esquerra va treballar en propostes innovadores que fessin possible aquesta situació i vam aprovar en el seu dia separar el cost de l’aigua segons l’empadronament, és a dir las persones de segona residència paguin l’aigua més cara.

Aquesta proposta ens ha permès fe front a l’augment del preu de l’aigua que ha comportat la connexió per decret a la desaladora. (a favor de la proposta tots els grups menys EUiA que ha votat en contra).

El punt 9 del plenari correspon a la resta de preus públics i impostos, i la proposta segueix les propostes que Esquerra sempre ha defensat, anar per sota el cost de la vida, aquesta ha estat la nostra posició durant tots aquests anys.

A mes la proposta comporta millores en la gestió, i eliminació de burocràcia municipal, una demanda que Esquerra ha fet i que ha estat recollida per l’equip de govern. (s’aprova amb el vot en contra del PSC, un vot fruit de no saber perdre).

(209) 20,00 h. Comença el plenari d’octubre

Feina Feta: “A proposta d’Esquerra s’aprova la construcció de més de 100 habitatges públics de lloguer”

Entre els punts a destacar, dos d’urbanístics, que permeten desenvolupar habitatges públics de lloguer, 27 habitatges a Can Borell i 74 habitatges a Valldolig.

Aquestes propostes formen part dels 50 punts acordats amb CiU a l’inici de la legislatura i desenvolupen per fi, una veritable política pública d’habitatges de lloguer.

Els dos punts s’acorden per unanimitat de tots els grups, és una satisfacció per tots nosaltres que les propostes d’Esquerra rebin aquest recolzament. Exercir la responsabilitat és una obligació i en aquest camí seguirem.

L’aprovació d’aquestes propostes demostren que els acords signats entre Esquerra i CiU tenen contingut i desmenteixen els mals auguris d’alguns.

28 d’octubre 2007

(208) Marigó no vol assumir l’error de perdre 470.000.-€ de la subvenció del pavelló.

“Des que estic com a delegat a Girona de la Secretaria mai he vist que una subvenció s’atorgui per un acord polític"

En declaracions a Diari de Girona, Josep Saguer(delegat d’esports a Girona) deixa molt clar el greu error de l’actual portaveu del PSC, Josep Marigó en la gestió de les sol·licituds de subvenció pel pavelló i la gespa del camp de futbol de Ca l’Aguidó.

Molt donar lliçons als altres i dia que passa, és demostra l’incompetència de les seves actuacions, no sortim de sorpreses negatives i que perjudiquen a Blanes.

Exigim explicacions, perquè a més, mai va voler escoltar l’advertiment que li vam traslladar des del nostre grup municipal.

“La Generalitat tanca qualsevol possibilitat d´optar a la subvenció per a la ciutat esportiva”

JOFRE SÁEZ, BLANES. Les possibilitats perquè Blanes acabi rebent la subvenció de 470.000 euros per a la ciutat esportiva són nul·les. El delegat territorial d´Esports de la Generalitat de Catalunya, Josep Saguer, va assegurar que veu «molt difícil» que Blanes pugui optar a les subvencions que va demanar. Saguer va recalcar que les bases de la convocatòria eren «claríssimes» , i que per tant no hi havia «res a fer». Tot i així el delegat de la província de la Secretaria General de l´Esport va instar a l´Ajuntament de Blanes a presentar al·legacions.
Aquesta subvenció per finançar les obres de les noves instal·lacions es va demanar durant l´anterior mandat. Aleshores PSC i ICV-EUiA van reunir-se amb el secretari general, Rafael Niubó.

Tant l´ecosocialista, Joan Salmeron, com l´ara exalcalde, Josep Marigó, sabien que les bases els negaven qualsevol opció. Però segons van manifestar aquesta setmana, Niubó els va assegurar que els diners arribarien a Blanes. És a dir, es va establir un acord polític verbal. Ara tant el PSC com ICV defensen aquest acord de cavallers. Una opció que Saguer nega rotundament. «Des que estic com a delegat a Girona de la Secretaria mai he vist que una subenció s´atorgui per un acord polític», va manifestar.

El mateix cas que Blanes es dóna a Lloret de Mar. Ambdós municipis van sol·licitar pavimentar els camps de futbol amb gespa artificial. Però ni els dos de la ciutat esportiva de Blanes, ni el del Molí de Lloret ha rebut la subvenció. I és que tal i com va explicar Saguer «als dos els ha passat el mateix».


27 d’octubre 2007

(297) “Meca en el debat plenari, o com convertir Meca en el centre d’una possible crisis política a Blanes”

En el plenari del proper dilluns (Casa del Poble,20h,), destaca l’aprovació de les ordenances fiscals, les taxes i tributs que els ciutadans paguen als seus ajuntaments, la proposta pactada amb l’equip de govern preveu un increment del 2,8%, és a dir segueix la tònica que sempre ha defensat Esquerra, tant al govern com a l’oposició d’anar com a màxim increment del IPC.

Veient com les gasten les poblacions veïnes (Lloret, Figueres i Girona) creiem que no tenim motiu per no donar suport en aquestes ordenances, el que cal incidir és que pagui tothom, i aquest és el gran repte.

Blanes ha de tenir un major control sobre les diferents activitats econòmiques per tal d’afrontar les demandes de millors serveis, és la manera d’evitar augments per damunt de l’IPC que han fet ciutats veïnes.

L’aprovació de les ordenances és el pas previ per aprovar els pressupostos, veritable eina per tirar endavant les coses, esperem poder reflectir en els propers pressupostos els acords signats amb CiU, aquesta serà la veritable pedra de toc del govern municipal.

Dos altres punts de l’ordre del dia cal destacar, els que permetran tirar endavant habitatges públics de lloguer, uns al pla parcial de Valldollig i uns altres a l’illa M-3 de Can Borell, per fi tirem endavant i és desencallant veritables polítiques d’habitatge a Blanes.

Aquestes són veritables decisions que afecten als ciutadans, i aquí ens hi trobaran, la part final del plenari està destinada a les mocions i l’estrella per alguns és el tema Meca, Esquerra ja ha dit el que pensava, vam ser els primers de qüestionar aquesta imatge.

Esquerra com sempre és coherent, ningú te dret a utilitzar aquesta coherència per obrir una crisis al govern municipal.

23 d’octubre 2007

(206) Us vau equivocar! No ens vau escoltar i Blanes ha perdut diners

“la prepotència del PSC ha comportat que Blanes perdés la subvenció d’esports de la Generalitat pel pavelló de la ciutat esportiva”
Acaba de fer-se públic que Esports de la Generalitat ha denegat la subvenció pel pavelló esportiu de la ciutat esportiva, i ha estat denegat per una mala gestió de l’alcaldia del PSC.

La denegació ve donada per haver començat les obres del pavelló, sense l’informe favorable de la Secretaria de l’Esport, condició necessària segons les bases de la convocatòria del pla d’equipaments esportius.

Esquerra va advertir en el seu moment a l’alcalde Josep Marigó d’aquest fet, vam lluitar perquè ens fessin cas, els hi vam dir, refusar l’advertiment de la mateixa Secretaria de l’Esport ha estat un greu error i una manca de respecte a Blanes.

La prepotència del portaveu del PSC ha perjudicat a Blanes, i representa un cop fort pel finançament de la mateixa ciutat esportiva. Des d’Esquerre seguirem treballant per intentar redreçar aquesta pèrdua i donarem ple suport a l’alcalde Trias per tal de treballar per evitar la pèrdua d’aquesta subvenció.

Esperem que el portaveu del PSC doni explicacions i en tot cas assumeixi la seva responsabilitat, aprengui, el Sr. Bassols del PDB ja ho ha fet.

22 d’octubre 2007

(205) PSC i PDB, s’amaguen les vergonyes.

Llegeixo a la premsa comarcal que el PSC és treu el mort de sobre del deute amb FCC per la recollida de deixalles de Blanes, i ho fa acusant a l’anterior Govern municipal de CiU i Esquerra, on jo mateix desenvolupava la regidoria d’hisenda.

Els hi puc ben assegurar que no vam generar cap deute, i tot el que restava per pagar estava dotat segons consten en el comptes generals d’aquells anys aprovats per unanimitat del grups municipals, inclòs el PSC dirigit per Pere Garcia.

Durant el mandat passat, en lloc de tirar endavant la plica per el concurs, es van dedicar apedaçar els contractes i encarint considerablement el preu, resultat, mes diners invertits, però malgastats i Blanes més brut que mai.

La nostra proposta per aquesta legislatura i abans de realitzar més invents, és la realització del concurs, ja s’ha encarregat la plica i a primers del proper any poden tenir funcionant el nou model.

El PSC va renunciar a governar (no va voler ni parlar amb Esquerra) i ara és comença a tirar dels cabells per seu error (cada cop més socialistes ho veuen) la prova la tenim que des del PSC han començat arribar cants de sirena per una possible moció de censura, un cop anunciat que plego.

I el PDB, que va tenir dos regidors amb un programa irrealitzable i ara és troben que no el poden aplicar.

Tots dos estant dedicats a tirar-se els plats pel cap, amb un intent per part del primer (PSC) de desastabilitzar el govern municipal i el segon volen aplicar actituds inassolibles, davant d’aquesta situació tenim l’obligació d’exercir més que mai la responsabilitat, ens hi juguem molts i Blanes necessita coherència.

El PSC segueix dolgut amb Blanes, no entenc com no va guanyar de carrer les eleccions, una prova evident d’aquesta emprenyada és l’actitud en el desdoblament de la N-II, ara que han perdut l’alcaldia, tant s’ha val, com diu el seu portaveu, “deixem-nos de romanços.”

I és cert qui vertaderament estar de romanços son els socialistes i els del PDB que van junts, passant olímpicament de la N-II,

21 d’octubre 2007

(204) Esquerra 2014


Ahir és va celebrar l’acte més esperat pels nostres “amics i coneguts” tots esperaven la CN, tots estaven disposats a fer sang de les nostres democràtiques discussions, tenien quasi fet els titulars de demà, però Esquerra ha demostrat que és el partit on és pot produir més debat, cap altre partit és capaç de realitzar un acte com aquest, amb la participació de quasi 3000 persones.

Som l’únic partit de l’arc parlamentari que tenim la capacitat de realitzar el debat intern amb tota llibertat, amb el bo i el dolent del model, estic parlant de participació, debat democràtic i aportacions de tots, de tots i cadascun dels militants que estimem aquest partit.

Tothom ha pogut dir el que creia convenient, i tothom ha pogut posar a votació les seves discrepàncies, el resultat un exemple pels que ens volen donar lliçons, un exemple per uns i pels altres, un exemple per CiU i pel PSC.

Tenim full de ruta, la nostra estació no és el model actual, volem arribar on arriben els estats democràtics, volem tenir estat dins Europa, volem tenir la mateixa independència o la mateixa autonomia de Portugal, i aquest objectiu sempre per la via democràtica estar més clar que mai.

Serem allò que voldrem ser, i per tant ens cal una majoria nacional i social sense complexes, volem allò que ens pertoca i amb tota sinceritat crec que el camí és el d’Esquerra, amb tots els matisos del mon, ens fa falta tota la gent que estima aquest país, no ens podem perdre pel camí.

La ponència a la totalitat de Reagrupament.cat va aconseguir el 22% i una de les esmenes d’Esquerra independentista va arribar al 43% (la que demanava renegociar l’acord de govern) son elements per la reflexió i que la direcció ha de veure en positiu i que ens han permetre millorar el nostre partit.

Ara reforçar el partit, ens cal tenir un bon resultat a les properes eleccions generals del mes de març i afrontar el Congres del partit per encarar el camí cap el referèndum de 2014.

19 d’octubre 2007

(203) Tenim un problema i farem el possible per arranjar-ho


Sense cap mena de dubte la decisió del portaveu del PSC de no voler ni tant sols parlar amb Esquerra (jo no podia ser l’excusa, perquè Josep Marigó va tenir la primícia que no finalitzaria la legislatura) va portar a l’alcaldia a Josep Trias (CiU) amb un pacte amb el PP i el PDB, i amb un compromís d’Esquerra de donar suport extern fruït d’un acord de 50 punts.

No podíem deixar Blanes ingovernable, teníem que assumir la nostra responsabilitat, el que no vol dir que callarem davant els errors o davant l’incompetència.

En aquests primers mesos el problema principal el tenim amb les maneres i les formes que te el PDB d’exercir el govern i sobretot la cort de personatges que acompanyen als dos regidors en les seves responsabilitats.

Vam ser els primers en mostrar el nostre desacord amb la persona de David Meca com a imatge de Blanes, ho vam confirmar en el Patronat de Turisme i a més vam advertir al Govern municipal que no tenien majoria política per portar-ho a terme.

Lògicament el PSC e IC volen aprofitar la situació i ara anuncien una moció al plenari per deixar en minoria al govern, ara volen utilitzar allò que ens van negar a la passada legislatura, la capacitat de l’oposició de negar potestats de l’alcalde, (recordem el tancament de l’aparcament de Caravanes que l’alcalde socialista és va negar a complir), l’únic que els importa és obrir una crisis política al govern, fins i tot practicant el que no creuen.

Per Esquerra, per damunt de tot està la coherència, volem que Josep Trias sigui alcalde, però volem que impedeixi actuacions que en democràcia sobren, no pot ser que simples ciutadans d’una concreta militància política (PDB) prenguin decisions, donin ordres als treballadors municipals i a més ho facin de males maneres.

No permetérem que la ràbia d’uns i les actituds fora de lloc d’altres trenqui la millor opció per governar, exercirem el nostre paper amb la dignitat necessària, i sobretot serem responsables, la gent del PDB ha d’assumir els seus errors i ha de canviar les seves actituds, cal evitar convertir aquest partit amb l’excusa perfecta.


&.- Per cert Esquerra no va dir en el darrer plenari no a les revisions metges, vam dir que esperàvem el nou model si aquest no és millor farem la nostra proposta.







18 d’octubre 2007

(202) Munich: Visita a l’Oficina de Patents Europea

Ho sento per tots aquells que carreguen contra mi per explicar allò que faig com a càrrec electe, crec que és el meu deure, en aquest cas com a diputat us escric des de Munich, participant com a membre de la Comissió d’Economia i Desenvolupament del Consell d’Europa a un seminari sobre l’importància de les patents en el mon econòmic.

Avui la reunió s’ha celebrat a la seu de l’Oficina Europea de Patents (OFB) i ha estat presidida per Manuel Desantes Vice-President d’aquest organisme, valencià ens ha explicat el funcionament de l’oficina, durant el dinar he pogut parlar intensament amb ell en perfecta valencià i m’ha defensat l’OFB com a peça clau del futur econòmic d’Europa.

Algunes xifres, a l’OFB hi treballant uns 4.000 funcionaris (personal qualificat, enginyers, advocats, metges, biòlegs,...) entre ells uns 150 catalans, les places és guanyant per estricte oposició.

L’altre que m’ha comentat és que l’any proper està previst que s’integri en l’organisme Andorra, fet que comportarà que el català sigui una més de les llengües de treball, el que comportarà la traducció de les patents al nostre idioma.

Manel Desantes, un valencià que treballa a Europa en un lloc de molta rellevància i que m’ha proporcionat una visió molt interessant de l’importància de l’OFB, informació que lògicament traslladaré al Govern de la Generalitat de Catalunya.

Demà tenim previst visitar el Grup Siemens i el consorci Europeu EADS (fabricant entre altres de l’Airbus) per conèixer els treballs que realitzant i torno el dissabte a Barcelona per assistir a l’interessant Conferencia Nacional d’Esquerra.

16 d’octubre 2007

(201) «Meca és una elecció molt festivalera»

Reprodueixo l'entrevista que avui publica el Diari de Girona amb la propera regidora d'Esquerra a l'Ajuntament, Conxita Boldú.

JOFRE SÁEZ, BLANES. -

Com afronta el repte de ser la nova portaveu d´ERC a Blanes?- Amb ganes.- En què centrarà la seva feina com a portaveu?-

La meva principal tasca serà seguir amb la feina que està fent Joan Puig. I que els cinquanta punts que vam pactar amb CiU es portin a terme en aquest mandat.

- Boldú hauria format equip de govern amb Marigó (PSC)?

- ERC, que és a qui represento, donem suport en funció del que considera la militància. I en aquest cas la militància va decidir el que s´ha fet. No és el que va decidir Joan Puig, ni el que decideix la Conxita Boldú.

- Aleshores la militància va preferir l´oposició en lloc d´entrar a l´equip de govern amb Marigó?

- Si anem al moment en què van acabar les eleccions, no va ser ERC la que va decidir no pactar amb Marigó, sinó que va ser el senyor Marigó el que va decidir no pactar amb Esquerra. Per tant, aquesta decisió ja no la vam haver de prendre nosaltres com a ERC.

- Què en pensa de la feina feta per l´actual equip de govern?

- No seria just jutjar-los ara i més des de fora. He seguit la feina que s´està fent però des de fora. Ara em cal veure-ho des de dintre per poder jutjar-ho bé. De fet jo ja tinc experiència d´haver governat en l´anterior legislatura i els primers mesos són molt difícils. Primer perquè el pressupost és el que és, i acabes d´arribar al govern.

- Consideres que David Meca és una bona opció per promocionar Blanes?

- No. Penso que és una elecció molt festivalera. Crec que ni és la persona que pot representar un esperit esportiu de cara als nens per engrescar-los a fer esport. I molt menys per representar Blanes, que no sé gaire bé que hi té a veure.

- ERC, doncs, no donarà suport a la partida econòmica i als pressupostos?

- En Joan marxarà un cop s´hagin aprovat els pressupostos. Però l´experiència em diu que la partida de David Meca no tindrà ni nom ni cognom. Senzillament anirà per a Promoció i després la canviaran. Des de l´oposició no sé quina mobilitat tindrem per poder evitar-ho.

- Aleshores no donaran suport als pressupostos?- No, en aquests moments no.

- Com veu la feina que s´està fent per recuperar s´Abanell?

- Crec que ens estan prenent el pèl. En l´anterior legislatura jo ja vaig anar a Madrid per parlar-ne. I allò va ser una presa de pèl. Ens van dir que hi havia opcions però que s´havien d´estudiar. El mateix que ara. I pel que sembla han passat els mesos, i han tornat de Madrid igual.

- Inaugurarà la nova ciutat esportiva de Blanes prevista per al mes de gener?

- Espero que sí. Però tinc els meus dubtes que estigui acabada. Més veient com funcionen les coses amb l´administració. El dia del Pilar hi havia gent treballant i era festa. Ara es posaran les piles per enllestir-ho quan toca.

- Un objectiu?
- Intentar que l´alcalde compleixi els cinquanta punts d´ERC
- Un desig?
-Que tot vagi bé.

13 d’octubre 2007

(200) Namíbia, un país amb només 17 anys de vida


Estic en aquest país del sud d’Àfrica, formant part d’un viatge oficial del Congrés dels Diputats, Namíbia va aconseguir la seva independència a inicis de 1990, només 17 anys de vida, 800.000 km quadrat i només dos milions d’habitants.

La seva lluita armada per aconseguir el seu reconeixement va començar a mitjans dels anys 70 (SWAPO, el moviment d’alliberament que va comptar amb el suport de l’antiga Unió Soviètica i Cuba) actualment és el partit polític majoritari i qui ha ostentat el govern durant tots aquests dissets anys.

El seu líder i primer President del país ha estat Sam Nujoma, actualment ex-president, però molt valorat pel seu poble, segueix exercint una enorme influencia, aquest divendres vam ser rebuts en audiència i vam poder compartir el seu carisma.

Va donar l’agraïment pel paper de l’Estat Espanyol en tot aquest procés, (dic bé, Espanya va ser un dels primers països a donar suport i reconeixement a la seva independència) i en especial al cap de l’Estat (el Rei) que va intercedir i va facilitar durant el Govern de Felipe González el suport al seu procés d’autodeterminació, quines incongruències, Espanya donant suport a la lluita armada d’un poble ocupat i avui negant el dret dels pobles de l’Estat a decidir.

Però tot te explicacions, més de 5000 ciutadans de l’Estat viuen a Nanibia, l’estat Espanyol és actualment un dels principals inversors en aquest país, per exemple bona part del lluç que és menja a l’Estat ve d’aquest país, empreses com PESCANOVA tenen més de 2.500 treballadors contractats, una important flota de vaixells tenen la seva base en aquest país.

Namíbia compte amb Urani i diamants com a principals fonts de riquesa complementades amb la pesca i el turisme, és un paradís pels amants de la caça major, segons ens va explicar el mateix President – fundador Sam Nujoma, el mateix rei ha vingut en visita privada a caçar (segons ens va dir Elefants i altres espècies) i sobretot té un paisatge extraordinari, espectacular contemplar com el desert s’introdueix al mateix mar.

És un dels pocs països africans que mitjan el seu alliberament han prosperat, té un alt grau d’estabilitat i seguretat i un futur per endavant, veient com ens donaven explicacions durant la visita al monument a la seva independència un comprenc encara més el dret que tenim, nosaltres els catalans a decidir i paradoxes de la vida, l’Estat Espanyol ferm partidari de l’independència de Namíbia i pel contrari ferm opositor al dret dels pobles de l’Estat a la seva llibertat.

(199) El polític incòmode


He vist per internet des de la ciutat de Walvis Bay (Namíbia, viatge d’una delegació del Congrés dels Diputats) l’article de Joan Ferrer al Diari de Girona i el reprodueixo en el meu bloc. En un posterior post explicaré els motius de l'estada a Namíbia, un país amb només 17 anys d'història.

“E l regidor d´ERC de l´Ajuntament de Blanes, Joan Puig, deixarà el consistori a principis del 2008. Hauran estat més de 12 anys en què Puig ha ocupat la primera plana de l´actualitat política local. Puig, que no deixa mai ningú indiferent, ha estat capaç de fer d´oposició des del govern i governar des de l´oposició. Del primer cas, n´hi ha alguns exemples quan CiU i ERC governaven junts i molts més quan l´any 2003 es va formar el tripartit que no va arribar a final de mandat perquè es va trencar, un trencament que va penjar d´un fil pràcticament des de l´inici.
De la segona pràctica, governar des de l´oposició, els darrers mesos n´han estat un exemple. ERC està a l´oposició però dóna suport al govern de CIU, PDB i PP gràcies a un acord de 50 punts signat després de les eleccions. Les darreres eleccions són precisament el motiu de la propera renúncia de Puig a l´acta de regidor. ERC tenia dos representants al consistori blanenc i el gran objectiu era augmentar-los per aquest mandat 2007-2011. Les urnes, però, només els van atorgar un regidor i Puig va assumir en el seu moment la derrota - un fet no massa habitual en el món de la política- i ara dóna un nou pas endavant per facilitar el relleu.
El meu primer record de Joan Puig és a la sala de plens que hi havia anys enrere als baixos de l´Ajuntament de Blanes. Puig, un noi de Malgrat de Mar que s´havia casat a Blanes, s´havia apuntat a la Casa del Poble i a ERC i començava a conèixer la vida política del poble. Joan Puig seia a la darrera fila de la sala d´actes, al costat dels periodistes, segurament recordant les seves col·laboracions de joventut a la premsa local i comarcal. Els inicis no van ser fàcils. Puig demanava documentació de molts temes i el govern socialista no li facilitava. En aquells moments, ERC no tenia representació municipal. Aquesta va ser la primera topada entre Joan Puig i el PSC, uns enfrontaments que s´han repetit i s´han incrementat aquests darrers anys.
Des de fa tres anys, però, la fama de Joan Puig arriba a tot l´Estat. Poques setmanes després de ser nomenat diputat a Madrid, forma part de la comissió de l´11-M i uns mesos després aprofita l´estiu per anar a Mallorca i banyar-se a la piscina de Pedro J. Ramírez i reivindicar que aquesta es troba en un espai públic. Des d´aquell moment, es converteix en un dels punts de mira del diari que dirigeix Pedro J. El tema va arribar al jutjat i les darreres sentències han estat favorables al polític blanenc.
Puig ha estat aquests darrers 12 anys un dels personatges polítics que més ha sortit als mitjans de comunicació. Els companys de consistori li han recriminat més d´un cop de parlar més amb els periodistes que amb la resta de regidors. Al llarg d´aquests anys, Puig pràcticament no ha dormit assistint a plens, reunions, comissions i repassant a primera hora del matí, quan els carrers encara no estan posats, la premsa de la jornada. Aquest darrer any, aprofitant les noves tecnologies ha escrit pràcticament cada dia al seu bloc personal. Durant el darrer ple, fins i tot va fer tres o quatre entrades durant la sessió plenària, en una acció més que discutible perquè difícilment es poden combinar dues feines alhora: seguir el debat plenari i escriure al bloc personal.
Puig anuncia que deixarà l´Ajuntament sense saber si repetirà a Madrid, i per tant sense saber si té el futur polític assegurat. En tot cas, quan deixi la política, es podria dedicar al màrqueting. Moltes de les seves campanyes han fet història. Només cal recordar la polseguera que han aixecat campanyes com ara El Pinar sense totxos, Salvem Pinya de Rosa o Salvem el Vilar i Sant Daniel, de les quals Puig ha estat impulsor o un dels grans protagonistes.”

Joan Ferrer (Diari de Girona)

10 d’octubre 2007

(198) Joan Puig deixarà l'Ajuntament de Blanes a principis del 2008 i el substituirà Conxita Boldú

La direcció d'ERC no ha decidit si encara té possibilitats per al CongrésJoan Puig

PURI ABARCA. El PUNT Girona.- Joan Puig deixarà l'Ajuntament de Blanes a principis del 2008. I ho anuncia en un moment en què la direcció d'ERC encara no té decidit si serà candidat per a les pròximes eleccions generals. Ell desvincula les dues situacions, però en els últims temps, les discrepàncies amb la direcció d'ERC no han passat desapercebudes, sobretot després de la decisió de Puig, avalada per la secció local del partit, de donar el seu suport perquè CiU governés a Blanes. Puig serà substituït per Conxita Boldú.

Joan Puig milita a Esquerra des de 1992 i és regidor de Blanes des del 1995. Han estat, doncs, dotze anys de tasca municipal, gairebé quatre dels quals en l'equip de govern, fruit d'un pacte amb el PSC que va acabar trencant-se, per discrepàncies entre els portaveus dels dos grups: Joan Puig i l'alcalde, Josep Marigó, que va expulsar els republicans de l'executiu. En les eleccions del 27 de maig del 2007, ERC va perdre un dels dos regidors que tenia i Puig va decidir quedar-se a l'oposició, però, tot i així, va ajudar CiU (que tenia un regidor menys que el PSC) a obtenir l'alcaldia.


Diu que ho deixa ara perquè creu que és el moment oportú per «deixar pas» i facilitar encara més la renovació de l'equip d'ERC, però assegura que continuarà treballant pel projecte municipal republicà.

L'anunci de renúncia de Puig arriba quan ERC encara no s'ha pronunciat sobre qui serà el seu pròxim cap de llista al Congrés per Girona. El debat es troba ara mateix (si no s'hi afegeixen més opcions) entre Francesc Canet (el cap de llista al 2004), Joan Puig (número dos al 200) i Camil Ros, secretari general de la UGT a les comarques gironines.



-Per què justament ara ha de deixar l'Ajuntament i no abans de les eleccions o d'aquí a uns anys?-

«M'he presentat a quatre eleccions, i en les últimes, els resultats tampoc no van ser els esperats... Es va renovar l'equip, però potser s'hauria s'haver canviat també el cap de llista. Són massa anys al mateix lloc i em sembla que ara és un bon moment per deixar passar altra gent.»-


Té alguna cosa a veure amb el fet que no estigui gens clara la seva repetició en la llista del Congrés?-

«No, sempre he separat les dues qüestions. El millor per a Blanes és plegar ara i per a Madrid, continuar fent la feina fins al final de la legislatura. A la política, com a la vida, hi ha uns temps i em sento satisfet de tot el que faig a Madrid, ara com a portaveu adjunt del grup. Estem en ple debat de pressupostos i la meva feina de coordinador en aquest sentit és complicada, però també engrescadora.»


-I si finalment no va de cap de llista, però hi hagués possibilitats de ser el número dos, ho acceptaria?

-«Fa quatre anys, ja em van demanar que no anés de número u i vaig acceptar ser el dos, sense perspectives inicialment de sortir escollit. Però vam aconseguir dos diputats i ara crec que he fet una feina que cal valorar. Haurem d'esperar a veure què decideix la direcció del partit.»


-En tot cas, vostè hi tornaria?

-«Dir que no m'agradaria seria una bajanada. El partit em va donar la confiança en un moment determinat i crec que podria continuar durant quatre anys més.»


-Algunes accions en les quals vostè ha estat protagonista no han agradat gens a la direcció del partit.

-«Solc parlar amb contundència i potser massa clar i això, de vegades, no agrada. Però si estic en política és per defensar unes idees i parlar molt clar. Qui fa coses, s'equivoca. Qui no fa res, és clar, no es pot equivocar mai.»

09 d’octubre 2007

(197) David Meca, l’imatge que ens cal a Blanes?

Ahir al vespre vam tenir Patronat de Turisme, on vaig poder escoltar les noves directrius del regidor per aquesta legislatura, me va sobtar dues afirmacions, una que considerava que fins que ell no va arribar no s’havia fet res al Patronat de Turisme, sobren les paraules.

I la segona quan el regidor va plantejar la supressió del Patronat i la creació d’una societat anònima, i el motiu que d’aquesta manera li permetria realitzar el que volgués, mostrant volent o no un total desconeixement de les normes que regulen un pressupost públic.

Fins aquí és van quedar les paraules, va ser en el darrer punt i fora de l’ordre del dia que ens van presentar l’aprovació de la contractació de David Meca com a marca de Blanes per dos anys, l’acord posat a votació era pagar pel 2007 el 50% del cost (22.200.€) i pel 2008 un altre 50% (85.000€) l’altre 50% és pagaria des de l’àrea d’esports. És a dir el contracte amb David Meca per dos anys representa una despesa de més de 200.000.-€.

I és aquí on és demostra que han fallat les maneres, en lloc d’obrir un debat i que decidís al Patronat, en que ens gastem els diners, és porta tot d’amagat i a contracte fet.

I va passar el que va passar, la part privada representada va votar favorablement i va decidir que la seva prioritat en inversions seria el contracte amb David Meca i la majoria política va votar en contra (PSC, EUiA i Esquerra). Tenint en compte a més que la meitat del contracte ha de sortir d’esports i encara no s’ha reunit el Consell d’Esports, tinc els meus seriosos dubtes que és pugui signar el contracte.

Perquè aquesta és l’ultima, ens assabentem per la premsa que aquest dijous és signa a Madrid el contracte amb David Meca, amb roda de premsa inclosa, pitjor impossible.

08 d’octubre 2007

(196) La derrota del Sr. Ramírez i Codina.


Fotografies de les diferents campanyes per denunciar els privilegis del Sr. Ramírez, “la costa és de tots.”

Ha provocat un petit terratrèmol a la “jihad hispànica” escoltant la tertúlia del passat dijous de la cadena dels bisbes, semblava que Espanya es trencava, durant més de vint minuts l’il·legal piscina del Sr. Ramírez es va convertir en el símbol d’Espanya mes matussera, us la recomano.

En aquest post us adjunto també la sentencia del tribunal suprem que deixa molt clar les coses, la plena absolució, per dolor segurament de tots aquells que li van riure les seves gràcies, i que fins i tot ens van arribar a insultar. Us adjunto un recull de premsa de les reaccions a la sentencia.

La sentencia confirma que teníem tot el dret a protestar, que va ser una protesta pacifica i democràtica, ara cal que el govern central tingui la valentia de tancar la piscina il·legal, seria una brillant aportació a la campanya anunciada pel Ministeri de Medi Ambient de recuperar el dret de pas per la costa.

06 d’octubre 2007

(195) S’enfonsen més de 20 metres del Passeig de S’abanell

Avui s’ha enfonsat un altre tros de passeig, sense ni tant sols haver-hi temporal, us adjunto un recull de fotografies d’aquest matí. La situació és complicada, la prova la tenim amb la decisió de la mateixa ACA de drenar la Tordera per aportar sorres per salvar els equips de la desaladora que tenen a la punta del Delta.

Ho dèiem en un anterior post, l’extracció de sorra de l’any 94 encara l’estem pagant, tornar a treure sorra del riu per salvaguardar només els interessos de l’ACA, és un mal negoci, cal actuar solidàriament totes les administracions.

Estem a l’espera que el Ministeri ens presenti el projecte i la solució (malgrat que per actuacions de l’anterior alcalde tinc poques esperances) segurament a finals d’octubre, valdria la pena esperar i reunir-nos totes les parts per afrontar solidàriament la greu situació.

Des d’Esquerra proposem a l’alcalde que demani una reunió urgent amb l’ACA, per parlar d’actuar conjuntament enfront l’actitud de Madrid, cal recordar que ens van extreure milers de metres cúbics de sorra (1994/95) i encara avui paguem les conseqüències. Avui sabem que aquelles extraccions han tingut un greu efecte sobre S’abanell, reclamem compensacions.

05 d’octubre 2007

(194) El Sr. Ramírez i Codina carrega contra els jutges, i diu que és víctima d’una conspiració

Segons publica elplural.com, el sr. Ramirez i Codina en declaracions a la Cadena COPE s’ha proclamat víctima de la persecució, ha carregat contra els jutges que m’han absolt i s’ha declarat víctima d’una conspiració.

Ha comparat la situació de la seva piscina amb els atemptats de 11-M i ha dit que se sent perseguit igual que el Rei.

“El director de El Mundo ha arremetido contra los magistrados del tribunal a los que achaca falta de “rigor intelectual” y acusa a las fuerzas de seguridad de desamparle como al Rey o a las víctimas del 11-M.”

"Frívola y carente de rigor"Pedro J. expresó su frustración por el fallo desde los micrófonos de la COPE, señalando que “respeto y acato la sentencia, que remedio (…), hay que creer en el Estado de Derecho incluso cuando no te da la razón pero al mismo tiempo las resoluciones del Supremo pueden ser discutidas”. A partir de ahí el periodista nombró al ponente y a todos los magistrados que estudiaron su caso para arremeter contra su decisión, que tachó de carente de “argumentos” y “frívola, simple y carente del rigor intelectual que se presupone a los miembros del Supremo”.

Como el Rey El periodista se comparó con el Rey aprovechando que la sentencia, como un elemento demostrativo de la ausencia de violencia, recordaba que la Guardia Civil estaba presente y no intervino en la protesta: “Según este argumento la quema de fotografía del Rey no sería delito porque los mossos no intervinieron”.

Su piscina, como los atentados del 11-M También acusó a la Guardia Civil de inhibirse durante la concentración, y mezcló su piscina con la masacre del 11-M y las teorías de la conspiración que alienta desde su diario al asegurar que su caso es comparable con el del atentado islamista: “Si las fuerzas de orden público no impiden un delito que se está gestando en sus narices y el delincuente queda amparado y la víctima indifensa, esta doctrina va a causar escándalo”.

Cadena Cope: Escolta la rabieta del Sr. Ramirez i Codina

El Punt: El Suprem absol Puig per la protesta a la piscina del director d'«El Mundo »

04 d’octubre 2007

(193) Reaccions a la derrota del Sr. Ramírez i Codina al Tribunal Suprem

Pedro J Ramírez per el judici contra el diputat gironí, la sentencia confirma que Puig i la resta de membres que van exercir el dret de pas per la costa no van cometre cap delicte.

Esquerra Illes: El rebuig al recurs de Pedro J avala la lluita pel dret de pas

Directe.cat: Joan Puig guanya a Pedro J

Racó Català: El Suprem rebutja el recurs de Pedro J Ramírez i absol Joan Puig

AVUI: El TS no veu delicte al cas de la piscina de Pedro J.

Vilaweb:
El Suprem ratifica l'absolució de Joan Puig per la protesta a la piscina de Pedro J. Ramírez

e-notícies: El diputat d'ERC Joan Puig guanya Pedro J. al Suprem

Diari de Girona: El Suprem diu que l´entrada de Puig a la piscina de Ramírez no és delicte

El Pais: El Supremo rechaza que fuera delito

ABC: El TS confirma que la irrupción en la piscina de Ramírez no fue delito

Diari de Balears: El Suprem ratifica que Joan Puig no va cometre cap delicte quan entrà a la piscina de Ramírez

Loby per l’Independència: Gran ressò de la decisió del Tribunal Suprem,

Diario Ibérico: La irrupción en la piscina de Pedro J. no fue delito

El Confidencial.com: Pedro J. pierde en el Supremo la batalla con ERC por el asalto a su piscina

Web d’Esquerra:el rebuig del Suprem al recurs de Pedro J confirma que qui incompleix la llei és el director de El Mundo'

03 d’octubre 2007

(192) El Tribunal Suprem fa callar el Sr. Ramírez i Codina

e-noticies: "El diputat d'ERC Joan Puig guanyaPedro J. al Suprem"

Estic al despatx del Congrés del Diputats, i m’acaba de trucar l’advocat, l’amic Jordi, me comunica que el Tribunal Suprem ens ha donat la raó, el dret de pas per la Costa dels Pins a Son Servera que vam exercici no és cap delicte.

El Sr. Ramírez i Codina ha perdut la seva demanda, el recurs que va presentar a la primera decisió del Suprem (desprès de carregar i quasi insultar el jutge del suprem) d’absolució, ha estat confirmada per la sala del Tribunal Suprem.

Dos teletips de l’Agencia EFE i Europa Press confirmen la decisió. Estic content, lo primer que he fet, és parlar amb la gent de les Illes, amb el bon amic Jaume Sastre (lobby per la Independència) amb el President d’Esquerra a les Illes en Joan Lladó i amb la família, i he enviat un missatge a Joan Puigcercòs.

Vull donar les gràcies a tota la gent que m’ha donat suport, als companys del Grup Parlamentari, a les JERC, al Diari de Balears, i a tots aquells ciutadans que han confiat amb el que vam fer i que ha passat olímpicament d’aquells que van voler criminalitzar-me.

Finalment la justícia ens ha donat la raó, aquell estiu vam exercir el dret de pas per la costa, el dret a exercir la nostra llibertat, i avui el Sr, Ramírez i Codina i els seus acòlits han perdut.

La denuncia del Sr. Ramírez i cia de criminalitzar a la bona gent ha perdut, i cal exigir responsabilitats, exigim que el Govern Socialista faci complir la llei, no volem privilegis feudals en ple segle XXI.

La lluita continuà i guanyarem, tenim la raó.

Novetats: nota de premsa d'Esquerra http://www.esquerra.cat/web_nova/php_admin/inici.php?seccio=Noticies&num_article=5654

(191) Tres traïcions a Blanes (3)

Tercera traïció: “Deixem-nos de romanços” amb aquestes paraules el portaveu del PSC donava credibilitat a la denuncia que sempre ha fet Esquerra pel doble joc sobre el desdoblament de la N-II pel Vilar i Sant Daniel.

En el nostre butlletí núm. 15, ja vam publicar la carta que el Sr. Marigó quan era alcalde va enviar al Ministeri de Foment, sense reunir físicament la junta de portaveus on sense tenir tota la documentació donava el vist i plau al ministeri per tal que seguissin treballant per projectar el desdoblament pel Vilar i Sant Daniel.

Amb posterioritat en aquesta carta, i quan vam rebre la proposta de desdoblament, la resta de partits ens van donar la raó i van denunciar que la proposta era inassolible per Blanes, casualment sempre era el portaveu socialista qui posava mes repares a defensar el territori, era aquella sensació de tenir entre nosaltres un traïdor.

Els fets donen la raó en aquelles sensacions, avui no tinc cap dubte que el portaveu socialista de Blanes, anava per lliure, lligat com estava amb els compromisos amb el Conseller Nadal.

Del resultat de tot plegat, Blanes en surt perdent, no és tracta si passa a 600 metres del Vilar, primera en aquests moments no ho sap, i segona l’impacte serà brutal, el Vilar i Sant Daniel no seran el mateix, i ell ho sap, prova d’això la tenim en el darrer plenari quan el PSC no va contestar les acusacions fetes, si que ho va fer dies desprès en roda de premsa, una prova evident de que no tenia la consciència molt tranquil·la.

Amb aquesta deriva ideològica del PSC de Blanes, la nostra vila pateix tres traïcions per part d’un portaveu que ha perdut els seus papers, malgrat totes les bonesparaules que pugui dir, malgrat les mentides que explica en el seu bloc (incapaç d’acceptar un debat de les idees, incapaç d’enllaçar amb el meu bloc) a casa nostra no paguem triadors.

01 d’octubre 2007

(190) Ressò del post dedicat a la Vanguardia

En primer lloc vull agrair la bona acceptació del post dedicat al diari barceloní (“no dieu la veritat”), agraeixo els diferents comentaris i els correus electrònics rebuts i els centenars de lectures produïdes, només pretenia denunciar un actitud poc independent i poc curosa del mencionat diari cap a la meva persona.

Però el ressò ha superat els mateixos blocs, el mencionat post ha estat enllaçat i comentat per POLIBLOCS, una pagina que agrupa els diferents blocs de caire polític del País.

I sobretot Tribuna.cat que ha obert avui noticia amb la meva denuncia, “Joan Puig denuncia que La Vanguardia li veta el legítim dret de rèplica” i enllaça amb el meu bloc amb tot un seguit de comentaris.

Entre altres comentaris “Entre els múltiples articles en contra que ha rebut del diari degà de Catalunya, se n'hi compta un del periodista Juan M. Hernández Puértoles titulat ‘Por higiene democratica', en què afirmava que Puig semblava que "no s'havia dutxat des de feia tres o quatre dies". Puig revela, però, que el propi Hernández Puértolas li va trametre un correu electrònic "oferint excuses, però privades", insinuant així que alguna instància superior l'havia obligat a signar un article amb el qual no hi estava d'acord.”

Els blocs permeten explicar la teva, amb tota llibertat, els blocs et permeten lluitar contra els grans grups mediàtics amb importants lligams econòmics amb el poder, i et permeten escriure la teva versió. És la versió moderna de la lluita entre David i Goliat.

(189) Àlbum de fotografies del llibre

Per rebaixar les tensions i acollintse a les noves oportunitats a internet adjunto aquest recull de fotografies publicades en el llibre publicat el mes de maig.